Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (117)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak lze ve filmu zpodobnit dvůr krále Ludvíka XIV.? Jako místo nekončících intrik, jako úžasné výpravné prostředí pro přinejmenším průměrný pornofilm, a do třetice jako místo kde se jistá Angelika již potřetí vrací na plátna kin, resp. nějakou tu obrazovku. Neboť v sérii filmů o Angelice jsou i takové události jako morová epidemie jen vedlejší epizodkou, jimiž (to si přiznejme) fešná šlechtična proplouvá na své životní pouti za štěstím. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při dalším pokračování dobrodružství svůdné Angeliky jsem vypil sedmičku červeného vína od kámošů z Jižní moravy /prej dobrej ročník / a už mě zbývá jen jedna flaška a dva díly při mé "sobotě s Angelikou". No nechci domejšlet jak budu vypadat při posledních minutách záverečnýho dílu. Hold romantika s námi romantiky tělem i duší dělá divy. Divy, ale nedělá jen sedmička vína, ale i Angelika, která se mezitím úspěšně vyprcala až ke královi Ludvíkovi XIV a i tak stačila ještě voject asi tři další chlapy, mám dojem že ta je výkonější než James Bond. Kouzelně nasnímané prostředí Versaille ve spojení s nádhernou hudbou Mišela Magneho doslova vyzývá si objednat zájezd do Versailles, jenže když tam pak stojíte nejsou tam ty poloteplouši a dvorní dámy v úžasných kostýmech, nehraje tam hudba Magneho a už vůbec tam není Angelika, ale přesto při pohledu na Apolonovu kašnu ve Versailleský zahradě jste rázem myšlenkama zase s Angelikou a prožíváte s ní všechny nebezpečné situace, intriky, dobrodružství a znovu nalezenou víru v lásku ke svému Pejrakovi. Jsem strašně rád, že toto všechno tento díl nabídnul, protože tohle obyčejnému smrtelníkovi život prostě nabídnout nemůže. /POZOR MÍRNÝ SPOILER/ Naštěstí může i život nabídnout nejkrásnější moment tohoto filmu a to je ten zamilovaný pohled Angeliky a Pejraka, když se opět spatří....ach jak krásně zahrané, bylo to vůbec zahrané ? /KONEC SPOILERU / Sice jednoduchý děj, ale jak chcete odstřelit příběh ve kterým jde ženská za hlasem svýho srdce s takovým odhodláním, že přitom dá i pařížskýmu žebrákovi, tohle my, romantikou nasáklí junáci prostě hůře hodnotit nemůžeme. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Angelika se de facto neustále chová jako úplná kráva, přesto po ní z nepochopitelnýho důvodu nějak všichni toužej. Filip by překážel, takže se ho scénáristickým řízením osudu zbavíme a můžeme Angeliku uvrhnout přímo do srdce moci a neřesti. Tomu dá, tomu taky, ale Ludvíku Sluníčkovi neodpustí. Hrdá to žena. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Francúzska telenovela - láska, závisť, intrigy, nenávisť. Avšak v kvalitnejšom rozmere, mexické ,,skvosty" sa s tým nemôžu ani porovnávať. Francúzska spoločnosť ako vystrihnutá z mojich predstáv... Tá nebeská hudba... A Robert Hossein! :-) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

:-) no ... co na to říct .... musela jsem se na to znovu podívat, abych si to oživila a objektivně napsala komentář. Stále stejně necudná a dá snad každému ... Na druhou stranu (podle slov čtenáře, který četl i knihy) markýza byla prý přes ty postele o mnoho víc dajná než jak ukazují ve filmu :-)) Vzpomínám si taky, že kdysi dávno, když jsem film viděla jako mnohem, mnohem mladší tak mě hodně zasáhla satanistická scéna se zabíjením neviňátek a smrt Barcaroly ... ()

sud 

všechny recenze uživatele

Standartní pokračování série. Nevím jestli to má skutečně něco společného s realitou (jestli král Ludvík XIV. skutečně potkal Angeliku), ale budiž. Avšak po několika minutách začíná nezáživná pasáž u Perského vyslance a následně z jeho rukou Angeliku osvobozuje maďarský hrabě Rákoczi (je to sice sympaťák, ale co se týče herectví, nemá divákovi moc co nabídnout). Bylo by to možná zajímavější kdyby se onen hrabě Rákoczi ve filmu objevil víckrát (pak by mě možná přesvědčil že umí líp hrát). Pak se téměř nic zásadního neděje, do doby než Angelika objeví kult vyznavačů satana. A na konec se na scéně objevuje hrabě de Peyrac. Avšak ten konec je takový dost narychlo. Chtělo by to asi tak deset minut navíc a bylo by to lepší. Ale i tak je film celkově na lepší tři. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsia cast, v ktorej bolo sice dost dialogov a menej zivotunebezpecnych scen, ale predsa len nezabudnem na satanistov, ktori chceli zabit dieta alebo na saty, poliate smrtelnym jedom a okrem toho i mnozstvo komickych ironickych dialogov a ziarlivosti, kvoli Angelikinej krase... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Jacques Toja - (Ludvík XIV.) - Michel Galabru - (Bontemps) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

U Angeliky mi vadí jen jedno: Ten děj se téměř neposunuje :-) ... Ne teď vážně.. Z "civilu" se dostáváme na dvůr krále slunce a jeho intrik... Nevím co více napsat.. snad jen mrkněte na to a mějte na paměti, že tohle je romantika "jak byk". :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Angélique et le roy". Romanticko historický príbeh krásnej Angeliky, markízy anjelov pokračuje. Tretí diel nesie názov "Angelika a kráľ". Cieľavedomá, okúzľujúca Angelika stúpa na spoločenskom rebríčku dekadentnej francúzskej šľachty čoraz vyššie. Stane sa významnou, dôležitou členkou kráľovského dvora. V úchvatnom prepychu Versailles, svojou krásou a vášňou očarí i samotného Ľudovíta XIV. Ani mocný Kráľ Slnko nedokáže odolať jej šarmu. Ona však miluje jedine svojho Joffrey De Peyraca. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle prostřední díl pentalogie o Angelice je nejslabší. Nudnej a rozvláčnej děj se potácí od ničeho k ničemu a za zmínku stojí jenom nečekanej konec a taky to, že tu odprásknou trpajzlíka.35% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Znovu se setkáváme s Angelikou a tentokráte se dozvídáme jak to vlastně bylo se smrtí jejího prvního muže. Velký prostor dostává Desgrez, který se vskutku vyřádil. Jinak dvě figurky z Četníka a to Galabru a Lefebvre. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásný původní dabing přesto nepřekryje velice průměrný výpravný filmový seriál s nádhernou herečkou Mercierovou... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Sladkobolná cukrová vata o krásné kurvě, ohánějící se láskou. Děvka Anděla, co roztahuje nohy v dalším dílu za mohutného vzdychání a ochání ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tato Angelika mne ze všech částí série nejvíce dostala, je nejvíc patetická a nejvíc romantická, jako dospívající pubescent jsem se ve své době zamiloval do markýzy Angeliky, srdcervoucí (avšak přece jen nelogické) finále mně úplně (tehdy) odrovnalo.... ach jo, ta láska nebeská.... ()

Reklama

Reklama