Reklama

Reklama

V hledáčku střelce

  • USA The Reach (více)
Trailer

Co začalo jako nehoda, stalo se smrtící honičkou... Bohatý obchodník a lovec John Madec si najme mladého, ale zkušeného průvodce a stopaře Bena, aby ho doprovázel na lovecké výpravě do těžko dostupných skalnatých hor v jihozápadní části Mohavské pouště. Když John naslepo vystřelí na pohyblivý terč ve vzdálených skalách, namísto zvěře zastřelí starého zlatokopa, který se v jeskyni skrýval před sluncem. Ben trvá na tom, že případ musí ohlásit jako nehodu. Magnát Madec to vidí jinak. Pokud by se případ zveřejnil, konkurence by ho zničila, což nemůže dopustit. Zabití starce se musí utajit. Ben s tím nesouhlasí a pokusí se přivolat policii. Madoc ho násilím donutí svléknout se téměř donaha a vyžene do pouště. Na jihozápadě Mohavské pouště, kde v poledne dosahuje teplota 55 stupňů Celsia, běžný člověk bez vody nepřežije ani hodinu. Madocovi však na tom nezáleží. Svědka se musí zbavit. Ben nemá jak uniknout. V boji o život musí posbírat všechen um a dovednosti. Jen tak se může zachránit. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (98)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hezké širokoúhlé pouště Nového Mexika, sofistikovaný záporák Michael Douglas s koulervoucím 6x6 Mercedesem G63 a mlaďoch Jeremy Irvine, kterému s jeho seriálovou tvářičkou toho pouštního stopaře neuvěříte. Film jede docela zábavnou hru na kočku a myš, ale v závěru se shodí lacinými béčkovými nesmysly. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme po Grizlym a Bekkántry v krátké době už třetí přežívák s medvědem. Tady to však není ani grizzly, ani baribal, nýbrž náckovský speciál M-B G63 AMG 6X6, extra dovezený pro film až z Reichu, který si mohou dovolit opravdu jen ti největší zmrdi. Pardon, chtěl jsem říct „úctyhodní legální podnikatelé se skvělým charakterem, popřípadě úspěšní distributoři drog“. Medvěd téměř nesleze z plátna, takže je hned zřejmé, kdo si „umístěním produktu“ zaplatil předraženou reklamu, a to včetně sdělení ceny pro americký trh a podrobné prezentace kompletní výbavy a funkčnosti toho ohyzdného polotanku za deset míčů. A určitě to nebyla Kateřina Alfa, která poslala svého nerudného dědka vyvenčit prostatu do arizonské pouště. Míša to celé sice profuní důstojně a i nad hrobem má v sobě pořád trochu toho Gordna Geka, avšak jeho oponent, hustý a zkušený to zálesák, tedy lépe řečeno zápoušťák, vypadá kdovíproč jako homoobčerstvení pro pederasty, hodil by se mnohem více pro role pohlavně zneužívaných gymnazistů a navíc jej ten Medvěd na celé přehrává. Rozhodně to však na dva herce a jedno hnusné auto, perverzně vybavené mikrovlnkou, presovačem a počítám, že i myčkou nádobí, mandlem, horkovzdušnou troubou a drtičem odpadků, není úplně špatný nebo nudný film a po vcelku zábavném honění se z toho dá určitě nějakých těch průměrných patnáct s úspěchem postavit. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohavská poušť, též Mojave Desert, prostě nádherná. A na snímek ve kvalitě 1080p bylo radost koukat. Nechybělo napětí, sympaťák Jeremy Irvine zahrál svou roli skvěle. No a Douglas, to už je stará vykopávka, ale ještě chodí a zřejmě si i pamatuje text :-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický survival s dvěma sympatickými herci. Douglas v roli záporáka si roli dokonale užívá a sedí mu to( Víc takových rolí!). Děj je víceméně jednoduchý, ale to absolutně nevadí, poněvadž si film dokáže připoutat pozornost jinými atributy třeba drsnou desertní krajinou a slušnou atmosférou. Na můj vkus je film málo násilný a mohlo zde být také více vychytávek, což pokládám za jediný větší mínus. Finále překvapivé. PS: Výstřely ze Scouta byly boží a působivé. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Ambiciózny začiatok („Za týmto bodom žijú monštrá.“), stred priemerný a koniec ako z béčka. Poteší spálená výprava, ktorá pripomína skôr peklo na Zemi, než prírodnú rezerváciu. Rozhodne poteší Michael Douglas a fakt, že nehrá vyloženého čuráka, ale mierne polepšenú verziu svojich slávnych postáv z Wall Streetu a Hry. Nie je to žiadny beštiálny vrah a k tragédii dôjde vinou jeho nerozvážnosti a nie preto, že by to urobil naschvál. Naopak, mrzí ho to, čo urobil. Síce preto, že mu to zničí kariéru, OK, ale to už nie je dôležité. Cíti vinu. TO je dôležité. Situáciu následne skomplikuje jeho mladý sprievodca, ktorý sa spočiatku nechá podplatiť, aby to spoločnými silami zamietli pod koberec. Nakoniec sa mu to ale rozleží v hlave a rozhodne sa chlapíka udať polícii. To ale nemal robiť. Stáva sa lovenou korisťou. No hoci sa tu toho nejako extra veľa neudeje a dej upadne do monotónneho stereotypu, sám som prekvapený, že som sa celkom dobre bavil. Nad scenárom je však lepšie nepremýšľať, nakoľko je postavený na vratkých nohách. Hoci by bolo najjednoduchšie sprievodcu okamžite odbachnúť a jeho telo pochovať v púšti, kde by ho nikto nenašiel, Douglas príde s extrémne prešpekulovaným plánom: únavne ho desiatky hodín dňom nocou, sediac v džípe, poháňa pred sebou. Aby ho uštval. Polonahého, dehydrovaného (ale v priebehu deja do seba dostane tri litre vody, čo z neho urobí neporaziteľného Terminátora). V klimatizovanom džípe s bezodnou nádržou, kávomatom (!) a s plným kufrom munície. Neskôr však nemá problém hádzať po ňom šúľky dynamitu. OK, praskli mu nervy. Ale aj tak! Čudný je tiež nápad vyraziť osobne zastreliť jediného svedka zločinu, hoci som milionár a určite by som našiel profesionálneho zabijaka. Ale OK, aj toto sa dá vysvetliť tým, že chcel štvanie uzavrieť osobne. Proste ako vidíte, scenár je vystavený tak „všelijako“, aj to logiku dáva, aj nedáva... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nehledejte za tím thriller nebo dobrodružství, tenhle pouštní duel mladého stopaře a senila neznajícího skrupulí a finanční tísně měl plně erotický rozměr. Efebofilní Douglas se ihned zamiluje a při pohledu na fotku průvodcovy přítelkyně začne žárlit. Několikrát nabídne nemalý finanční obnos či kariérový růst výměnou za povolnost, dokonce i kávu loungo a když je odmítnut, pod pohrůžkou násilí mladíka svleče do spodního prádla, aby se pak mohl desítky minut vilně kochat jeho tělem. Už jsem jen čekal, že stopaři doporučí na spáleniny od slunce jogurt, ale protože ho v ledničce svého luxusního vozu nemá, tak…no raději nemyslet. Všimněte si i podtextu vlézání do různých děr a skulin, čehož chce starý lovec ve vztahu s mladým masem „reach“, ale není mu dopřáno. Tahle osudová přitažlivost má pak očekávanou žárlivou dohru v ložnici mladíkovy přítelkyně.. Z části reklamní blok na nelidový Mercedes-Benz, z části reklama na Panthenol. Celkově komerční sdělení, že Jean-Baptiste Léonetti je neskutečný babral, jehož film spaluje nudou víc než oskar nad mohavskou pouští.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas tak, jak ho máme nejraději. Úlisný a sebestředný finančník milionář. Namísto Gwyneth Paltrow má tentokrát neménně okouzlující Supermercedes, ale jinak je tahle snaha o žánrový survival spíše vyzněním do ztracena. Postava Jeremyho Irvina je často zvláštní - resp. její jednání těžce nelogické a scén, které občas nedávají hlavu a patu je tam víc, než by klasický divák čekající zábavnou hru na kočku a na myš byl ochoten odpustit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeremy Irvine jen dokazuje, že zdaleka není mým hereckým favoritem, ale to nevadí. V poušti se vyzná, je stopařem, kterému se o dvě tři dekády starší nevyrovnají. Jenže.. To je den. Holka mu odchází na univerzitu, život se mu tím hroutí. Do divočiny aspoň vezme za tučný peníz nudícího se pracháče, jenže i tady se to začne záhy kvůli jedné ráně sypat. A Michael Douglas chystající si v mikrovlnce jídlo nebo šejkrující si v rozpálené poušti drink je následující desítky minut úžasný. Jenže tvůrci zřejmě těsně před koncem dostali nepěknou chřipku a dokonale zabíjí předchozí dění a potenciál. Poslední patnáctiminutovka je tak vyloženě hloupá a pohřbívající dosud slušné procentuální ohodnocení. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Douglas byl ok. Svoje si odehrál, ale jinak fakt dost divnej film. I když měl jenom 90 minut, tak se táhnul jak smrad a dospěl až k očekávanýmu konci (ne fakt to nebyla šokující pointa) nebudu nic vykecávat, jestli na to máte nervy, tak se koukněte. U mě 2* za Michaela a to je asi tak všechno.30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môžem predsa len vidieť to povolenie na lov?" Už dlhšie som nevidel M. Douglasa, naposledy vo filme Liberace a predtým už ani neviem. Mám rád prírodu i filmy o prežití, preto som si od filmu veľa sľuboval. Trailer ma upútal a navnadil. Film zbytočne diváka nenaťahuje, malé úvodné zoznámenie s postavami a už sme na love počas ktorého spoznávame bližšie postavy bohatého lovca a jeho o dosť chudobnejšieho mladého sprievodcu. Po nešťastnej náhode počas lovu sa film rozbieha a začína boj o prežitie v rozpálenej púšti cez deň a chladnej v noci. Film má krásne exteriéry, jednoduchý príbeh, ale film totálne zhodil záver z kategórie najklišovitejší z klišovitých, jednoducho hrozný. I tak ale dávam slušné 3 hviezdy. S rozumnejším záverom by som to možno dvihol vyššie. 60%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po celý čas celkom príjemný filmík na pokľudný večer pri telke, aby ku koncu scenárista zistil, že vlastne nevie, ako to celé ukončiť. Tak to ukončí absolútne vzbŕklo a tuctovo. Ono je ten záver tak klasický, až by som povedal, že je nepredvídateľný, pretože to snáď ani nie je možné. Nemám na mysli pár záverečných sekúnd, tam je cítiť istý nápad, ale všetko od opustenia drsnej prírody. Je to škoda, celá hra na kočku a myš, kde myš svojim spôsobom drží mačku, či kocúra za gule, má svoje čaro. Ale keďže mladý pri všetkej svojej chytrosti si radšej nechá spáliť ksicht, ako stehná, pretože si nedá dole gate a neobviaže hlavu, nemôžem ísť s hodnoteným nad priemer. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas na starý kolena vyběhnul do pouště ulovit prérijní ovci, místo ní však střelil tlustýho chlápka. Protože jeho parohy si ale za rámeček nedá, pokusil se uplatit neúplatnýho průvodce, aby o činu mlčel. Ten řekl NE! Zápletka jak Brno! Jakožto fotograf vždycky lpím na tom, aby byl obraz co možná nejčistší, vím totiž, že jakákoli nečistota na snímači nebo objektivu může jinak pěknou fotku úplně zrujnovat (v případě vrhu stínu prachu, který se projeví jako drobný puntík, to platí i pro video). Tady ale na oněch nečistotách staví krutý umění každým druhým záběrem, kdy pokud jsou ony fleky záměr, točil to idioti a pokud je to chyba, točili to amatéři. Je proto k podivu, že Douglas skočil zrovna sem. Hloupá zápletka a bídnej vizuál by se dal ovšem omluvit, kdyby byl alespoň film dynamicky a zručně natočenej, jenomže to on není. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem zase konečně někde viděl starýho dobrýho Majkla, navíc si zahrál ucházejícího psychopata, bohužel jeho herecký protějšek je latentní gay s hereckým nadáním larvy a motivace postav je víc než chatrná a potom se těm scénáristickým hovnům musíte už jenom smát a ten konec...nic debilnějšího jsem dlouho neviděl.Kdo je schopnej v roce 2014 natočit takovou zvratku, nemá to v palici asi úplně v pohodě.Dokud nahání Douglas toho homouška v pouští a u toho vám z repráku vrní motor toho nechutnýho Meďáku, je to sranda, pak už to jde jen a jen dolů.50%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nezáživná nuďárna s utahaným Douglasem, který už by měl asi odejít do důchodu, nebo spolupracovat s kvalitnějšími tvůrci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Než se film dostane k meritu věci, je to trošku kostrbaté, ale jakmile začne Douglas hnát vyprahlou krajinou bosýho kluka v trenkách, je to docela zábava. A to hlavně proto, že se svojí rolí baví sám Douglas. Sice to trošku zazdil konec, který bych si dokázal představit lepší, ale to vem čert. Chutná jednohubka. 60% ()

Idée_fixe 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch "náhodných" filmů, které vídám po skončení něčeho před nimi, kdy prostě začne film, a více či méně mne zaujme, a tak se mrknu. ;-) Neříkám, že to bylo kdovíco v rosolu, ale na jedno podívání dobrý, místy mě to fakt bavilo. Líbily se mi zejména důmyslné praktické skrýše starého "poustevníka" (ta s vodou byla top), a občas jsem se i zasmála. Nejvíc, kterak si Michael Douglas uprostřed pouště, za kuropění, připravuje espresso. :-D Jestli si někdy budu pořizovat auto, tak jedině takto vybavené. Měl tam i mini troubu, toustovač... Prostě se vší parádou. :-) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Docela napínavá honička v poušti, které dominuje fakt pěkná cinematography. I přes trochu nablblý námět to šlape, Michael Douglas hraje řádného zmetka, Jeremy Irvine se zase zuby nehty snaží přežít jeho řádění a celé je to tak zábavně zamýšleně béčkové, včetně úderného sebeparodického závěru, že jsem se ani nestihl začít nudit. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem čekal ,že z toho bude něco víc než jen klasické sledování mocného nebo spíš prachatého Michaela jak se snaží na odlehlé poušti uhnat k smrti mladíka Jeremyho.Čekal jsem,že to bude mít nějaký zvrat a ,že to přece nebude jen o tom jak pan podnikatel omylem zabije místního člověka a aby mu to prošlo tak se dohodne s mladíkem na peněžitě odměně za mlčení,ale ten samý hoch si to rozmyslí a tím roztočí neustále popocházení na poušti a zároveň tím spustí plno pro mě nelogických situací.Nerad ti to Michaela dělám,ale chtě nechtě tento film u mě nemá na víc než celkově 45 % a dvě hvězdy. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller. Jednoduchý, prakticky skoro celý se dvěma herci. Tudíž tipuji nízkorozpočtový. Ale rozhodně stojí za to. Dobrý konec, který mě naprosto uspokojil. ()

Reklama

Reklama