Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Recenze (290)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Do dokonalosti komiksů chybí jen pověstný chlup (z divočáka) a kreslenejm filmům se může Sídliště bohů směle rovnat. Humor je sice z větší části infantilní, ale nemáme na Asterixovi rádi právě tohle? :-) Klidně bych uvítal další film. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší z "moderních" Asterixů (ještě sympatizuji s hranou verzí z roku 1999). Poměrně ztřeštěné, ale přece jen to není Asterix. Spíše dobře zpracovaná předloha, než návrat k specifickému stylu humoru Goscinnyho a Uderzeho. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Přestože ve 3D kabátku jemně zaniká kouzlo původní klasické asterixovské animace, drží se Sídiště Bohů zavedených mantinelů původních animáků, protože je zdravě ulítlé, baví, srší vtipem a oplývá skvělými úsměvnými přesahy dloubajícími do dnešní konzumní společnosti zmítající se v řešení v kulturních, socioekonomických a zaměstnaneckých problémů ("Co chceš otrokáři?" "Otroci si stěžují, že nemají žádnou práci"). Určitě se nejedná o vrcholný počin série Asterixů, po hraných katastrofách však dochází k příjemnému osvěžení, ne-li dokonce restartu, který snad povede k dalším úsměvným dobrodružstvím mých oblíbených galských hrdinů. 70% ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že Asterixova dobrodružství mám hodně rád. Mám doma několik jeho komiksů, viděl sem všechny jeho filmy a mými nejoblíbenějšími jsou Překvapení pro Caesara a Velký Boj....a Sídliště Bohů. Tenhle film je vynikající. Jako první bych zmínil nádhernou animaci, která Asterixovi opravdu sluší. Pak je to příběh, ruzné vtípky, konverzační humor i ten situační. U tohohle filmu se musí bavit každý od nejmenších po největší. Je úžasné, že něco takového vzniklo, obvzvlášť po víc než rozpačitém Asterix a Vikingové. Tenhle film je opravdu neskutečná paráda a jsem rád, že mě moji galští kamarádi neopouštějí a dokážou mě pobavit novým dobrodružstvím i po třiceti letech ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Tak jako naprostá pecka to není, ale určitě jsem se nenudil :). Určitě doporučuji jako zpříjemnění večera. Sice děj prostě průměrný, ale i tak celkově dobré. 65%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Fámy o poslednom Asterixovi neklamali. Skutočne pojedol menhir nápaditosti čo vo výsledku prináša za vlečku nápadov, zvratov a samozrejme kráľovskej zábavy. Rimanom zasvieti vo veži a podarí sa im vyštvať Galov zo svojich príbytkov a to dobrovoľne a bez boja! Priznávam, trojrozmernej animácie som sa bál ako čert kríža ale zbytočne, nejde totiž o žiadnu lacnotu. Animátori sa pekne pohrali s postavičkami, diviakmi aj prostredím, preto obavy stranou. V novom Asterixovi tiež nie je núdza o filmové narážky, zároveň tu dostane na frak kritika voči snobskej, byrokratickej a najmä chamtivej spoločnosti, kde aj ten posledný otrok sa vie pre vidinu blahobytu zapredať. Nebyť na môj vkus až príliš vykonštruovaného finále, kde sa viac kecá než bojuje, šľahnem tomu aj tú poslednú, takto tučné štyri musia stačiť a ja sa teším, že s výnimkou dvoch dielov obstojí táto séria aj s dospelými očami. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem starší filmy, což budu muset v brzké době napravit. Za to jsem ale četl komiksy, které jsou pro mě legendární a film se jim určitě nevyrovná, přesto jsem zklamaný nebyl. Sídliště bohů, i když občas trochu ztrácí na tempu je většinu času opravdu vtipné, navíc jsou to vtipy povedené. 3D na mě nijak bombasticky nepůsobilo, ale animace je to pěkná. Dobře jsem se bavil, mám radost, že Asterix s Obelixem stále dávají Caesarovi na frak. A takové sazenice na rychlo stromy by se mi též hodily. 70% ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Sídliště Bohů je jeden z lepších komiksů v rámci série o Asterixovi, jeho převedení na filmová plátna je více než zdařilé, což je uzpůsobeno hlavně tím, že daný komiks adaptuje velice věrně. Posledních 20 minut je pak nadstavba nad rámec komiksu a musím uznat, že zapadla skvěle. Zdařilý je i humor, parádní je animace a nápaditost či satira zde rovněž boduje naplno. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně důstojné uchopení tématu v technologicky pokročilejším zpracování vhodném pro 21. století. Teoreticky to má všechno potřebné - zajímavou zápletku, nové charaktery, myšlenku... ale problém je, že většina vtipů staví na pádech a házení věcí do obličeje - a to je pro dospělého diváka trošku málo. Stylizace i animace skvělá, dějově je to však jen slabě dochucený vývar, sice lepší než ta hraná břečka, ale stále nedosahující pamětihodných kvalit nejlepších kousků v sérii. Jako první díl v nové odnoži série ovšem dostačující, těším se na další díl. 55% Dabing slušný, ale raději bych dabéry původní kreslené série. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Snesitelný průměr, který originálnímu Asterixovi ostudu nedělá, ale i přesto to není nic světoborného. Občas to pobaví, animace pěkná, ale cílí to už víc na menší děti, než předchozí Asterixové a díky 3D animaci to ztrácí své kouzlo. Někdy se postavy chovají až moc hloupě a dětinsky, jako celek to ale neurazí a je to koukatelné, dokonce to může zabavit a jestli na to koukáte s dětmi, asi u toho neusnete, nebo se nebudete mlátit do hlavy z toho, jak tupý příběh je, protože je fajn. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Tento Asterix bol na mňa príliš plochý a jednoduchý, napriek tomu, že bol spravený 3D animáciou. Ale môže to byť subjektívnym pocitom, pretože keď som ho pozeral, bol som veľmi unavený a nevylučujem, že som z neho skrátka len veľa nepochopil. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

Starý duch Asterixa žije! A dokonca to dobre vyzerá aj v 3D. Konečne po dlhom čase niečo v pravom duchu Asterixa. O mnoho lepšie ako predchádzajúci Vikingovia. Tvorcovia ako vždy vedia veľmi dobre a vtipne reflektovať aktuálne aspekty spoločenského života a aj našu vlastnú sebareflexiu. Z dobrej a jednotnej galskej komunity sa zrazu stáva konzumný stroj kapitalizmu, ktorý všetci dobre poznáme ako funguje. Autori išli do detailov, od likvidácie lesa, estetického bývania, obchodnej politiky až po doplnky ala Nákupné maniačky. Táto časť rozhodne odštartovala novú éru Asterixa. Záver? Nikdy sa nemali točiť hrané verzie! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Námět vykáceného lesa a postavení sídliště mi přišlo jako jakýsi modernismus, který mi do starověkých dobrodružství nějak nesedělo, ale překvapilo mne to. Navzdory tomu, že to má tu hnusnou digitální animaci, že to má prapodivný námět, který nějak postrádal akčnost, kterou od galských bojovníků čekám, tak musím říct že to bylo zábavné, svižné a vtipné. ()

Reklama

Reklama