Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (287)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepší filmový Astérix (hlavne vedľa tých hraných ohavností) a jeden z najzábavnejších animovaných filmov posledných rokov. Perfektná a dokonale využitá zápletka (klobúk dolu pred scenáristami), záplava vtipných nápadov a na európske pomery veľmi dobrá animácia. Navyše je to celé bezchybne v duchu predlohy - vizuálom i príbehom. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysloveně mi Sídliště bohů zvedlo náladu. Dokázalo mi totiž, že Frantíci stále dokáží přijít s novým a originálním filmovým zpracování příběhů Asterixe a Obelixe. Já na těch jejich pohádkách vysloveně vyrůstal. A to jak na komiksech, tak na samotných filmech v televizi. Vznik Sídliště bohů pro mě bylo mírným překvapením, od kterého jsem nevěděl, co očekávat, ale láska k původní předloze mi nedala a musel jsem se na ni podívat. A nakonec uznávám, že nezklamala. Nejenom, že animace je hezká, ale tvůrci zakomponovali naprosto parádní humor, kterým se občas otírají i o dnešní realitu, což je dobře, protože takhle to Goscinny a Uderzo vždycky zamýšleli. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší Asterix za posledních třicet let; což sice svádí k uštěpačnému bonmotu ve stylu "slepý mezi jednookými králem", ale ono je to tentokrát tak dobré, že bych se to nebál postavit hned za Překvapení pro Cézara a 12 úkolů. Nechybí tomu totiž kouzlo i humor starých dobrých animáků, je to hravé, sympaticky střelené, má to slušně prosícího setníka i spád a navíc je to skvostně vybalancované pro celou rodinu; (nejen) děcka se pobaví nad všemi těmi eskapádami a dospělí se také díky satirické asimilačně-přistěhovalecké rovině nudit nebudou. Vrcholem pak scéna integrace Galů na song od osmdesátkových guilty pleasure "klasiků" Ricchi e Poveri. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já jsem u Asterixe zvyklá se alespoň trochu zasmát, ale tady se mi to po celý film nestalo ani jednou. A animace mi také moc nesedla, všechno bylo takové nějaké kulaté. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Lecorbus už vyprojektoval řadu budov, z nichž mnohé dosud stojí." Projekt Sídliště Bohů nemohl mít lepšího architekta a myšlenka zurbanizovat Galy by jistě měla šanci na úspěch, kdyby Julek Cézarů neměl armádu, která se po zkušenostech do boje moc nehrne. Já jsem se tedy bavil při "slušných" rozkazech armádě, při římské byrokracii, při svérázných požadavcích otroků i při náhradní výsadbě stromů. Nicméně nějak nadprůměrně vypečenou zábavu, a vlastně ani moc divočáků, jsem v tomto snímku nepotkal. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

První 3D Asterix, rozhodně lepší než hrané pokusy, ale nejradši budu mít stále 2D klasiku. Párkrát jsem se zasmál, ale jinak je to v souladu s dnešním trendem moc zřeštěné. Viděno nad Sibiří. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe sleduju od mala, ale poslední dva hrané filmy, až na to obsazení, stály za pendrek. O to víc mě překvapil tento animák, který přišel z ničehoš nic a samozřejmě z domovské Francie. A je super, hodně super. Ačkoliv jsem nečetl komiksy, v dětství jsme však byl s mytologií spjatý nejen skvělým prvním filmem, ale i animáky, takže to pro mě není nic nového a jsem jenom rád, že tvůrci cílí na nové mladé publikum a přiblíží jim něco, co má ráda i předchozí generace a několik dalších před ní. Člověk se zasměje a nemusí být zrovna malé dítě..a to se cení víc, než cokoliv jiného. PS : doporučuji francouzštinu, pouze v originále získá animák potřebný drajv...80% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho, jsem nevěřila Asterixovi ve 3D, ale ono je jednoduše dobré. Původní komiksové album Sídliště bohů (1971) je krutě trefné, sleduje problémy galské vesničky zase v novém světle a tak nějak lépe vyhovuje konzumnímu dnešku. V adaptaci Astérix: Le Domaine des dieux jsou neuvěřitelně skvělé fóry, ať už ty konverzační nebo ryze filmové. Pochopila jsem právě včas, že filmový Asterix není fenomén včerejška, neb Astérix: Le Secret de la potion magique přichází do kin již letos. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Po pro mě nevydařeném druhém Spongebobovi jsem byl ohledně Asterixe v 3D dosti skeptický. Nakonec ale můžu s úlevou říct, že se mé obavy nenaplnili a že jsem si Asterixe: Sídliště Bohů docela dobře užil a už od prvního vtípku, kdy nám byl představen architekt, který je tak dobrý, že některé jeho stavby dokonce ještě stojí, jsem byl ve svém živlu. Humorem a provedením se nový Asterix opravdu mnohem více podobá starým kresleným filmům, než těm hraným a to je podle mého jen dobře. 3D animace nakonec k Asterixovi také poměrně dobře pasuje a i s dabingem a hudbou jsem byl spokojený. Pokud se budou příběhy o statečném Galovi ubírat i dál tímto směrem, tak mi to opravdu vadit nebude. 8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S malými očakávaniami som sa pustil do sledovania svetoznámeho príbehu, ktorý nikdy nebol mimoriadne blízky môjmu srdcu (napriek tomu, že milujem animáky), no musím uznať, že "tento" Asterix ma veľmi milo prekvapil. Nemá zmysel sa tu rozpisovať o príbehu, no všetkým ktorí váhajú, ktorí sú zvyknutí len na klasické Pixar či Disney rozprávky, by som veľmi rád odkázal, dajte šancu aj Galom s malej dedinky neďaleko Ríma. Verte, určite nebudete so svojimi deťmi banovať. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní Asterix, tady není co řešit. Snad jen kdyby Philippe Rombi složil hudbu alespoň trochu ve stylu Vladimira Cosmy, bylo by to ještě lepší, ale jinak mě opravdu nenapadá žádná výtka. Rozdíl mezi nahlouplým Asterixem a Vikingy a tímhle svěžím dílem, které zachovává ducha komiksů a přitom působí moderním dojmem, aniž by v něm museli být puberťáci a narážky na 21. století, je snad až propastný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedený animák, který si i přes moderní provedení bere to nejlepší z těch starých dobrých 2D animáků a svým humorem a poetikou se comicsům blíží o několik světelných let blíž, než všechny ty nepovedené celovečerní pokusy. Humor funguje pro děti i nostalgické dospělé a příběh je na Asterixovy poměry vlastně i docela originální. Víc takových evropských animáků. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Devadesát minut čiré animované energie v tak zábavné formě, v jaké ji umí podat jen a pouze bláznivá Asterixova dobrodružství! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Asterix mě zajímal maxímálně v dětství. Podobně jako Šmoulové. Oproti nim se ovšem tenhle kousek povedl. Pro milovníky kančích pojídačů naprostá povinnost. Pro všechny ostatní určitě příjemně strávených 80 minut. Nevzpomínám si na moc vydařenějších Asterixů. Pro mě lepší než dneska notně zaprášených a předceňovaných 12 úkolů. 65% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

No do pytle! Teda.. U teutatise, jsem chtěl říct, tohle je fakt neskutečně dobré a obrovské překvapení, že se francouzům podařilo geniálně navázat na první vlnu Asterix-Obelixovských animáků, kdy si troufám tvrdit, je Sídliště bohů jednoznačně mezi těmi nejlepšími. A přitom předloha není až tolik nosná, ale tady se to obrovsky povedlo a navíc, narozdíl od filmu Asterix a Vikingové, tu dopadlo dobře i přidělávání děje, jelikož z útlého komiksu nejde hodinu a půl dlouhý film vykřesat bez doplňování. Tady to zkrátka všechno ladí a dokonale zapadají věci, které jsou bizarní, nebo vyloženě retro (pasáže doplňovaným oním hrůzným francouzským sedmdesátkovým popem) a zároveň je to neskutečně vtipné nejenom dějem, ale i vizuálem (miluku divočáky!), díky kterému jsem schopnej odpustit i animaci, která se změnila na 3D. Během psaní tohoto komentáře nezemřela ani jediná zasmrádlá makrela ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je v tom dost staré dobré Asterixovštiny + správná porce popkulturních i společenských odkazů + krásně vybalancovaný poměr gagů a verbálních humorů (či spíš římsko-galovské agrese a šarmantního žvanění, heh) + příjemná animace, jež svojí CGI podstatu nikerak nevystrkuje na odiv a hezky svou stylizací upomíná na časy dřívější. Rozhodně mnohem lepší zásek, než poslední hraní Asterixové. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se v podobném duchu vývoj série ubíral dál. P.S. Po druhém vidění dojmy ještě lepší. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jsou zpět. Galové rozvrácení více než kdykoli předtím, Římané prohnanější, ale také hloupější a hlavně vtipnější než dříve a humor vysoce trefný, společně s legendárními 12 úkoly nejlépe reflektující některé sociální problémy současnosti. A jelikož já tenhle typický Asterixův humor naprosto miluji, po další projekci jsem nucen konstatovat, že Sídliště bohů se řadí v mých očích mezi ty úplně nejvtipnější počiny nikoli pouze v rámci komiksových Goscinyho karikatur, ono totiž hravě strká do kapsy většinu animované konkurence za celé dlouhé roky. Animace je výtečná, vedlejší postavy (Centurion, hlavní otrok, mrskač otroků!!) nezapomenutelné a český dabing, jakkoli zní originál nezaměnitelně, naprosto perfektní. V tomto duchu se modlím za další pokračovaní na každé maximálně tři roky. :-) 90% ()

Reklama

Reklama