Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (290)

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl co pořád se chce vymýšlet nového a stačí taková blbost jako postavit panelák uprostřed lesa a je z toho super Asterix. Žádný chujoviny s Depardblbem či Klavírem..... takto si představuji super ani-mák. ()

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Asterix zas raz nesklamal. :) Či už kreslený alebo 3D animovaný stále je to ten náš Asterix, ktorého všetci milujeme. Samozrejme zase vychádza z komixovej predlohy takže zábava zaručená. Tie filmové paskvily tomuto fakt nesiahajú ani po nechty na nohách ^ ^ ()

veere 

všechny recenze uživatele

Animace je teda rozhodně krok špatným směrem, ja jsem měl rád ty klasicky kreslené, ale příběhově velmi povedený a vtipný Asterix. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Je to zase ten starej dobrej Asterix s Obelixem, nový námět se sídlákem je fakt vtipnej, nic méně mě a to hlavně nepřesvědčila animace, ale možná jen potřebuji nové brýle:) Celkově určitě příjemný zážitek. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Počítačově animovaný Asterix. Kdo by řekl, že se to takovému staromilci jako mně bude docela líbit. Ale stalo se. Zásluhu na tom má ale především perfektně šlapající scénář čerpající z povedené předlohy. Sídliště bohů by mě asi rozesmálo i v hrané, v klasické komiksové a snad i v loutkové podobě :o) ()

Krocan 

všechny recenze uživatele

Super animace. Aktuální téma. Zábavné. Celkem chytré. Překvapilo mě, že se to hned stalo mým nejoblíbenějším "Asterixovským" filmem. Nečekal jsem, že to bude tak dobré. Kouknul jsem se na to během jednoho týdne hned dvakrát. ()

Denzen 

všechny recenze uživatele

Je to presne medzi tými filmovými blbosťami a klasickými animovanými filmami. Nudný príbeh s malou porciou vtipov je skôr určený menším deťom. 60% ()

sibskyn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě dostalo! Naprosto další nové, super zpracování asterixe s velkými počty výbuchy smíchů. Tenhle animák by neměli vynechat jak děti, tak i dospělí. ()

avalonek 

všechny recenze uživatele

To se opravdu povedlo.Příjemný děj,spousta vtipů a akce.Povedená animace.Prostě úžasný Asterix,který opravdu stojí za shlédnutí.A ne jen jednou. ()

Warapeidza 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že tenhle díl vzniknul. Viděl jsem to až o vánočních svátcích 2018 v televizi. A bavilo mě to. Hodně gagů, relativně nová a neokoukaná zápletka, Asterix, Obelix, César, Galové oblečení jako Římané, narážky na moderní dobu... To mi ke spokojenosti stačí :). ()

DeJiF 

všechny recenze uživatele

Dávám 2 hvězdy za občasný Asterix humor a strhávám tři za to, že už to není takový Asterix, jako je v komixech i starých filmech, hrozná blbost a dělá to jen Asterixovi ostudu... ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Klasický Asterix, co od něj můžeme čekat. Typická zápletka, peripetie i humor. Poprvé jsem na tom byla v letním kině a na to to je naprosto ideální. A bavilo mě to i napodruhé. Opět cením kreativitu při překladu jmen (Citrusdžus mě rozesmál snad při každé zmínce). Vtipy to srší, je to takové svěží, milé, zkrátka klasický příběh z galské vesnice na oddech. ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda ještě někdo bude u Asterixe atmosféra taková, jako byla v 12 úkolech a dalších kreslených dílech z 60. až 80.let, takže ani nevím, jestli si tu hvězdu mám šetřit.. Zklamaný jsem každopádně nebyl. ()

KT_2011 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařené převedení 2D kreseb Uderza do 3D. Velmi dobrá animace. Levnější výroba (tzn. méně rozličných postav a lokací) přináší pomalejší děj (výrazně méně gagů než jsme zvyklí z Madagascaru apod.) a tempo. Režie také neoslní. Je to takový komornější příběh, prostě levnější film. ()

Karlito74 

všechny recenze uživatele

Smutně nevesele "moderní" Asterix. Poetika starých kreslených dílů naprosto chybí. Slovo moderní je sice hodně staré, ale mám dojem že nových 12 úkolů či Asterix a Kleopatra už nikdo nenatočí. Vtipy a hlášky stejně fádně pitomé jako kdekoliv nyní jinde. Není to veselý odpočinkový filmík pro děti, ale vážné zamyšlení nad tím kam naše civilizace spěje, eko alegorie s oblíbenými hrdiny. Jen ty rychlo stromy by se sakra hodily, třeba všude tam, kde je nechal vykácet Lídl. Spíš výchovný film, proč ne říkám si, ale proč jo říkám si ještě víc. z nostalgie hvězdy tři. Ještě že si nestihly založit politickou stranu. Prosím ne do útoku, ale zůstat doma. Vyhozené peníze. ()

tompolicky 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že jsem se u filmu docela nudil, animace pěkné o tom žádná, ale děj utahaný, bez nápadu, prostě těch pár dobrých gagů to nemohlo zachránit. Co je však horší, že moje pětiletá dcera, chtěla z kina asi po 30minutách odejít ( minulý týden na Tučňácích z Madagaskaru seděla jak přišitá ), nicméně druhá starší dcera chtěla animák dokoukat, takže ta mladší statečně vydržela až do konce, ale u filmu se evidentně celou dobu nudila. Po shlédnutí celého díla ani ta starší nebyla nakonec nijak odvařená, nemluvě o tom, že já měl chuť po 15ti minutách v kině usnout s MP3kou v uších.... Hodně slabý scénář, od první minuty přečtený jednoduchý děj, předvídatelné scény.....prostě slabota. Možná to bylo způsobeno tím, že jsem v kině seděl se zvýšenou teplůtkou 37,2C nicméně děti byly zdravé a evidentně se nebavily...proto za ně takové hodnocení. ZADKOMĚŘIČ v kině sepnul po asi 25 minutách, bohužel. Pro ty co nevědí co je ZADKOMĚŘIČ nebo také PRDELOBOL, nechť navštíví moji profilovou stránku. Ve zkratce je doba za kterou mě začne bolet zadek v kině. Čím je film zajímavější tím déle začne zadek bolet :o) ()

Reklama

Reklama