Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud nedojde k natočení již dlouho slibovaného trháku Angelika A Sultán A Tyrl Na Starém Bělidle (na což by hlavní představitelka mohla mít alespoň věk, když už nic jiného), máme tu poslední díl nehorázné ságy ještě nehoráznější lásky. Připomínka počátků Hollywoodu, kdy se jistý Rudolph Valentino proháněl po poušti, jako když ji vyšije. Bohužel Angelika ani Sultán nemají ani špetku z onoho kouzla němého filmu...ale i tak si nemůžu pomoct a šťastný konec Joffreyovi a Angelice přeju;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Exotické prostředí kam nás příběh zával trošku zachraňovalo napětí, které, jak by řekli politici, zde bylo minimalistické. Žofré se chudák musí mlátit s kdejakým ksindlem na moři i na souši, zatímco Angelika se oddává SM hrátkám a nechává se bičovat na dvoře u samotného sultána. Jenže se to celý zvrhne, když se opět najde nějakej mužskej ocas s chorobnou potřebou Angelice zachránit život a tak se utíká a utíká, za dalšího vynikajícho hudebního motivu Mišelíčka Magneho. No a my pomalu vytahujeme kapesník a chystáme se na strhující závěrečnou romantickou smršť. Nemůžu si pomoci, ale celou sobotu, kterou jsem trávil ve společnosti pětidílné Angeliky jsem měl pocit, jako kdyby láska byla hnací motor veškeré lidské činnosti a to v době, kdy se na sebe na chodníku ani neusmějem, není zase až tak špatný pocit. Takže merci et au revoir, Angeliko :) ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Angelikovská série byla prototypem monotónních amerických romantických projímavých blábolů z 80. až 90. let, od nichž se lišila snad jen zasazením děje do "historických" událostí francouzských dějin a hlavní postavou, která jakoby četla před natočením scénář filmu "Holky to chtěj taky". Každopádně je tohle taková limonáda, že i kolalokový Joe by blednul závistí a dívat se na ty filmy podruhé, asi bych na WC kadil kostky cukru (ráčej vodpustiti tydle hanebný výrazy). ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No ja nevim, ale mě to připadlo jako stupidita, děj byl otřesnej, herecký výkony ubohý. Zápletka se sultánem byla pěkně nudá, skoro jsem u toho usnul a konec taky totálně na hovno. Tenhle film nemá prostě nic čim by dokázal zaujmout a to ani hlavní představitelka Angeliky Michele Mercier. Neni to nic víc než jedna velká nuda ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Není nad to spálit loď, zase ji opravit, a spálit mosty a zase postavit. Konečně vše zapadne do těch děr kam má a divák odchází dojat a pranic se nestará o ty houfy padlých vedlejšáků. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Madam de Pussy-Bellieres tentokrát musí bránit svůj rozkrok přímo v jámě lvové (čti sultánův harém), jenže pan majitel nedocílí ukojení ani při praktikách z 50 odstínů šedi. Situace se jeví zoufale, ale neklesejte na mysli, romantičtí snílci. Jeoffrey má kámen mudrců, takže i něco dalšího brzy bude jako kámen.. Dvě věci byly nádherně příznačné. Finále, kdy to další nevinný zbytečně schytá, jen aby se při směšných pohybech ještě více rozhoupal Reskátorův škuner a úvodní slovo vypravěče v podání Ivana Trojana. Byl tam melodramatický nádech dobrodružství a lásky stíhané protivenstvím, ale zároveň i jemný odstín despektu a jistého výsměchu a já mu za to děkuji.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Okrem klišoidného patetizmu toto dielo nepostráda napätie a dobrodružstvo v úplne inej forme, aká nám bola nadstavená v prvých častiach. Michéle nám predostrela, že sa v nej okrem nymfománie skrýva aj dravá hrdosť a sebazaprenie :-) Nič pre poblúznených romantikov. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Postupně jsem viděl všech 5 filmů a i když už nevím ve kterém díle se odehraje co, dovolím si okomentovat alespoň tento jako celek. Film je rozhodně nadprůměrným romantickým dobroudružným dramatem, kterému bych klidně daroval i 4 hvězdy, bohužel je to však až příliš dlouhé a na 500 minut je tam poměrně hodně nezajímavé výplně. Proto dávám 3 hvězdy a 65% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Škoda těch rozporů s produkcí, mohlo to dopadnou lépe. Ideálně, kdyby se pokorně vrátili k inspiriaci předlohou. To její úplné popření nebylo vhodné. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrodružství krásné markýzy a jejího neohroženého hraběte nás přesouvá ze Středozemního moře do rozpálených Alžírských písků. Dobrodružství a napětí si zažijeme dost, lásky také. Film má také více ucelený děj než dva předchozí díly. Avšak první dva jsou lepší. Nejradši bych dal tři a půl. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V tejto poslednej casti ma zase zaujali dobrodruzstva Arabov a ich brutalny zivot a mucenie ludi, ale aj neustale hladanie de Peyraca... 16.01.2009 ____ Michèle Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean-Claude Pascal - (Osman Ferradji) +++ Roger Pigaut - (Markýz d´Escrainville) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Podle mého tento závěrečný díl nijak nezaostává za předchozími díly. Bohužel je ale ani nepřekračuje. Sice je to už poněkud monotematické (zase cizí slovíčko… :-)) ale dávám čtyři hvězdičky. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Historicko-romantický príbeh o krásnej Angelike makýze anjelov sa končí. Snímok "Angelika a sultán" je poslednou časťou, finálnou epizódou. Pôvodná literárna predloha, ktorú napísala manželská dvojica Anne a Serge Golon, má až strnásť samostatných kníh. Francúzsky režisér Bernard Borderie to radikálne skrátil do formátu piatich filmov. V tomto poslednom diely vyvrcholí ľúbostný príbeh Angeliky a jej manžela Joffrey de Peyraca. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Angelika je nebojácná děva! Dost dlouho si vodila čaroděje Peyraca než mu dala a naproti tomu nedala králi, nedala drsnýmu kapitánovi pirátů, tak proč by měla dávat nějakýmu sultánovi či podobnýmu vocasátorovi?! Ano je tomu tak drsná emancipovaná story spěje zdárně k očekávanému happyendu, ale nevadí pár slušných scén i nějaká ta akce se tu najde. Není to úplnej shit nemůžu si pomoct, ale 5 dílů stačí.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velmi akční závěrečný díl ságy o nezkrotné Angelice. Tentokráte je krocena samotným sultánem, ovšem s jakým výsledkem si asi dokážete představit sámi. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě fascinovalo, kolik mužů muselo zemřít pro to, aby byla ta zlatovlasá anorektička konečně šťastná. Jednou si k tomu sednu, vezmu si papír a budu počítat. Doufám, že nevypíšu propisku ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Angelika tentokráte v Severní Africe. Oproti Angelika a Král je tahle vydařenější o exotické lokace. Jinak jde stále o to samé, hledá manžela, ten se skrývá a každý kdo se s ní setká by se jí nejraději zmocnil na hedvábných prostěradlech. * * * ()

Reklama

Reklama