Reklama

Reklama

Elisa K.

(festivalový název)
  • Španělsko Elisa K (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco otec spí a bratr se venku houpe na houpačce, Elisu znásilní otcův přítel. Toto trauma zůstává na dlouho ukryto v temnotách, až se Elisa čtrnáct let poté stává slibnou studentkou vysoké školy. (Letní filmová škola)

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jako leták nějaké neziskovky natažený na celovečerní stopáž. Neosobní, vyumělkované výjevy směřující k až moc okaté poučce, emoce a dopad na diváka veškeré žádné. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já tomu filmu prostě nevěřím. Ať už dějovým zvratům, detailům nebo motivacím postav. Černobílá část ještě docela dobře funguje a je poutavá (i když už u ní jsem měl několik výhrad). Její barevná „sestra“ mě však nanejvýš iritovala snad naprosto vším (od kamery přec herce/postavy až k samotnému ději). Tím zároveň ničí veškeré emoce, které ve mně první cca polovina vyvolala. Ve výsledku to tak pro mě jsou pouhé 2*. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, které se může chlubit především svou formou natočení (2 části - 2 režie) a v konečném výsledku i zcela bezchybnou atmosférou, která byla na diváka ještě více přenesena díky v 1. části černobílou a stabilní formou kamery a v 2. části díky trošku roztřepané kameře (alias styl Greengrass), a přestože by se na první pohled nemusela tato volba zdát vhodná, opak je pravdou. Roztřepaná kamera se k dramatickému žánru dokonale hodí, protože charakterizuje chaos a hlavně lze natáčet delší jednozáběrné scény (viz ta poslední, která podle mě byla zcela patřičná - záběr na restauraci z venku, kde vedou konverzaci dva lidé, a my místo nich posloucháme asi 2 minuty jedoucí auta okolo.), které dramatu přidají ještě více na vážnosti a atmosféře. Příběh nemá cenu obkecávat. Zcela dokonale podán v té úplně nejlepší formě, a nic bych na něm neměnil (ani ten závěr). No a samozřejmě musím vyzdvihnout i casting na roli mladší a starší hlavní hrdinky, kde se jednalo skutečně o nevídaně věrohodnou podobnost. Zcela po všech stránkách dokonalé drama s vážným příběhem, skvělými herci, a výbornou formou natočení a upravení. 100%. Viděno v kině na 40. LFŠ. ()

Ondracius 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2014: První půlka filmu naprosto super. Druhá už byla horší a závěr to totálně zabil. Nevím, proč to buď neskončilo dřív, nebo naopak ještě o něco později. Škoda toho, začátek s monologem mě opravdu dostal. ()

Reklama

Reklama