Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (189)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Credit where credit is due. Z toho mála co jsem viděl to bylo moc hezky uděláno. Není to sice můj šálek kávy, ale kdybych se na to musel dívat s drahou polovičkou, díval bych se i celkem rád. Hlavně s představením dalších záhad kolem cestování v čase. Takhle jsou to jen sympatické tři hvězdy. Bohužel mě ale eye-candy muži nikterak nepřitahují a veškeré interiéry a exteriéry bych si spíš raději prochodil vlastníma očima než se dívat zprostředkovaně pomocí monitoru, takže nemohu hodnotit výše. Na hudbu Beara McCrearyho jsem zvyklý (a mám ji rád) už z The Walking Dead, takže tam také není co vytknout. Milovníci (a zejména milovnice) červené knihovny nechť si přičtou k mému hodnocení libovolný počet hvězd, rozhodně to není trefa vedle. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Skotské, poutavé, kozaté, špinavé, smradlavé x dost přehnané, hlavní postava. To je tak děsně sladká ptákovina. Hlavní postava i její představitelka jsou hrozně nesympatické, obecně tyhle typy "chytrých" ženských nemusím. Oblíbené mám úplně jiné postavy. Pár věcí je dost přitažených za vlasy. Ale co, dokoukám to, má to spád, nevíte co nastane. Co oceňuji je historie Skotska a nádherné exteriéry. ..já chci do Skotskaaa.. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem na romantiku, první série (****) mě bavila, protože na Skotsko, skotský přízvuk a cestování časem jsem. Od druhé série (***) to jde ale od desíti k pěti a cca. v polovině třetí série (**) jsem to vzdala úplně. Jako bych četla dlouhatananánský fanfiction, ve kterém on miluje ji & ona miluje jeho, ale pořád jim do toho něco/někdo leze, pořád je někdo/něco rozděluje a pořád je někdo mučí... Po letech jsem si ze zvědavosti zkusila pustit šestou sérii (**), ale ač se změnilo prostředí (ze Skotska se přesunuli kamsi do Severní Ameriky), pořád je to stejné, nezáživné peklo. Jen jim má být oběma asi o 300 let více. P.S.: Pokud je tu někdo, kdo "Cizinku" stále se zájmem sleduje, tak má můj hluboký obdiv. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

1. série: 55%. Není to úplná tragédie, nakonec se mi povedlo dokoukat celou sérii o šestnácti dílech, i když místy se sebezapřením. Že by mě to ale nějak bavilo se říct nedá. Děj se dost vleče a jednotlivé postavy nejsou dostatečně zajímavé. Technicky je to slušně odvedená práce, atmosféru 18. století se tvůrcům navodit podařilo. Ale jak už tu spousta lidí napsalo, je to klasická červená knihovna, takže nuda. Caitriona Balfe by pro dobro seriálu měla méně mluvit a více se svlékat, protože v tom jsou její hlavní přednosti. A hlavní poučení pro ženy? Bacha na to, koho si berete. I když si najdete slušnýho inteligentního manžela, vždycky je tu šance, že jeho prapředek byl bezpáteřní sadistická buzna. Pak už stačí se jen dotknout nějakýho šutru a to 200 let starý prase vám udělá ze života peklo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokud od adaptace knižního bestselleru Cizinka čekáte povedený romantický kousek s tajemnými prvky či zajímavé ztvárnění cestování v čase, budete hodně zklamáni. Outlander se zatím jeví jako rutinní červená knihovna, v níž jsou všechny nadějné prvky potlačeny nevýraznými charaktery a nenápaditým scénářem, jenž se navíc bere až příliš vážně. Je docela smutné, že nám tuto novinku servíruje zrovna tvůrce uctívané sci-fi kultovky, Battlestar Galacticy. Na tento kousek se totiž nejspíš bude vyplácet koukat jen s hodně vděčnou knižní fanynkou.40% ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Úvodní scéna, odehrávající se v polní nemocnici na konci druhé světové válkym se v knize vůbec neobjevuje. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Na konci epizody, když se Claire (Caitriona Balfe) dozvídá, že na hradě zůstane proti své vůli, Colum (Gary Lewis) ji nechává na místě a odchází po schodech pryč. Dougal (Graham McTavish) čeká na vrcholu schodů, oba stojí ve dveřích, a pak Dougal za Columem velmi důsledně zavře dveře. Tato posloupnost byla zvolena jako pocta konci Kmotra (1972), kde Michael Corleone (Al Pacino) zavře dveře před Kay Adams (Diane Keaton). [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama