Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (287)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po posledních hraných průšvizích se Asterix vrátil zpátky ke kořenům a vůbec nevadí, že už se nejedná o klasickou animaci, protože digitální studia odvedla víc než slušnou práci. Asterix s Obelixem tentokráte stojí proti těm největším hrůzám jako jsou konzum, globalizace a asimilační politika Říma. Za tenhle nápad by scénárista zasloužil metál, protože tu byl prostor pro hromadu fórků a hlášek, které film dokázal plně využít. Parádní animák a doufám, že Asterix a Obelix budou v nastaveném kurzu pokračovat. 90% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavné, ale na staré klasiky to prostě pořád nemá. I když se to docela přibližuje. To nejlepší co Sídliště bohů nabízí je hlavně zápletka, scénář je fakt dobrý. Humorem se tady taky nešetří, pobaví se jak malí, tak velcí, čili vše funguje tak jak má. První z nových Asterixů, který za něco stojí. ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý jsem ze začátku neměl příliš velkou důvěru ve výtvarné zpracování, ale po chvíli jsem zjistil, že na tom není nic divného, že je to stejně přirozené jako dřív. Navíc je to jeden z těch starých dobrých Asterixů, které zřejmě pokazit nejdou (ač je pravda, že amerika a vikingové se nás snažili přesvědčit o opaku). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To je zázrak, Obelixi !! Viděl jsi, jakou rychlostí ty stromy vyrostly ??" - "Copak já vím, jakou rychlostí rostou normálně ??" ;) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Galové se dostávají zase o kus blíže k Římu. Tentokrát začne bujet obchod mezi těmito znesvářenými stranami. CITÁT - Kupte si starožitnosti............ Je to opět zábavné, vtipné a plné akce. Dokonce tu Obelix dostane kapičku kouzelného lektvaru. CITÁT - Ale já bych neměl........... Klasická kančí honička, římské šiky také dostanou na frak,Obelix má zase hlad a dokonce si oblíbí jednoho malého Římana Citrusdžuse. K totální zkáze však nedojde, protože Galové dostanou rozum. CITÁT - Hele, Juldo, vem si své lidi a vrať se do Říma............ Já se královsky bavil a dávám všech pět palců nahoru. ()

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák co jsem poslední dobou viděl. Vůbec nechápu, proč má tak malou sledovanost. Krásně zakomponovaný pohled na určité aspekty v současné tržní společnosti umístěné do dob římských. Navíc je to vážně vtipné i pro dospělé, klobouk dolů. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Po šíleně průměrném poslední hraném Asterixovi, jsem byl k novému animáku dost skeptický, zvlášť když byl poprvé dělán touto animací. Sídliště bojů ale opravdu překvapilo. Je fakt, že původní komiksové album považuji za to nejlepší, které Gosciny a Uderzo udělali. Filmaři ale zašli ještě dál. Vzali všechno, co skvěle fungovalo a přidali pár dalších nápadů. Navíc mě tenhle animák i překvapil tím, že Galové tenkrát měli opravdu namále. Obávaní animace se navíc povedla na výbornou a zvyknete si na ni opravdu velmi rychle. Jen víc takhle povedených animáků. 90 % ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou blbost, ale tohle bylo milé překvapení. Hezky udělaný a hodně zábavný animák, který svým vtipem dává vzpomenout na t úplně nejlepší díly. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený příběh slavné dvojice Galů. Skvěle jsem se bavil. A musím pochválit dabing. V tomto případě neměl absolutně chybu. Jedno z nejlepších vyprávění s novou animací. Jsem maximálně spokojený. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Asterix a velmi příjemné překvapení. Snoubení adaptačních postupů kreslených animáků s prvky prvních hraných adaptací přichází jako vítaná změna oproti utahaným posledním pokusům v hraném sektoru. Asterix: Sídliště bohů je velmi příjemným animákem, který byť má sice jednu dvě chybky na kráse, předvádí ideální rodinnou zábavu s partou galských vesničanů vzdorujících novému ďábelskému plánu Caesara. [75%] ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to ztřeštěné, o něco víc, než je u Asterixů zvykem, je to praštěné a možná příliš moderní nápadem, ale co musím uznat, tak to je pár humorů, u kterých jsem se skutečně pobavil, pár dobrých rýpnutí si do současnosti a hlavně zpracování. Nevěřil bych, že schválím jiné než 2D zpracování, ale tady se 3D povedlo udělat tak, že je pěkné, ničím neruší a není ničím moderně odporné. Za hodně dlouhou dobu asi jeden z nejlepších Asterixů, ty hrané lehce překonává o několik hozených menhirů. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uječené, zběsilé, totálně o ničem. Vlastně se tam ani nic nedělo a chyběla mi tam ta obvyklá satira a kritika současné společnosti. Postavy pořád jen hulákaly a neprojevily se jejich charaktery, totálně plochý film. ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl hodně skeptický, a to hlavně díky nové 3D animaci, na kterou u Asterixe a Obelixe nejsme zvyklí. Ale nakonec to tak špatné nebylo. Animace se snaží držet styl starých animáků a celkem se jí to daří. Příběh sice ničím neoslní, ale rozhodně není za co se stydět. Rozhodně bych tento film postavil na žebříčku hodnocení výše, než poslední dva hrané filmy, přesto ale na původní staré animované Asterixe dle mého názorů nemá. I tak - slabší 4* ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po jednom fajn a dalších blbých dílech hraného dua z Gálie je tu návrat ke kořenům. Sice ne tak úplně vizáží, ale charakteristikou postav, prostředí a příběhem určitě. Co se vzhledu týče, určitě nejde o přešlap. Naopak animace Asterixově partě sluší. Postavy jsou zase takové jak je známe z dětství a to prakticky všechny. A příběh? Římani mají zase další geniální plán na zničení poslední, odolávající vesničky a nebojí, tedy vlastně trochu bojí se ho uskutečnit. Co víc si přát. Pro ty z nás co jsme na Asterixovi a Obelixovi vyrůstali je to návrat se vším všudy. 75 procent. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě zase předvědčil vtom jak Francouzi pořád umí a to v jakémkoliv žánru. Ze začátku jsem měl trochu obavy, ale když začali obchody v galské vesnici tak se na mě vrhla krásná jízda a já se začal telit blahem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je návrat jako blázen. Skoro mě i mrzí, že jsem na snímek nešel do kina a viděl ho až v televizi. Trochu jsem se bál toho, že postavičky jsou 3D animované, ale vůbec to Asterixovi ani Obelixovi neuškodilo. Je to vtipné, je to místy správně sžíravé, jednoduše návrat k tomu nejlepšímu, a to v podstatě po více jak po třiceti letech. ()

Reklama

Reklama