Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix od dob prvního hraného filmu.Hodně mě potěšil dabing, když jsem slyšel Trávníčka a Štěpničku, měl jsem hned pocit, jako bych se koukal na hrané pokračování, které bych si v této podobě nechal hodně líbit, samozřejmě s původní dvojící Clavier/Depardieu.Nová animace mi sedla a přinesla do upadájící značky svěží vítr.Humor opět funguje skvělě, jen nechápu co se na tom může kromě vykulených kňourů líbit dětem, ta satira na moderní dobu je čistě pro dospělé.Překvapení, hlavně díky dabingu.80%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší Asterix za posledních třicet let; což sice svádí k uštěpačnému bonmotu ve stylu "slepý mezi jednookými králem", ale ono je to tentokrát tak dobré, že bych se to nebál postavit hned za Překvapení pro Cézara a 12 úkolů. Nechybí tomu totiž kouzlo i humor starých dobrých animáků, je to hravé, sympaticky střelené, má to slušně prosícího setníka i spád a navíc je to skvostně vybalancované pro celou rodinu; (nejen) děcka se pobaví nad všemi těmi eskapádami a dospělí se také díky satirické asimilačně-přistěhovalecké rovině nudit nebudou. Vrcholem pak scéna integrace Galů na song od osmdesátkových guilty pleasure "klasiků" Ricchi e Poveri. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Ale jo bylo to dobrý. Je to vlastně první animovaný Asterix, kterého jsem viděl, doteď jsem koukal pouze na hrané filmy. Ze začátku mi ten příběh přišel takový klasický, že už se tvůrci opakují, ale jakmile začli Římští občané chodit nakupovat do Galské vesnice, tak to začalo být zajímavé a vlastně až do konce mě to pak celkem bavilo. U tohohle filmu ale hlavně musím ocenit animaci, ta byla naprosto dokonalá. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Atmosféru dřívějších animovaných filmů zde fanoušek dua Asterix a Obelix prakticky ani nepocítí. Scénář psaný na koleni se také bohužel podepsal na ději viděného na plátně. Od počátku až po závěrečné titulky jsem si v duchu říkal "Bože, kdyby jsi to teď utnul, vůbec bych se nezlobil" aneb, když vás film nudí od začátku do konce. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po jednom fajn a dalších blbých dílech hraného dua z Gálie je tu návrat ke kořenům. Sice ne tak úplně vizáží, ale charakteristikou postav, prostředí a příběhem určitě. Co se vzhledu týče, určitě nejde o přešlap. Naopak animace Asterixově partě sluší. Postavy jsou zase takové jak je známe z dětství a to prakticky všechny. A příběh? Římani mají zase další geniální plán na zničení poslední, odolávající vesničky a nebojí, tedy vlastně trochu bojí se ho uskutečnit. Co víc si přát. Pro ty z nás co jsme na Asterixovi a Obelixovi vyrůstali je to návrat se vším všudy. 75 procent. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)
  • Vo filme je viacero odkazov na iné filmy. Keď v závere Obelix behá po múre a hádže po Rimanoch, je odkazom na film King Kong (1993). Panoramix v závere vypustí čarovný nápoj zhora na Galov, jeden z nich drží Asterixa ako Kopa v Leví kráľ (1994). Panoramix pred Rimanmi chce uchrániť čarovný nápoj a povie formulku "neprejdete", čo povedal Gandalf v Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001). (megajalec)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)

Reklama

Reklama