Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Schyluje se k Americké revoluci. Jamie neví, na čí stranu se přidat, Claire dosáhne převratného lékařského objevu a Briannu trápí znepokojivé zjištění. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série Hořící kříž je už zcela jiný seriál, než jakým byla Outlanderová na počátku. Pokud člověk přežil tento díl i v knižní podobně, tak už zřejmě zvládne od Gabaldonové všechno. Ale představa, že jsme teprve v polovině, je fakt náročná. Sice mám pořád zájem i do budoucna o všechny ty komiksy a audioknihy, nicméně po zkušenosti s touto sérií se seriál stává tou nejméně zajímavou částí celého rozvětveného světa o dynastii Fraserových. Problémy života v Severní Karolíně před rokem 1772 jsou lemovány tolika fatálními situacemi, takže na závěr, kdy už to bylo skutečně maso, jsem naprosto otupěla. Pomalu každý díl jde někomu z hlavních hrdinů o život, znásilnění a jiné extrémní násilí je na denním pořádku a do toho se Claire snaží o takové legrácky jako je výroba penicilinu nebo vynález injekční stříkačky. O naprosto chybném užití němého filmu ani nemluvě. Ale tak hlavně, že smlouvy jsou podepsané už na 7. sérii... ()

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiná Cizinka, kde každý díl je vlastně samostatnou ucelenou kapitolou s vlastní zápletkou, a dalo by se na ně tudíž koukat i jednotlivě bez znalosti zbytku. Celkem se to dá, byť té lásky a empatie na Fraserově hřebeni už je nějak moc, tehdejší doba byla určitě drsnější. Každopádně s původní sérií už to má málo společného. ()

Reklama

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série pro mě byla asi zatím nejhorší. Když vezmu v potaz, jak moc mě pohltily první tři a čtvrtá na to vcelku plynuje navázala, tak u tohohle jsem skoro usínala. Rádoby drama střídá rádoby drama spolu s nějakou tou bitkou nebo pokusem o zabití, tak častými až to zabíjí děj a úplně ho pozastavuje. Některé postavy mi tam přišly vyloženě otravné a zbytečné a z Claire se stal spíš takový pozorovatel toho rodinného kolotoče, který se sice snaží vše napravit a zlepšit, ale nevede se jí to. Ona a Jamie už jsou prostě ta babča a děda a víc se do popředí cpe Bree a Roger, který je tu opravdu už na hranici snesitelnosti a akorát mě tam sral. Celé je to zkrátka natahované a uspávající. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Razantní posun od boje o přežití k niternému boji hrdinů se svými traumaty mě dokázal silně vtáhnout. To, co bylo v tomto ohledu ve čtvrté sérii nakousnuto, je zde plně a efektivně rozvinuto. Takže pátou sérii Cizinky řádím na čelo tohoto seriálu. ()

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

No, takže moje trpělivost je u konce. První dvě série se mi velice líbily, u třetí zazněl varovný tón, ale ještě budiž. Čtvrtou jsem už jen přežil a pátou evidentně  nebudu schopen ani dokoukat. Najednou je vše jiné, žádné napětí, vše uměle natahované, nudné dialogy, hloupé a banální zápletky, děj je o ničem a úplně jako bych slyšel, jak se autorům námětu a scénáře vaří mozky a zoufají si: "sakra, no tak, co by se jim tak ještě mohlo přihodit...!" - a prohrabávají i zaprášené šuplíky scenáristického archivu Hollywoodu. A samotná Anglánka se už tváří jen jako otravný svatý utřinos, i Mirek Dušín by vedle ní vypadal jako padouch, prostě ta charismatická krasavice z prvních sérii se nenávratně kamsi vytratila...  Normálně by to byl už jen šedivý podprůměr, ale ve srovnání s vysokou kvalitou prvních dvou sérií si to koleduje o "Odpad!". ()

Galerie (481)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama