Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu si představit, že se na tohle dívá nějakej chlap. :D Pokud se k Cizince dostal omylem, tak po prvním díle končí. Totální červená knihovna, totálně černobílé postavy (kladní jsou super hodní, zlí jsou super zlí), totálně nepravděpodobné reakce (v 18. století ženská držkuje na chlapy a jim to nevadí, občas ji lehce napomenou, aby se neřeklo). V některých dílech se děj neposune vůbec dál, a přes to se na to pořád dívám. Asi proto, že mám ráda historické filmy a seriál s tématikou Červenokabátníci vs. Skotové jsem ještě žádný neviděla, naneštěstí se zde historie až tak často neřeší, zato milostné eskapády ano. Hudba je hezká, hlavně znělka seriálu, méně hezký je ten šílený skotský přízvuk, popřípadě Gaelština. No uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale jsem asi jediná divačka, která u toho zůstala, a přes to furt doufá, že se Claire vrátí k Frankovi, místo aby zůstala s tím "po všech stránkách dokonalým" Jamiem. :) PS: Je docela vtipné, když jediná zábavná a dobře zahraná postava, je hlavní ultimátní záporák - sadista, kterého by měl každý nenávidět. Zcela chápu nominaci na Zlatý Glóbus pro Tobiase Menziese za tuto roli, a doufám, že bude v budoucnu hrát i v něčem kvalitnějším, než je tahle telenovela. (Já vím, je ve Hře o trůny, ale jeho postava se vyskytuje jen v pár dílech). ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohovský seriál, v ktorom som si prišla na svoje. Je tu všetko, čo potrebujem: história, akcia, záhady a hlavne veľa, veľa, veľa romantiky a navyše mám očarujúceho Sama, ktorý je ako Jamie jedinečný. Nemôžem sa dočkať čítania knihy. UPDATE: Dopozeraná prvá séria a posledná časť bola na mňa dosť silná káva, keďže som skôr z tých romantických, jemných duší, no... neviem, či to niekedy predýcham... ()

Reklama

York 

všechny recenze uživatele

Prvni poznamka - posledni veta z popisu tady na CSFD je hovadina. Nekde jsem cetl, ze je to serial pro zenske (mozna jsem si to ale myslel proto, ze hrdinkou je zena a je to romanticke). Kazdopadne jsem cely serial sledoval s pocitem, ze je to serial pro zensky. A bylo to dost zajimavy :-) Skotsko je tu nadherne, ale ponekud nerealne - prselo asi jen jednou, jinak bylo hrozne hezky. Sexu bylo vic nez v Strike Back (ktery jsem videl pred timto serialem) a to uz je dost rict a celkove byly sceny delsi a vic takove jakoze romanticke. Nejvic romanticky byl ale hlavni hrdina, (krome toho, ze to byl pravdepodobne hezoun), tak mel hrozne pochopeni pro svou zenu a uplne bezmezne ji miloval (no, aspon, ze ji narezal na holou...). Kazdopadne to byl hodne dobry serial, jen jsem cekal vic interakce mezi pritomnosti a minulosti (Claire se pokusila jen jednou "dostat zpatky"). Co me ale dost zklamalo, byl posledni dil, ten byl dost o necem jinem, nez ty predchozi a mam z neho hodne pocit, ze to byla hovadina... ()

Frederika 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružně-historický příběh zasazený do nádherného prostředí Skotska a společnosti horalů. Moc pěkně se na to kouká, byť to má pomalejší tempo a občas trochu otravně repetetivní průběh - jeden z ústřední dvojice se dostane do problémů, druhý ho přijde zachránit a pak zase naopak. Ale pro ty, kterým nevadí romantika, poměrně vysoké množství erotických i násilných scén, rádi se dozví něco zajímavého z historie skotska a anglie a nevyžadují nepředvídatelný příběh, je to rozhodně dobrá volba. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hustá mlha, půvabná krajiny Vysočiny, tvrdý akcent, kilty, dudy a zkrátka Skotsko jak jej známe a milujeme. První díl je lehce nezáživný, ale jeho těžkopádnost hravě vyváží další díly. Spousta lidí seriál označila za "červenou knihovnu", takže jsem opravdu čekala vyloženě kýčovitou romantiku. A byla jsem příjemně překvapená, protože seriál je protkaný příjemnou skotskou atmosférou a historií, svou roli zde má sex i akce a na nějaké to laškování přijde v podstatě až v sedmém díle. Baví mě sledovat rozpolcenou hlavní hrdinku, která chce na jednu stranu zpět do své doby a k manželovi, ale na druhou se zamilovala do nazrzlého sexy Skota (upřímně, při pohledu na něj bych na manžílka zapomněla do pěti minut). Po několika dílech mi nedá nepozastavit se nad tím, jak chtějí Claire všichni znásilňovat, ale rychle mi došlo, že v té době to tak pravděpodobně skutečně bylo. Jediná moje skutečná výtka směřuje ke znělce, která se podle mě příliš nevyvedla. Jinak jsem na výsost spokojená. MIMOCHODEM NÁMĚT JE OPĚT CELKEM ZCESTNÝ. ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Na konci epizody Claire (Caitriona Balfe) svěřuje Jaimemu (Sam Heughan) pravdu o tom, že pochází z budoucnosti. Režisér nutil herečku scénu opakovat zhruba třicetkrát, dokud se mu nezdálo, že působí dostatečně věrohodně. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hádka mezi Claire (Caitriona Balfe) a Jaimem (Sam Heughan) byla původní castingovou scénou obou herců. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Fiktivní vévoda ze Sandringhamu vychází z postavy skutečného vévody. Herec Simon Callow ztvárnil mnoho historických postav z 18. století a v roli vévody se inspiroval svým přítelem, který je stejně nezbedný a zlomyslný.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama