Reklama

Reklama

Městečko Fortitude

(seriál)
  • Velká Británie Fortitude
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Horor
Velká Británie, (2015–2018), 21 h 12 min (Minutáž: 47–91 min)

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Michael Gambon, Sofie Gråbøl, Mia Jexen, Luke Treadaway, Richard Dormer, Verónica Echegui, Björn Hlynur Haraldsson, Nicholas Pinnock (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(25)

Kriminální seriál odehrávající se v osadě Fortitude na arktických Špicberkách, kde prakticky není zločinnost a kde podle místních zákonů nesmí ani nikdo zemřít a být pohřben. Poté, co dva horníci z místních dolů objeví v tajícím ledovci prehistorickou mršinu, je však za záhadných okolností brutálně zavražděn vedoucí vědeckého týmu (Christopher Eccleston), který ve Fortitude zkoumá arktickou přírodu. Místní šerif (Richard Dormer) se pustí do vyšetřování, ale protože zavražděný byl Brit, brzy se na místě objeví také detektiv Londýnské metropolitní policie (Stanley Tucci) s oficiálním pověřením a spoustou nepříjemných otázek. Brzy vyjdou najevo složité osobní vztahy v uzavřené komunitě a ukáže se, že vražda možná souvisela s velkorysým developerským projektem, který prosazuje guvernérka Fortitude (Sofie Gråbøl). (Bluerider)

(více)

Recenze uživatele DavidWebb k tomuto seriálu (1)

Městečko Fortitude (2015) 

Pilot: Tak toto nedokážem okomentovať lepšie ako: zvratok. Keď si prečítate obsah, pozriete na plagát a hereckú posádku, tak najlepším prirovnaním (IMHO) pre to, čo z toho vzniklo, je prebujnený impotenciál. V prvej časti seriálu sa dostávame do osady na arktických Špicbergách s počtom obyvateľov 100 (give a take), z ktorých je 15 policajtov + úradníci, 10 zamestnancov nemocnice(?), 10 záchranárov, 10 zamestnancov "radnice", obslužný personál v obchodoch a krčme, 5 nezamestnaní a 5 baníci, ktorí pravdepodobne makajú na všetkých ostatných. A na nejaké deti som ešte zabudol, pardon. Má to byť pilot (úvodný diel do seriálu, pozn. prekl.), zároveň sa ale divák ocitá v deji tak zmätenom, že máte pocit akoby ste práve začali sledovať 75. diel Nezvestných na Severnom póle a ani šajnu vot-a-gou. Aby bol divák zmätený ešte viac, je ozvučenie spolu s angličtinou neanglických hercov také mizerné, že som rozumel sotva polovicu. Zmätok, zmätok a ešte raz zmätok. Za toto by trebalo scenáristom a režisérom nasrať do rúk a asi aj na hlavy a k vode pustiť až potom, čo sa roztopí tisícročný ľadovec pri teplote -30 °C. Dám ešte 1-2 diely a ak sa to nezlepší tak s tým končím. A je to škoda, pretože prebujnený impotenciál to malo... Edit: 6.5.2015 Neskaj venku skoro celý deň pršalo, takže som pri tom zostal a dal som to v jednom šupe celé naraz a... postupne sa to zlepšilo, udržalo ma to v chtíči až do konca čo znamená, že slabé to nebolo. Ale ani špicové, je tam čo vyčítať. Enyvej, za seba spokojnosť. 70% Edit č.2 11.5.2015 Predsa len mi to nedá. Môj komentár nad "Edit: 6.5.2015" sa týka iba pilotu. Čo sa týka počtu obyvateľov tak tu je oprava: Population: 713. Nie je to aj tak sranda, že takáto osada má benzínku, letisko aj prístav? Ja viem... Špicbergy... dotácie...pevnina... ()

Reklama

Reklama