Reklama

Reklama

Angelika a král

  • Francie Angélique et le roy (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Po popravě milovaného manžela hraběte Jeoffreye de Peyrac žila Angelika jistý čas mezi pařížskou spodinou po boku přítele z dětství Nicolase. Navzdory hlubokému žalu se rozhodla získat zpět své postavení, majetek a čest. K tomu jí měl posloužit sňatek s bratrancem Philippem de Plessis-Bellieres. Její manžel však nečekaně zemře na bitevním poli a brzy na to je Angelika povolaná králem zpět na královský dvůr, aby splnila náročnou diplomatickou úlohu. Má přesvědčit perského velvyslance Batchary-Beje k podpisu důležité smlouvy s Francií. Její krása však nenechá chladným nejen velvyslance, ale ani krále, který ji hodlá učinit svou oficiální milenkou. Ale mezi nimi stojí stín mrtvého Peyraca. A tak zoufalý král přizná Angelice tajemství, které mělo být navždy skryto. I když je Angelika stále plná lásky k Peyracovi, v mužích kolem sebe vzbuzuje nepřekonatelnou touhu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (117)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Angelika se de facto neustále chová jako úplná kráva, přesto po ní z nepochopitelnýho důvodu nějak všichni toužej. Filip by překážel, takže se ho scénáristickým řízením osudu zbavíme a můžeme Angeliku uvrhnout přímo do srdce moci a neřesti. Tomu dá, tomu taky, ale Ludvíku Sluníčkovi neodpustí. Hrdá to žena. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

A jsme na dvoře krále Slunce. Angeličin druhý manžel Filip umírá okamžitě, takže nemáte ani šanci ho litovat a zase se rozjíždí slabý odvar působivé knihy. Opět jsou tu spousty nesmyslů (jako například to, že udělají z Angeliky vražedkyni), opět jsou tu spousty zbytečností. Ludvík XIV. působí, s prominutím, jako úlys (lepší výraz mě vážně nenapadá) a pozvedá to zase jen hudba a Jean Rochefort. Ale to není vůbec nic proti katastrofálnímu závěru. Bože můj, to je i na mě (a to vydržím vážně hodně) fakt moc! No, co dodat - skoro mě to donutilo dát tomuhle filmu odpad!, ale je to film a nemůžu pořád soudit jen podle předlohy. Docela dost mě pobavil příspěvek pshimiho a ač je to trošičku proti Angelice, nemůžu než ho pochválit... jo a všichni fanoušci se určitě mrkněte na stránky www.angelique.cz ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Báječné, i tady to má plno chyb. Ale vyrovnané to je krásou Angeliky a historickejch velkolepejch staveb, zde konkrétně Versailles a jiné zámkové dlažby. Jinak by to mohlo mít podtitul "Žofré resurrection". Zlej perskej záporák a ostatní postavy přicházejí a odcházejí s klišémi v patách, naivitou v chování a dialogy plnejma francouzskejch jmen. Jinak smrt malyho zakrslyho liliputa, kterej se vetřel snad všude, byla pro mě úlevou, už jenom kvůli strašnému dabingu Strýčka Jedličky. Otravné začíná být i to, že všichni hned Angelice říkaj, že ju milujou... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak než pokračovat ve stejném hodnocení jako u první Angeliky. Jednak jsem ji viděl v době, kdy jsem byl z jejích vnad podobně jako král zcela omámen a i nadále si mi líbila ta doba se vším tím co k ní patřilo. Angelika - to je prostě francouzská romantika stejně jako francouzské parfémy. * * * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při dalším pokračování dobrodružství svůdné Angeliky jsem vypil sedmičku červeného vína od kámošů z Jižní moravy /prej dobrej ročník / a už mě zbývá jen jedna flaška a dva díly při mé "sobotě s Angelikou". No nechci domejšlet jak budu vypadat při posledních minutách záverečnýho dílu. Hold romantika s námi romantiky tělem i duší dělá divy. Divy, ale nedělá jen sedmička vína, ale i Angelika, která se mezitím úspěšně vyprcala až ke královi Ludvíkovi XIV a i tak stačila ještě voject asi tři další chlapy, mám dojem že ta je výkonější než James Bond. Kouzelně nasnímané prostředí Versaille ve spojení s nádhernou hudbou Mišela Magneho doslova vyzývá si objednat zájezd do Versailles, jenže když tam pak stojíte nejsou tam ty poloteplouši a dvorní dámy v úžasných kostýmech, nehraje tam hudba Magneho a už vůbec tam není Angelika, ale přesto při pohledu na Apolonovu kašnu ve Versailleský zahradě jste rázem myšlenkama zase s Angelikou a prožíváte s ní všechny nebezpečné situace, intriky, dobrodružství a znovu nalezenou víru v lásku ke svému Pejrakovi. Jsem strašně rád, že toto všechno tento díl nabídnul, protože tohle obyčejnému smrtelníkovi život prostě nabídnout nemůže. /POZOR MÍRNÝ SPOILER/ Naštěstí může i život nabídnout nejkrásnější moment tohoto filmu a to je ten zamilovaný pohled Angeliky a Pejraka, když se opět spatří....ach jak krásně zahrané, bylo to vůbec zahrané ? /KONEC SPOILERU / Sice jednoduchý děj, ale jak chcete odstřelit příběh ve kterým jde ženská za hlasem svýho srdce s takovým odhodláním, že přitom dá i pařížskýmu žebrákovi, tohle my, romantikou nasáklí junáci prostě hůře hodnotit nemůžeme. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Michèle Mercier (Angelika) chceli kvôli jej správaniu preobsadiť, lenže sledovanosť bola taká veľká a Michéle taká obľúbená, že sa to nakoniec nekonalo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama