Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(11)

Recenze (10)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ke koukání mě už před lety nalákalo hlavně atraktivní a netradiční prostředí Špicberk. Teď při druhém sledování jsem se zatím ujistil v tom, že ono prostředí je i hlavní výhodou tohoto seriálu. Přibližně první polovina první řady nabízí několik zajímavých otázek, které se ale postupně začínají ztrácet ve změti postav, jejichž počet postupně bobtná, a následné snaze až tvrdošijně vše vysvětlit. Oproti minulému sledování na Prima Cool teď přejdu plynule na druhou řadu, tak uvidíme, co nabídne, jelikož se zdá, že dost linek se uzavřelo. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netradiční námět dělá tenhle seriál zajímavým a také prostředí, takový "severský anglický thriller". Kdyby poslední epizoda první řady neskončila podle očekávání a zároveň nevyšuměla do ztracena, byli by diváci i více natěšení na pokračování. 70%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Čas od času člověk nečekaně narazí na seriálový klenot, který jde nevyzkoušenými cestami a kombinuje něco, o čem jste dosud předpokládali, že nejde skloubit. Na první pohled je Městečko Fortitude typickým zástupcem oblíbeného severského noir. Disponuje působivými záběry na pustou, drsnou a mrazem svíranou krajinu řídce osídlenou lidmi s komplikovanými charaktery, které sem z nějakého důvodu zavál osud. V jejich minulosti není radno se šťourat a o jejich motivacích je lepší nemít valné iluze. Když dojde k šokující vraždě jednoho z členů komunity, temnota, která byla bezpečně schována hluboko v jejich nitrech, začne prosakovat na povrch. Vedle thrillerové roviny postupně začíná o sobě dávat vědět neméně významná linie science fiction a hororu. Její kouzlo pro mě spočívalo v tom, že je do seriálu včleněno nenásilně a působí uvěřitelným civilním dojmem. Fortitude patří mezi série, které nikam nespěchají a pohrávají si s atmosférou. Zkoumá povahy jednotlivých postav, nehraje na efekt a přitom stále umí překvapovat. Skvěle obsazené, napsané i zrežírované - co chtít víc? Celkový dojem: 90 %. ()

Đ@veKiN9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím opravdu NEJlepší mysteriózní seriál, který jsem kdy viděl. Určitě doporučuji všem, který mají tento žánr rádi. Děj je zasazený opravdu do neokoukaného prostředí, což je poměrně velké plus. PS: Pro ty, co se chystají dívat na seriál v češtině, velmi doporučuji sehnat si RADĚJI originální dabing a titulky. Neubere to tolik na zážitku, což bohužel český dabing mnohdy dělá. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to ve své podstatě špatné, i když mi nějaký ten díl trvalo se chytnout. Hlavní problém byl, že jsem tam ničemu nevěřila. Ani větu. O divných situacích a rozvláčnosti ani nemluvím. I k rozuzlení mám svoje výhrady, ale nepopírám, že to mělo i dobré nápady. Těším se na druhou řadu a víte proč? Z velmi přízemního důvodu, kvůli kterému jsem vydržela tuhle první… hraje tam Robert Sheehan!! ()

Galerie (98)

Reklama

Reklama