Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Francie Angélique et le sultan (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Z chudého šlechtického statku, přes šťastné manželství v pohádkově bohatém zámku, chudobu, pařížské podsvětí, králův dvůr a přízeň, pirátskou loď i tržiště s otrokyněmi – taková byla cesta krásné Angeliky za její životní láskou hrabětem Jeoffreyem de Peyrac. V páté, závěrečné části filmové série se Angelika, hraběnka de Peyrac, setkává s Osmanem Ferrajim, moudrým eunuchem, který má v plánu stvořit z ní třetí ženu sultána Mulaye Ismaila, a tedy vládkyni Maroka. Jeoffrey de Peyrac předstírá, že je jedním z galejníků, aby se tak dostal do marockého Meknesu, spojil se s vlivnými přáteli a pokusil se svoji ženu zachránit. Mezitím Angelika odolává požadavkům Osmana Ferrajiho a mocného sultána. Hrozí jí, že stráví zbytek života v harému sultána. Ale ani zde, v nebezpečí života, nechce Angelika zradit svého manžela a stále věří, že se znovu setkají. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (128)

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Zazvonil zvonec a pohádky je konec! Naštěstí, další díl už by tu sérii pohřbil úplně. A to to začalo tak báječně! Všech pět filmů jsem ale hodnotila jako celek. Sestupná tendence je způsobena umělým odsouváním předem odhadnutelného konce, které je vyplněno méně nápaditým dějem a vršením manželů a milenců, lokalit a překážek, které Angelika musí zdolat, než opět padne do náručí své lásky. 70% všem pěti filmům hlavně za to oslazené dospívání, krásnou MM a Francii. (Ach Nicolasi, miluj mě Nicolasi...) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme poslednú kapitolu tejto ságy, ktorú považujem za najlepšiu. Rovnako ako v predošlom diely sa pokračuje v dobrodružnom štýle. Na začiatku sledujeme najprv dokončenie línie s pirátmi, ktorí predali Angeliku sultánovi. Zase tá Angelikovská kliatba zaúčinkovala a aj keď chlap Angeliku hoci aj znásilní, tak za to tvrdo zaplatí. Ja by som sa teda Angeliky nedotkol ani dlhou palicou, aj keby mi chcela dať, no čokoľvek.  :-) Prvá pol hodina je riadne akčná, čo neprekvapí keďže prim v nej hrá drsniak Peyrac. Medzitým si Angelika vylihuje a pojedá dobroty. A tvári sa smutne lebo strašne trpí. Vraj. Ale v tomto diely je po dlhej dobe zásadová a nikomu nedá. Ani keby ju mali zbičovať alebo zabiť. Tak aspoň nejaký posun v jej charaktere. To ale nezabráni tomu, aby pár dobrých chlapov kvôli hoci aj pohľadu na ňu behom filmu zbytočne za ňu nepoložilo život. Je to už taká tradícia ako keď v každej Bondovke zomrie nejaká Bondgirl. Takže nie je úplne fér to kritizovať. Škoda len že film nie je lepšie dramaturgicky pojatý. V prvejpol hodine sledujeme v akcii Peyraca, potom hodinu sledujeme útrapy Angeliky a prakticky až v poslednej minúte sa  znova stretnú a nasleduje happyend, ktorý pôsobí jak keby ho narýchlo pre istotu prilepili, ak by už žiadny ďalší diel nevznikol. Pritom aj neakčný dej odohrávajúci sa u sultána je dostatočne pútavý. Zaujme veľkolepá výprava a zaujímavé lokácie. Pri takejto stúpajúcej kvalite by som si kľudne dal aj ďalšiu epizódu odohrávajúcu sa v USA. Ale nevadí. Ako celok je to séria, ktorá stále dostatočne funguje aj napriek dosť pochybnému charakteru Angeliky. Hlavne to, jak má prakticky väčšinu série na háku svoje deti, pôsobí dosť rozporuplne. V rámci svojho žánru je to ale podobná klasika ako napríklad Vinnetou. Musíte pristúpiť na jeho pravidlá, inak budete trpieť jak sviňa. 8/10. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Pátý finálový díl míchá dohromady to nejlepší z těch předchozích. Místo Francie nebo moře se dostává do Arábie a tak nás čeká dobrodružství plné beduínů, velbloudů, pouště. Ale také harémové intriky, panovníci kteří nejsou zvyklí slyšet ne pár dalších mužů, kteří jako obvykle pro Angeliku umírají - tajemník sultána a křesťanský zajatec. Romantika a dobrodružství ale drží slušně pohromadě a nakonec se dočkáme i toho vytouženého happyendu. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Díky Angelice můžeme nhlédnout i do života sultána Muaye, kterému jedna žena nestačí, a aby se cítil dobře, potřebuje jich víc, a jelikož je to pro něho rutina, tak Angeliku by bral jako třetí manželku, ale ještě si to musí rozmyslet, protože má i další kandidátky. Pirát d¨Escrainwille je ale hlavně obchodík, a správně tuší, že by na trhu s otroky mohl vydělat na Angelice pěkné peníze, a za ně by si pak mohl koupit i deset Angelik a ještě by mu zbylo. Docela i vtipný díl, obzvláště když to celé vypadá tak ujetě, tedy aspoň mě se to tak jeví. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Ani se mi skoro nechce psát komentář, jak mě to znechutilo. Čekám půl hodiny … hodinu … hodinu a půl, kdy už konečně bude ten správně romantický závěr, který ukončí všechny Angeličiny útrapy, pořád se nic neděje a potom -kde se vzaly tu se vzaly- najednou titulky. To myslíte vážně? To je moje odměna za 505 minut mého času stráveného sledováním života jedné bohaté rozhoďnožky? Tak to je teda zklamání. A nespraví to sebelepší hudba. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Králova zahrada se nachází v Tunisku. (M.B)
  • Při potyčce v domě velvyslance Turecka v Alžíru se velvyslanec, který ochrání Peyraca před alžírskou vězeňskou stráží ve svém domě, při rozhovoru s velitelem stráží odkazuje na přijaté body Vídeňského kongresu, který proběhl v letech 1814–1815 a jako Vídeňská úmluva přijata 18. dubna 1961 ve Vídni. Příběh o Angelice je ale situován do doby dřívější, kdy dohody ještě nebyly oficiálně přijaté. (Teimei)
  • Natáčelo se v tuniských městech Sidi Bou Said, Nefta, Monastir a El-Džem. (M.B)

Reklama

Reklama