Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (290)

vteco 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovský fanoušek starých 2D animovaných Asterixů jsem byl k této moderní 3D verzi velice skeptický, nyní můžu říct, že naprosto zbytečně. Nemá to sice to pravé kouzlo, jako snímky z minulého století, ale zároveň je toto zmíněné negativum asi jediné. Příběh je opravdu povedený, krásně poukazuje na povahy lidí i povedeně líčí celou zápletku. Vtipných scén je tu více než dost a najde se zde i několik pop-kulturních odkazů. [80%] | Kino - Prom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne po dlhej dobe Asterix, ktorý mi spravil radosť. Nielen novou výbornou 3D grafikou, ale aj zábavným dobrodružným príbehom, v ktorom sa veľký Caesar rozhodol postaviť hneď v susedstve neohrozenej dedinky Galov sídlisko s mrakodrapmi. Už len ten kontrast, kde na jednej strane je ultramoderné mesto a moderná civilizácia a na strane druhej barbarský svet a stará známa dedinka kde sa predávajú hlavne ryby a štíty, ma náramne pobavil. Nehovoriac o problémoch, ktoré sa vyskytli pri stavbe a spolunažívaní oboch svetov. Výborný animák na oddych a relax po nedeľnom obede. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix s Obelixem spolu stále kamarádí, ale jen to velké plátno se s nimi ani za Boha nechce přátelit, potažmo český divák. Přechod z comicsových stránek do animované verze je opět problematický a z diváckého hlediska nebaví a ani neupoutá pozornost. Z hlediska proveditelnosti groteskních gagů je animovaná verze oproti hrané ve značné výhodě, ale nevyužívá ji naplno. Vědoma si nešvarů hraného filmu je o o dost opatrnější ve své uřvanosti a pitvoření, ale stejně k tomuto kroku po nějaké době sáhne. Výsledkem jsou uječené gagy, které nejsou vtipné, ale právě dokonale uječené. Cézar patří k těm lepším figurám na scéně. Jeho otrávená gesta i výraz pobaví z celého filmu nejvíc. Samozřejmě zase na nenáviděné galské bojovníky spřádá zlotřilý plán, jež má podobu moderního sídliště postaveného poblíž galské vesničky. Nebude to trvat dlouho a Asterix a spol. se chytne do pasti. Samozřejmě svoji roli v tom bude hrát nejen Cézarova mazanost, ale také kouzelný galský lektvar, o který jeho majitelé načas přijdou. Děj je však natolik nepřehledný a zkratkovitý, že jsem se v něm hůře orientoval, až to ubíralo na mém zájmu, co se bude dít dál. A až tak moc se zase toho nedělo. Prostředí téměř nevyhovující v tom, jak se neměnilo a z 80% se vše odehrávalo na údajně moderně postaveném sídlišti, které mělo čtyři protilehlé budovy a víc nic. Docela ostuda, beru-li v potaz, že animovaný film si může, pokud jde o výpravu a prostorovou rozlehlost, dovolit prakticky cokoliv. No, dívat se na nevzhledné budovy byl opravdu zážitek. Příliš velkou krásu nepobrala ani dobrá polovina postaviček, která byla obdařena zbytečně velkými nosy a ošklivými rysy v rypáku. Až na Asterixe, Obelixe a Idefixe (to je pes), se nikdo nemůže dětskému divákovi líbit. A tady vyvstává další problém, a sice, komu je vlastně film určen. Politikaření, i když je zde zredukováno na minimum, určitě pro dítě poutavé není. Ani intrikaření dětský divák neporozumí. To je tady celkem složitě vedeno. A nezaposlouchá se ani do legendárně nevkusné hudební skupiny Ricchi E Poveri, která se animákem v jeden překvapivý moment nečekaně rozezní. Je záhadou, proč se velkolepě pojatá orchestrální hudba dostala k notě jen sporadicky, prakticky hlavně v závěrečném dění. Na malé dítě tak v podstatě zůstane jen větší porce uhulákaných gagů, které zabaví, i když je to tedy hodně málo. A vyhazovat peníze za nedotažený kino debut Luise Clichyho, byť ve vyhovujícím tempu a krátké stopáži, je přece jen trochu luxus. Všechno ve filmu je tak nějak polovičaté, nedotažené, dějově nepřehledné a nepropracované. Ani tvůrčí záměr mně nebyl příliš jasný. Tvůrci comicsu Goscinny s Uderzem by jistě obrátili oči v sloup. Do kina se na to nevyplatí jít. Ledaže by vstupné bylo v sesterciích. Ale nepovím vám, jaký je aktuální kurz ke koruně. Ostatně i v tomhle film úspěšně mlží. 40% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi mnohem více líbí hraná verze, ale rozhodně i tohle byla solidní pohádka. Hlavně oceňuji celkem vtipný a originální koncept o tom, kterak do Gálie obchod a byznys přišel. Člověk se opravdu několikrát od srdíčka zasměje. Nějaké časté erekce jsem během sledování nepociťoval, přesto se rozhodně jedná o slušnou zábavu pro malé, větší i ty úplně velké borce. Věřím, že každý si ve snímku najde to svoje. Takže 3! ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Atmosféru dřívějších animovaných filmů zde fanoušek dua Asterix a Obelix prakticky ani nepocítí. Scénář psaný na koleni se také bohužel podepsal na ději viděného na plátně. Od počátku až po závěrečné titulky jsem si v duchu říkal "Bože, kdyby jsi to teď utnul, vůbec bych se nezlobil" aneb, když vás film nudí od začátku do konce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

StevenW. 

všechny recenze uživatele

Po né příliš povedeném předchozím hraném filmu o Asterixovi v tajné službě jejího veličenstva,přišel konečné zase film o Asterixovi který je animovaný.Možná je to proto že se představitel Obelixe (Gérard Depardieu) přestěhoval do Ruska,možná proto že animovaná série o válečníkovi z Gálie měla u diváků větší úspěch.Vůbec nevadí že film Sídliště bohů není vytvořen klasickou "ruční" animací ale pomocí počítačové animace.Je to hezký,vtipný,svižný film pro malé i velké diváky. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, filmový Asterix skončil u Kleopatry, to co bylo pak byla čirá hrůza, neštěstí a zmar. Ale ještě sou tady ty animované filmy, jako třeba tenhle, jasná pecka. Je to vtipný, je to hravý, ale hlavně je to velká legrace, a o tom to má být. A bylo hezký, že tvůrci ukázali římské občany, jako normální lidi, kteří si taky chtějí utéct od uspěchaného dne a přeplněného městě, kde hrozí že skončíte v aréně se lvi. Animace zde je výborná a hezká, je nemůžu jinak než plný počet dát a doporučit. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Asterix pro mě zůstává především geniálním komiksem a jakýmkoli rozpohybováním ztrácí kouzlo. O to víc, oč víc se od původní předlohy vizuálně liší. Tentokrát to alespoň zachraňuje to, co se děje kolem Asterixe a Obelixe, ať už jsou to otroci, kteří si kladou podmínky, stávkující vojsko, se vší slušností velící důstojník nebo senátor, který dokonale zamete se svobodnými otroky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Digitální animace Asterixovi padne jako ulitá, ale příběh v zábavnosti za klasikou z 80. let přece jen trochu pokulhává. Takže je to sice lepší než poslední hrané filmy, ale klasika nastavila laťku vysoko. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nejradsi mam stejne hranou misi kleopatru a prvni filmovy dil. Tohle sice bylo hezky zanimovany podle toho komiksu, ale na ty hraný to nema. Parkrat jsem se zasmal, ale znovu uz bych to videt nechtel, kdezto na hrany verze bych si nasel naladu kdykoliv. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix od dob prvního hraného filmu.Hodně mě potěšil dabing, když jsem slyšel Trávníčka a Štěpničku, měl jsem hned pocit, jako bych se koukal na hrané pokračování, které bych si v této podobě nechal hodně líbit, samozřejmě s původní dvojící Clavier/Depardieu.Nová animace mi sedla a přinesla do upadájící značky svěží vítr.Humor opět funguje skvělě, jen nechápu co se na tom může kromě vykulených kňourů líbit dětem, ta satira na moderní dobu je čistě pro dospělé.Překvapení, hlavně díky dabingu.80%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pěkný animák, ale hlavně nejlepší byla volba stejných dabérů, kteří dabovali i hraného Astrerixe a Obelixe. Takže palec určitě nahoru, ale občas to chtělo trochu ubrat a zůstat maličko při zemi :) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Asterix je francúzsky animovaný klenot a bol som zvedavý, ako sa v tomto prípade tvorcovia vysporiadali s modernou animáciou. Dopadlo to výborne. Príbeh srší vtipom, dospelý určite ocenia niektoré dialógy, ale celkový dojem nie je vďaka rozháranému scenáru najlepší. Ale čo... zabaviť sa na tom dá. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo bylo to dobrý. Je to vlastně první animovaný Asterix, kterého jsem viděl, doteď jsem koukal pouze na hrané filmy. Ze začátku mi ten příběh přišel takový klasický, že už se tvůrci opakují, ale jakmile začli Římští občané chodit nakupovat do Galské vesnice, tak to začalo být zajímavé a vlastně až do konce mě to pak celkem bavilo. U tohohle filmu ale hlavně musím ocenit animaci, ta byla naprosto dokonalá. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Dětem se to líbilo, ale já si už asi na starý kolena na novýho Asterixe nezvyknu. Navíc starý kousky mi přišly takový nadčasovější, a našlo se tam dost vtípků pro dospělý. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Dle hodnocení a komentářů jsem čekal úplně něco jiného. Možná jsem už prostě na Asterixe starý, ale Sídliště bohů byla prožitá hodina a půl ve filmovém vakuu. Párkrát jsem se zasmál. Toť vše. Animace sice šla, ale atmosféry klasického kresleného Asterixe nedosahovala ani zdaleka. A příběh, na ten si za pár měsíců ani nevzpomenu. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tenhle díl se nejvíce přibližuje onomu skvělému humoru raných Asterixů, než se z toho stal víceméně kšeft, navíc to má chytrou myšlenku (zničit nepřítele asimilací a nabídkou moderní zábavy) a i když s drobnými slabinami, tak vypointovaný scénář. Nečekal bych také, že uvidím Asterixe s Obelixem poražené a nedobrovolně zajaté. Navíc lidé z vesnice jsou zde vykresleni tak, že nebýt nápoje, jsou to chabrusové par exellence, a navíc u nich najdeme povícero spíše negativních vlastností, pro něž by je člověk nemiloval. Ale sami si naštěstí nakonec uvědomí, jaký styl života mají nejraději. Příjemně pobavilo, a i když se to i přes krátkou stopáž nějaké té vatě nevyhnulo, připomnělo mi to staré dobré díly, vtipy byly také dobře načasované, takže za mne spokojenost. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První vylepšený Asterix se svojím dobrodružstvím jsem sice spokojený hodně ale trošku se mi stýska po starém. ()

Reklama

Reklama