Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (290)

nash. 

všechny recenze uživatele

Asterix pro mě zůstává především geniálním komiksem a jakýmkoli rozpohybováním ztrácí kouzlo. O to víc, oč víc se od původní předlohy vizuálně liší. Tentokrát to alespoň zachraňuje to, co se děje kolem Asterixe a Obelixe, ať už jsou to otroci, kteří si kladou podmínky, stávkující vojsko, se vší slušností velící důstojník nebo senátor, který dokonale zamete se svobodnými otroky. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Jakožto obrovský fanoušek starých 2D animovaných Asterixů jsem byl k této moderní 3D verzi velice skeptický, nyní můžu říct, že naprosto zbytečně. Nemá to sice to pravé kouzlo, jako snímky z minulého století, ale zároveň je toto zmíněné negativum asi jediné. Příběh je opravdu povedený, krásně poukazuje na povahy lidí i povedeně líčí celou zápletku. Vtipných scén je tu více než dost a najde se zde i několik pop-kulturních odkazů. [80%] | Kino - Prom. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Galové se dostávají zase o kus blíže k Římu. Tentokrát začne bujet obchod mezi těmito znesvářenými stranami. CITÁT - Kupte si starožitnosti............ Je to opět zábavné, vtipné a plné akce. Dokonce tu Obelix dostane kapičku kouzelného lektvaru. CITÁT - Ale já bych neměl........... Klasická kančí honička, římské šiky také dostanou na frak,Obelix má zase hlad a dokonce si oblíbí jednoho malého Římana Citrusdžuse. K totální zkáze však nedojde, protože Galové dostanou rozum. CITÁT - Hele, Juldo, vem si své lidi a vrať se do Říma............ Já se královsky bavil a dávám všech pět palců nahoru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysloveně mi Sídliště bohů zvedlo náladu. Dokázalo mi totiž, že Frantíci stále dokáží přijít s novým a originálním filmovým zpracování příběhů Asterixe a Obelixe. Já na těch jejich pohádkách vysloveně vyrůstal. A to jak na komiksech, tak na samotných filmech v televizi. Vznik Sídliště bohů pro mě bylo mírným překvapením, od kterého jsem nevěděl, co očekávat, ale láska k původní předloze mi nedala a musel jsem se na ni podívat. A nakonec uznávám, že nezklamala. Nejenom, že animace je hezká, ale tvůrci zakomponovali naprosto parádní humor, kterým se občas otírají i o dnešní realitu, což je dobře, protože takhle to Goscinny a Uderzo vždycky zamýšleli. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Asterix s Obelixem spolu stále kamarádí, ale jen to velké plátno se s nimi ani za Boha nechce přátelit, potažmo český divák. Přechod z comicsových stránek do animované verze je opět problematický a z diváckého hlediska nebaví a ani neupoutá pozornost. Z hlediska proveditelnosti groteskních gagů je animovaná verze oproti hrané ve značné výhodě, ale nevyužívá ji naplno. Vědoma si nešvarů hraného filmu je o o dost opatrnější ve své uřvanosti a pitvoření, ale stejně k tomuto kroku po nějaké době sáhne. Výsledkem jsou uječené gagy, které nejsou vtipné, ale právě dokonale uječené. Cézar patří k těm lepším figurám na scéně. Jeho otrávená gesta i výraz pobaví z celého filmu nejvíc. Samozřejmě zase na nenáviděné galské bojovníky spřádá zlotřilý plán, jež má podobu moderního sídliště postaveného poblíž galské vesničky. Nebude to trvat dlouho a Asterix a spol. se chytne do pasti. Samozřejmě svoji roli v tom bude hrát nejen Cézarova mazanost, ale také kouzelný galský lektvar, o který jeho majitelé načas přijdou. Děj je však natolik nepřehledný a zkratkovitý, že jsem se v něm hůře orientoval, až to ubíralo na mém zájmu, co se bude dít dál. A až tak moc se zase toho nedělo. Prostředí téměř nevyhovující v tom, jak se neměnilo a z 80% se vše odehrávalo na údajně moderně postaveném sídlišti, které mělo čtyři protilehlé budovy a víc nic. Docela ostuda, beru-li v potaz, že animovaný film si může, pokud jde o výpravu a prostorovou rozlehlost, dovolit prakticky cokoliv. No, dívat se na nevzhledné budovy byl opravdu zážitek. Příliš velkou krásu nepobrala ani dobrá polovina postaviček, která byla obdařena zbytečně velkými nosy a ošklivými rysy v rypáku. Až na Asterixe, Obelixe a Idefixe (to je pes), se nikdo nemůže dětskému divákovi líbit. A tady vyvstává další problém, a sice, komu je vlastně film určen. Politikaření, i když je zde zredukováno na minimum, určitě pro dítě poutavé není. Ani intrikaření dětský divák neporozumí. To je tady celkem složitě vedeno. A nezaposlouchá se ani do legendárně nevkusné hudební skupiny Ricchi E Poveri, která se animákem v jeden překvapivý moment nečekaně rozezní. Je záhadou, proč se velkolepě pojatá orchestrální hudba dostala k notě jen sporadicky, prakticky hlavně v závěrečném dění. Na malé dítě tak v podstatě zůstane jen větší porce uhulákaných gagů, které zabaví, i když je to tedy hodně málo. A vyhazovat peníze za nedotažený kino debut Luise Clichyho, byť ve vyhovujícím tempu a krátké stopáži, je přece jen trochu luxus. Všechno ve filmu je tak nějak polovičaté, nedotažené, dějově nepřehledné a nepropracované. Ani tvůrčí záměr mně nebyl příliš jasný. Tvůrci comicsu Goscinny s Uderzem by jistě obrátili oči v sloup. Do kina se na to nevyplatí jít. Ledaže by vstupné bylo v sesterciích. Ale nepovím vám, jaký je aktuální kurz ke koruně. Ostatně i v tomhle film úspěšně mlží. 40% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Písnička, která ve filmu zazní, je „Sarà perchè ti amo“. (mar48)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)
  • Jedna z postáv sa volá "Travaillerpluspourgagnerplus", čo znamená: pracuj viac, aby si zarobil viac. Bol to slogan Nicolasa Sarkozyho, keď kandidoval za prezidenta Francúzska. (megajalec)

Reklama

Reklama