Reklama

Reklama

The Possession of Michael King

Trailer

Obsahy(1)

Michael King (Shane Johnson) neverí ani v Boha, ani v diabla. Po nečakanej smrti svojej manželky sa však rozhodne nakrútiť film o hľadaní nadprirodzených síl prostredníctvom experimentu, v ktorom sa sám stane pokusným králikom. Povolí preto démonológom, vyvolávačom mŕtvych a ďalším praktikom okultných síl vyskúšať na ňom ich najtemnejšie a najsilnejšie kúzla a rituály. Je presvedčený, že všetci zlyhajú a on tak raz a navždy dokáže, že náboženstvo, spiritualizmus a nadprirodzeno nie sú ničím iným než mýtom. Stane sa však čosi, čo neočakával, a kontrolu nad jeho telom prevezme temná a desivá sila. Sila, ktorá ho už nikdy neplánuje pustiť zo svojho zajatia. (Incantator)

(více)

Recenze (62)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Debut Davida Junga Posednutí Michaela Kinga je další přírůstek do zvětšující se rodiny mockumentary filmů o posednutí, což už není zrovna nejoblíbenější Subžánr Jakuba Smutného. Po všech těch Duchařinách Jamese Wana (Příběhy Rodiny Warrenů), Hororech Scotta Derricksona (Vymítání Emily Roseové) a Aktivitách Orrena Peliho je už zkrátka Komunita Hororových Fanoušků Trendem Moderních Duchařin drobet přesycená. Celkově je ale Posednutí Michaela Kinga, Otce Ellie Kingové a Manžela Samanthy Kingové, Ukázkou Solidního Strašení a také Připomínkou Známého Nešvaru nadbytečného Užívání Neshodného Přívlastku ve Formě Nicneříkajících Jmen v Názvech Hororových Filmů. Démon Ferdy Mravence je cool. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší handycam, od ktorého som vôbec nič nečakal, ale napokon som režiséra podcenil - možno preto, lebo sa jedná o jeho prvotinu, a možno aj preto, lebo tento hororový žáner rozhodne nevítam s otvorenou náručou. Ani nehovorím, že sa mi to páčilo, ale na druhej strane to nepokazili. Príbeh o Michaelovi, ktorý sa po smrti svojej ženy snaží urputne dokázať, že nadprirodzené sily neexistujú, a tak nakrúca dokument, v ktorom na sebe necháva vykonávať všelijaké experimenty a rituály, až kým ho tie démonické sily naozaj neposadnú a začne sa meniť. Je to len taká typická žánrovka, nabehne zopár nefunkčných ľakačiek, nočná zelenkavá a podobne, ale akonáhle hlavný hrdina zbledne, sčervenajú mu oči, po tele sa mu začnú premávať mravce a začína so sebapoškodzovaním, tak je to už omnoho zaujímavejšie. Musím uznať, že vyzeral presvedčivo "posadnuto". Prvá polovica je skôr taká nepodstatná vata, pri ktorej som sa párkrát pozrel na hodinky, ale zase záver mi to vynahradil, tam som už bol pozorný dostatočne. Celkovo za mňa priemer, ale stále 100x lepšie ako debilný sedemmiliónový "megahit" Devil's Due. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Relativně funkční nápad se solidním zpracováním, který si drží mrazivou atmosféru až do konce. Líbilo, ale na vyšší hodnocení to chtělo imho něco přidat. 60% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Michael King je zarputilý neveriaci, ktorého smrť manželky vyprovokuje do extrému, až kým sa na vlastnej koži (doslova) nepresvedčí, že keď bude na nadprirodzenuô dostatočne dlho pi*ovať, tak mu nadprirodzenuô môže vypi*ovať aj naspäť. Pomerne vyčerpávajúci found footage príspevok do hororového possession subžánru, ktorý by podľa mňa fungoval dobre ako kraťas, no na plnej dĺžke som ho už príliš nezvládal a skôr som čakal na záver. Ten bohužiaľ (tak ako celý film) nijak nenadchol a iba obstojne uzavrel dovtedajšie stereotypné a predvídateľné dianie. Samozrejme sú aj omnoho horšie found footage počiny, takže pozerať sa to v pohode dá, nevyzerá to nijak zle a dokonca to má občas pekné, napínavé a atmosférické chvíľky. Má to však aj zbytočne otravné ľakačky; lacno sa spoliehajúce na útrpne hlasné zvuky a celkový dojem z toho proste nemám príliš vysoký. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Possession of Michael King přináší další z mnoha příběhů o posedlosti. Tentokrát nabízí silný herecký základ v podobě Shanea Johnsona, který je ve své roli opravdu výborný a přesvědčivý. Několikrát jsem i slušně nadskočila při klasických lekačkách. Co se týče příběhu a nějakého toho strašení, v podstatě zde nenarazíme na žádného viditelného démona, či ducha. Všechno si to na bedra nakládá Michael King, osobně. Veškerá démonická aktivita jde tak vidět pouze v jeho očích a činech. Snímek rychle uběhl a já měla dojem, že jsem viděla docela slušný horor. Potěšila mě i přítomnost Tomase Arany, jehož jsem prvně poznala v italské Svatyni a je škoda, že herci jako on jsou prostě navždy "odsouzeni" ke ztvárňování vedlejších rolí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý muž hľadá všetky možné spôsoby ako za pomoci čiernej mágie vyvolať diabla. Jedného dňa navštívi starší manželský pár, ktorý mu ukáže "smer". Prvotný pocit z rituálu, ktorý Michael považuje za nezdarený, sa odstupom času prejaví viac, ako by si prial. Tento subžáner je jeden z mojich naj. Snaha tomuto "posadnutému FF" sa rozhodne uprieť nedá. Dokonca nemôžem tvrdiť, že by ma vyslovene nebavil. Z hororových prvkov tu toho vidíme akosi pramálo. Mňa proste tie pohľady či výkriky do kamery nijak nestrašia. V niektorých prípadoch mi to samonatáčanie prišlo nelogické a stupídne (od kedy berie posadnutý do rúk kameru a natáča svoj vlastný ksicht pomocou nočného videnia?). Já neviem, nie všetko na prvý pohľad nápadité, mi príde ako vhodné. Nikoho kto ma "pozná", asi neprekvapím, keď opäť číta môj komentár, a ja opäť "frflem". Aby som ale len nekritizoval. Posledná polhodinka zdvihla kvalitu tohto hororu. A len vďaka nej zažmúrim oko a udelím - 50% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi to nepřišlo tak hrozné, jak bych si předem myslel na základě příšerného plakátu nebo zdejšího nízkého hodnocení - v tom filmu je celá řada dobrých nápadů a celkově mě bavilo na to koukat. Bohužel mi to ale nepřišlo skoro vůbec strašidelné, hlavní hrdina mi byl ne-li nesympatický, pak minimálně lhostejný, a jak to celé skončí jsem správně vytušil nejpozději někde v půlce (skutečně není moc těžké to odhadnout). Čili výsledný dojem je spíše takový rozporuplný, neboť ten film je takovou zvláštní kombinací originálního a nesnesitelně ohraného, že se ve výsledku nedokážu přiklonit ani k variantě "líbilo" ani k jejímu opaku; fandové žánru by si zde ovšem podle mě měli přijít na své. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehký podprůměr, nebylo to zlé ale bohužel jsem u toho celkem často zíval a jak už jsem někde psal je mi dost blbě už z těch předvídatelných konců které nejsou ani šokující, ani strašidelné ale spíše hloupé. Nicméně co musím pochválit je ta atmosféra která je povedená a sem tam umí i vystrašit, dalším plusem je hlavní herec který je solidně uvěřitelný. Ale bohužel zbytek je spíše negativum, příběh je hodně slabý, některé scény jsou k smíchu a ten konec prostě neodpustím. Duchařina na kterou si za chvíli nevzpomenu. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Letošní slibovaná porce ''nadupaných'' hororů dopadla silně pod očekávání.Slušná Annabelle měla být jasným letošním hitem a jen díky schodě náhod je to spíš ucházející žánrovka, kterou člověk lehce nadhodnotí díky té děsivé scéně ve sklepě.Jessabelle je zase obyčejný dvd horor, který vykrádá úplně všechny a všechno a v kině nemá co pohledávat.Další slibovaný nářez měla být Ouija a to zatím vypadá taky na pěknej průser (zatím jen z recenzí, sám jsem neviděl) takže letošní kino horory zatím samé zklamání.Díky bohu, že americká produkce letos vyprodukovala solidní řádku hororů, které se mimo Usa do kin nedostaly.Jedním z nich je i posednutí Míši Kinga (nesnáším tyhle hloupý názvy se jménem, co vám hovno řekne) Atmosféru to má jako prase, výtečný lekačky (nepamatuju si, kdy naposled jsem se u hororu tak cukal) hlavní herec předvedl famózní herecký koncert a vůbec to celé vizualně i technicky je naprosto výtečný.Nenápadný film, který překvapil v mnoha ohledech a stal se bez debat hororovým překvapením roku, bohužel zdejší složení polomozků nedovolí těmto nadějným filmům větší hodnocení, než je ubohých 54%.Objektivní kvalita na solidních 70% a kdyby byl konec trochu odvážnější a né zase o ničem a bez momentu nějakého překvapení, dal bych možná i 5*, bohužel ale konec byl nedotaženej a vzal hodně sympatií, přesto ucházející žánrovka, která své letošní kino bráchy strčí do kapsy všema deseti.70%. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Podle mě trapas, nemůžu si pomoct. Něco ala Paranormal Activity, úplně bez příběhu, bez souvislostí a bez napětí. Těch pár lekaček si můžou tvůrci strčit vy víte kam. 20% ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bych nečekal. Tomuto FF jsem skoro vůbec nevěřil a ono mě to bavilo jako prase. Výborná atmosféra první poloviny, která mě donutila se zachoulit pod peřinu a ani se nehnout. Výborné lekačky, u kterých jsem vždy poskočil až k sousedovi. Natož druhá polovina, příjemně hororová, temná a vcelku akční. Démon totiž začne ukazovat co umí a je to nářez. Je to hezky i uvěřitelně natočeno a také příběhově to není nejhorší. Vážně překvapivé FF tento rok. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mockumentární found footage. Už to samo o sobě ve mě nevyvolávalo zrovna velká očekávání, ale světe div se, ono to nedopadlo zase tak zle. nejspíš to bylo i tím, že všechno bylo přehledné, kamera nezrnila a nekmitala a některé pasáže měly i klasický formát. A, což je v tomto subžánru novinka, tu byl opravdický herec, který opravdicky hrál. A vůbec ne špatně. Jako debut hodnotím Kinga kladně a Davida Junga si budu do budoucna určitě všímat. 60% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Herec v hlavní roli si asi užil, jenže ve filmu, kterej má o polovinu delší stopáž, než může utáhnout. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na rovinu poviem že FF projekty nevyhľadávam ale keď dám už nejakému šancu,tak čakám že budem spokojný.V tomto prípade sa to ale nestalo,lebo môžem vážnou tvárou povedať bol to zaostalí film. Hneď prvé čo mi vadilo tie dialógy o všetkom a o ničom.Film stavil na lacné lakačky,ktoré u mňa vyvolali neskutočný odpor a dodrbali celí film.Vízia filmu bola zaujímavá,len škoda že film stavil na zlé Kone.Ći na mizerné lakačky,hlavného tupého hrdinu a ako herec tiež ma nebavil a spracovanie bolo fádne,opozerané a niekedy až trápne. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Asi si horor už nikdy nedám, a to i přes to, že dávám 3 hvězdičky. Ani nevím, co mě udrželo 75 minut v křesle, ale dokoukal jsem to. Found footage styl mám rád, ale hororových prvků a lekaček tu v podstatě nebylo. 55% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

K found footage hororom po tom nekonečnom prívale amatérskych počinov z posledných rokov už pristupujem so zaujatosťou, ale v tomto prípade musím uznať, že načo zbytočný „hejt“. Na debut je totiž The Possession of Michael King celkom solídne zvládnutý a minimálne snaha sa mu uprieť nedá. Je to taká typická vymietacia found-footage žánrovka akých sa už urodili tisíce, ale tento krát omnoho menej otravná. Režisér síce všetko vsádza na tie najlacnejšie ľakačky, ktorých je tu od prvého momentu neúrekom, ale celkom fungujú. V pár scénach navodí jemne nepríjemné pocity a v druhej polovici badať aj akú takú atmosféru. Navyše je aj spracovanie solídne, hlavný hrdina nie je výrazné herecké drevo a vďaka krátkej stopáži to končí skôr než začne otravovať. Akurát ten príbeh je veľmi slabý, teda pri FF nečakám takmer žiadnu story, ale v tomto prípade je to až zbytočne sentimentálne. Nemôžem tvrdiť, že som sa výrazne bavil, ale na druhej strane Michael King ani nudil. Originalitu tu určite nehľadať, ale na debut okej. Jednohubka, na ktorú si nikto po chvíli nespomenie, ale o niečo radšej by som videl v kinách toto ako tie chabé found-footage horory, ktoré v súčasnosti okupujú kinosály, počnúc mizerným tohtoročným Devil's Due až po posledné Paranormal Activity (štvrté pokračovanie a Marked Ones). CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Possession of Michael King“ není skvělý film, není to ani úchvatný horor, ale to, jak je provedený, z něj v rámci found footasge žánru dělá nadprůměr. Jsou zde scény, které vás mohou vyděsit, ale spíše zde jsou scény, které vás zhnusí, ale i tímhle způsobem může horor fungovat. Jak jsem k found footage skeptický, tak tohle je jeden z těch zářných příkladů, že sem tam to jde ještě jinak a trochu novátorsky. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Přijde mi už opravdu velká nouze vymejšlet příběh o tom, jak se někdo nechá dobrovolně posednout démonem. A pak se tomu ještě diví co se to děje. Nebo možná ani nediví, protože je absolutně mimo. Co by za to dali lidi, který to posedne samo od sebe. Mě to nepřišlo ani pořádně promyšlený, proč měl vůbec zapotřebí něco někomu dokazovat. Sice ztratil ženu, ale furt měl prostě dceru na krku. Tak proč riskovat? A tohle mi prostě vrtalo hlavou. Co se týče samotnýho hororu, tak si to víceméně vystačilo bez extra triků jenom s lekačkama. Ale moc mě to neoslovilo. Přehnaná byla až ta úplně poslední scéna pod autem. ()

bourec

všechny recenze uživatele

Ne,ne.Bylo to asi potřetí,co sem v noci rozjížděl tenhle film,a potřetí vypnuto.Na FF nemám ani náladu(a mít nebudu),prostě mě tenhle subžánr zcela minul,kromě pár vyjímek.Nehodnotim,protože by to nebylo fér. ()

Reklama

Reklama