Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika, markýza andělů je první část pětidílné ságy o krásné Angelice a její cestou za láskou k hraběti de Peyrac. Do Angeliky, zchudlé šlechtičny, se zamiloval už v jejím dětství venkovan Nicolas, ale protože v den její svatby kvůli Angelice zabil správce, musel uprchnout. Angelika náhodou odhalila intriky proti králi, stala se nebezpečnou královým nepřátelům, kteří ji dali zavřít do kláštera. Vysvobodil ji až sňatek s bohatým hrabětem, kterého však Angelika znala jen podle řečí, které o něm kolovaly. Po prudké nenávisti přišla láska na život a na smrt. Hrabě de Peyrac byl však příliš bohatý, vzdělaný a odvážný. Nikdo a v ničem nesmí zastínit krále… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (272)

Falko 

všechny recenze uživatele

Chcem podotknut, ze Angeliku som prvykrat videl asi pred 19-timi rokmi v obdobi, ked v telke dali dobry film naozaj len raz za cas, ale vtedy ma nezaujimali tie romanticke obkecavacky, ale hlavne zivotunebezpecne sceny. Kolkokrat uz chceli Angeliku zabit, znasilnit alebo zbicovat? Z mojho pohladu je to film predovsetkym pre neznejsie pohlavia, avsak po niekolkych rokoch som si z nostalgie tento film opät pozrel a taktiez aj vdaka prekrasnej hudbe Michela Magneho. V tejto casti bolo zaujimave to, za akeho "netvora" Peyraca sa to ma Angelika vydat...14.12.2008 ____ Michele Mercier - (Angelika) +++ Robert Hossein - (Jeoffrey de Peyrac) +++ Jean Rochefort - (Desgrez) +++ Claude Giraud - (Philippe de Plessis-Bellieres) +++ Giuliano Gemma - (Nicolas) +++ Hudba: Michel Magne +++ ()

Sesitka 

všechny recenze uživatele

Tento díl je patrně nejlepší z celé série. Angelika je tu ještě celkem sympatická ( v dalších dílech to už taková sláva není ) a scénář není tak kýčovitý, jak by se od romantického filmu dalo čekat ( ostatní díly tuhle dobrou stránku prostě zabily ) Tvůrci měli navíc šťastnou ruku při výběru lokalit, které jsou opravdu krásné. A i kostýmy nejsou k zahození. Jediné co opravdu nechápu je, že se Angii všichni klaní k nohám jak je krásná a jsou kvůli ní obětovat hodně. Určitě by se tam našly mnohem hezčí než je ona. Ale to je v podstatě detail. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Klasika,ktorá neodmysliteľne patrí k dejinám československej televízie.A nielen tej.V polovici osemdesiatych rokov(ked americkým kinám neohrozene vládol Schwarzenegger a jeho Terminátor) zaplňali filmy o Angelike naše kinosály do posledného miestečka a nikoho nenapadlo pozastavovať sa nad skutočnosťou,že vlastne ide o filmy dvadsať rokov staré,mimo krajín socialistického bloku už nikoho nezaujímajú a z Angeliky je už dávno dáma v preddôchodkovom veku.Kúzlo francúzskej historie umocnené dojimavým príbehom nekonečnej lásky bolo silejšie,než zdravý úsudok a okrem toho sme si vtedy nemali veľmi z čoho vyberať.Nebolo by preto fér podceňovať niekdajší význam Angeliky a začať kritizovať jej nedostatky,hoci nám dnes priam bijú do očú.V časoch opozeraných inscenácií a komunisticko-propagandistických seriálov išlo o absolútny vrchol kultúrneho vyžitia priemerného Cechoslováka,a tak si Angelika trocha tej úcty a vdaky určite zaslúži. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, že již během první minuty se z Angeliky stala miss mokré tričko. Především proto, že tenkrát ještě trička nebyla. Pak už to jde ráz naráz. Svatba s pokrokovým Peyracem, citlivým Peyracem, odvážným Peyracem, společenským Peyracem, nežným Peyracem, romantickým Peyracem, bohatým Peyracem, o kterém se snaží nám film namluvit, že je ošklivý kvůli kulhání a jedné sexy jizvě, ačkoliv je to model k pohledání. Není divu, že ho nakonec připustí. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

"Z lásky ke svému de Peyracovi opíchám celou Francii." I přes obrovskou kýčovitost musím uznat, že jsem na to v dobách svého dětství s klidem koukal. Bylo to velmi dobře výpravně zvládnuté a celkově zajímavé. Konec konců, je to jedna z nejlepších romanticko-historických ság co znám. Proto možná trochu vybočím a malinko hodnocení přilepším. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (30)

  • Herec Robert Hossein (30. 12. 1927) je ve skutečnosti o 12 let starší než Michèle Mercier (1. 1. 1939), tedy je mezi nimi skoro tentýž věkový rozdíl jako mezi Joffreyem a Angelikou – 13 let. Oba herci jsou tedy znamením kozorohové, zatímco Angelika byla střelec. V první knize je Angelice 17 a hraběti de Peyrac 30 let. Při natáčení prvního filmu však bylo Michèle Mercier 25 a Robertovi Hosseinovi 37 let. (Kroup4)
  • Oficiálně z filmu neexistuje žádná milostná historka mezi Robertem Hosseinem a Michèle Mercier, nicméně Michèle uvádí, že v roce 1960 se jí Hossein snažil svádět a vášnivě se líbali, ale dodává, že ona tehdy byla vdaná a věrná, stejně jako během natáčení Angeliky. (ČSFD)
  • Ve filmu můžeme vidět mnoho kostýmů, které byly použity už při natáčení Tří mušketýrů: Královniny přívěšky (1961). Nosí je samotná Angelika (Michele Mercier) - např. noční róbu a župan, které v Mušketýrech obléká Mylene Demongeot i členové Peyracova dvora. Na nich můžeme vidět kostýmy dvorních dam a královny z Mušketýrů. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel Robert Hossein

Zemřel Robert Hossein

31.12.2020

V poslední den nelehkého roku 2020 odešel francouzský filmový i divadelní herec, scenárista a v neposlední řadě také režisér, Robert Hossein. Právě včera přitom veterán evropské kinematografie… (více)

Oscaři – dvojitý úder

Oscaři – dvojitý úder

27.06.2009

Dnes pro vás máme hned dvě zajímavé zprávy, souvisící s Cenami Akademie – první o zásadní změně ve vyhlašování Oscarů, druhou o tom, že oscarový film můžete použít jako zbraň v politickém boji. Ale… (více)

Reklama

Reklama