Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Mestečko Fortitude sa ešte nestihlo spamätať z tragédie, ktorá ho zasiahla po mnohých úmrtiach. Tie boli dôsledkom brutálnej epidémie. Jeho štruktúra je narušená a miesto, ktoré bývalo jedným z najbezpečnejších na zemi, je neustále v strachu. Keď sa objaví správa o tom, že bolo pri meste nájdené telo bez hlavy, je každému jasné, že Fortitude je opäť v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mestečko Fortitude sa ešte nestihlo spamätať z tragédie, ktorá ho zasiahla po mnohých úmrtiach, ktoré boli dôsledkom brutálnej epidémie. Jeho štruktúra je narušená a miesto, ktoré bývalo jedným z najbezpečnejších na zemi, je neustále v strachu. Keď sa v meste objaví správa o tom, že bolo pri meste nájdené telo bez hlavy, je každému jasné, že Fortitude je opäť v ohrození. - Druhá séria sa vydarila trochu menej, ako tá prvá, a najviac mi vadilo, že tam pribudli mnohé otravné postavy, ktoré už beztak pomerne nesympatickému obsadeniu z prvej série velmi nepomohli. Hororová stránka je v tejto sérii prezentovaná intenzívnejšie a krvavé scény sú brutálnejšie, ale je škoda, že sa z toho úplne vytratila tá mysteriózna atmosféra, ktorá sprevádzala prvú sériu. Občas to dokonca vyzeralo úplne chaoticky a zdalo sa, že sa tvorcovia nemajú kam ďalej posunúť. Záver sa vydaril len mierne a tvorcovia podla mňa urobili dobre, že to skrátili z dvanástich epizód na desať. Tretia séria ma kvôli tomu úžasnému prostrediu určite naláka k sledovaniu, ale pochybujem, že tvorcovia dokážu priniesť ešte niečo zaujímavé do tých ladových končín okolo Fortitude. + herec z The Messenger + herečka z World War Z + herec z Dark Touch + herečka z The Wicked Within a Don't Hang Up + herec z Creep + herec z The Woman in Black ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Scénář připomíná snahu o efektnost za každou cenu, přičemž balancování na pomezí mezi racionálním vysvětlením a nadpřirozenými jevy, jako se to daří v předchozí sérii, tentokrát spíše připomíná druhořadý horor, u nějž si jeho tvůrci nebyli jisti, co vlastně chtějí ukázat a jak. Zvláště pak v druhé polovině. Chování postav je v důležitých punktech nesmyslné, jejich role v příběhu nejistá nebo směšná, chatrné konflikty vytvořené účelově pro nějakou dramatickou situaci, která pak často není nijak ústrojná. Už celý (zřejmě vážně míněný) ústřední konflikt, kdy jakýsi elektrikář Vladek, který je zároveň šaman, zachraňuje město tak, že vymítá démona z šerifa Dana, protože ten představuje pro celé Fortitude jedinou možnou záchranu (proč?), působí jako špatný vtip. To, co se na FORTITUDE povedlo, tentokrát zůstává jen v podobě roztroušených střípků. ()

Reklama

Đ@veKiN9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se poměrně odlišná od té první. Přibylo mysticizmu, což ale rozhodně není na škodu. Nechci spoilerovat, jen dodám, že opravdu v každém dílu této série budete mít pocit, že chcete okamžitě vidět další díl. U první série jsem takového nutkání neměl. Ještě mě čeká poslední (10.) díl, ve kterém přijde (jak doufám) grandiózní finále :) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je sakra úlet. Z kriminálky odehrávající se na Špicberkách se stala fantasmagorie, která nemá s kriminálkou nic moc společného, ale nemá daleko od toho, aby se o ní mluvilo jako o největším scénáristickém fuck upu posledních několika let. Osobně jsem to nepochopil. Z Dana se tu stala nadpozemská bytost, nic tu nemá logiku a neexistuje tu jediná postava, kromě snad toho ožraly Quaida, ke které byste měli alespoň nějaký vztah. Škoda…ještě, že ty krásné záběry na Island se nezměnily. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ňák nevim, co si o tom myslet :D s první sérií to nemá moc společnýho. Teda jako, herci, který přežili, tu jsou dál. Místo zůstává taky stejný. Ale z klasickýho napínáku je psycho a jede se v úplně jinym stylu. Dovedu si představit, že to většina lidí odsoudí. Mě na tom vadí to, že sme se za celých deset dílů druhé série vlastně až zas tak nikam dějově neposunuli. Všichni chlastaj, řezaj si hlavy, nesympatickej Dan je nesympatickej ještě víc a už to vlastně ani neni Dan, ale to, kolem čeho se to celý točí, zas tak moc někam dějově nedoběhlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama