Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Přichází den Claiřiny svatby. Ona sama má kocovinu, takže si vše zcela nepamatuje, zato Jamie prožívá každou chvíli velmi intenzivně. Zatímco divoká hostina dole pokračuje, Jamie s Claire se uchylují do svého pokoje. Jamie je viditelně rozechvělý – je ještě panic. Aby uvolnila atmosféru, navrhuje Claire, aby jí vyprávěl o své rodině. Jamie se nakonec rozpovídá a Claire se dobře baví. Je rozený vyprávěč, takže jim čas rychle utíká. Právník Gowan ale už dříve Jamiemu připomněl, že má-li sňatek ochránit Claire před anglickým vězením, a zejména před brutálním „Black Jackem", musí být řádně naplněn. Jamie to vypráví Claire, čímž zároveň odpovídá na její otázku, proč na sňatek s ní přistoupil, když mu ho Dougal nabídl...

Jamie také prozradí, jaké měl tři podmínky: sňatek se bude konat řádně v kostele, Claire dostane prsten, který kovář zhotoví z klíče, a nevěsta bude mít krásné šaty, které Gowan sežene v místním nevěstinci. Jsou ale nenošené, přesně tak, jak to má být. I Claire si vzpomíná na některé momenty svatebního obřadu, například na přísahu věrnosti manželovi a klanu stvrzenou krví. Když dojde k naplnění svazku, je Jamie nejprve neobratný a příliš prudký. Postupem času ale ztrácí nejistotu a Claire s hořkostí shledává, že je nejen bigamistka a nevěrná žena, ale že si to zároveň skutečně užívá. Jamieho láska a něha ji docela přemohly.

Když si později jde dolů pro něco k pití, zastihne ji Dougal. Už dávno se mu Claire líbí a teď jí učiní nestoudný návrh. Ještě než může Claire zareagovat, do místnosti vstoupí Rupert a přeruší je. Claire rovná svatební šaty, ze kterých vypadne její původní snubní prsten, který si schovala do výstřihu, než vešla do kostela s Jamiem. Na každý prsteníček si navlékne jeden a zamyšleně si je prohlíží... (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

PenelopaW 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl, jak píše Jenda, příběh nikam neposunuje, zato je takovým malým odlehčením po Jonathanu Randallovi a před dalším setkáním s ním. Oceňuji komediální prvky přípravy svatby - shánění kněze, zajištění prstenu či šatů, pobavila jsem se. A na to, jak Claire pořád vzdychá, že se chce vrátit domů, si sakra užila svatební noc. Jen na konci velké zklamání z Dougala - co na té emancipované sestřičce všichni vidí? ()

Reklama

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedzme, že si „cením“ tu „poctivosť“ ako do detailov popísať posledných 20 minút epizódy. :) Predsa to ničí filmárčinu, no nie aká nádhera („nádhera“) jedno z tých dvoch slov je sarkazmus. A následný opis predchadzajúcej, povedzme časti. . Som zvedavý, za čo je tých 5 hviezd? Prečo to vôbec píšem. To neviem. /65 %/ ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Až do této epizody byly scénáře psány pouze z pohledu hlavní ženské hrdinky. Protože nebylo možné opustit najednou její zorný úhel, scenáristka Anne Kenny vyřešila situaci Jaimeho vyprávěním o svatebních přípravách. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Scéna svatby Claire (Caitriona Balfe) a Franka (Tobias Menzies) měla být původně zařazena doprostřed posvatebního rozhovoru Claire s Jaimem (Sam Heughan). Ve střižně ale nakonec byla zařazena na začátek dílu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)
  • Režisérka Anna Foerster, která natáčela tuto epizodu, se ve svých dílech hodně zaměřuje na záběry rukou, kterými vysvětluje určité věci – v tomto případě vývoj vztahu mezi postavami, jejich sbližování a sílící pouto. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2) (PenelopaW)

Reklama

Reklama