Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire je pevně odhodlaná rozjet se pátrat po Jamiem. Ian je ale vážně zraněn a navíc přišel v šarvátce o svou dřevěnou nohu. Nakonec ji doprovodí Jenny, která se vyzná ve stopování. Po nějaké době narazí na Angličany, kteří napájejí koně u potoka. Jamie ale mezi nimi není. Angličané vysílají posla se vzkazem, kterého se obě ženy zmocní. Jenny neváhá muže mučit, a pak si přečtou vzkaz: píše se v něm, že Jamiemu se podařilo uprchnout a že se má Randall vydat ho hledat. Pokud ovšem vzkaz nedostane, nebude o ničem vědět. Jenny soudí, že posla je třeba zabít, Claire ale váhá. Nakonec se této povinnosti zhostí Murtagh Fraser, který ženy celou dobu sledoval. Jenny odjíždí na Lallybroch za dcerkou, Claire s Murtaghem pokračují v hledání.
Claire po vesnicích léčí nemocné a oba vystupují s tancem a písničkami. Jednu z nich Jamie dobře zná a Murtagh se domnívá, že až se o nich prchající Jamie dozví, sám se jim přihlásí. Brzy zjišťují, že je napodobuje cikán Ward s dívkou, která zpívá stejnou písničku jako Claire. Claire od něj za úplatu vymůže slib, že s tím přestanou. Sami už projeli celou Vysočinu, ale po Jamiem ani stopy. Murtagh ztrácí naději a Claire mu vyčítá, že nikdy nikoho nemiloval. Murtagh jí pak vypráví o své lásce z mládí, která dala přednost jinému. K svatbě jí vyrobil dva krásné náramky ze zvířecího rohu. Právě takové nedávno dala Jenny Claire, aby je nosila. Jsou po její matce – matka Jamieho tedy byla Murtaghovou tajnou láskou a Murtagh přísahá, že Jamieho miluje stejně, jako kdyby to byl jeho vlastní syn...
Znovu narazí na cikána Warda, který jí předá vzkaz, který dostal a který podle všeho patří jim: sděluje jim místo schůzky. Claire je přesvědčena, že tam uvidí Jamieho, ale čeká je Dougal. Opět přemlouvá Claire, aby přijala jeho ochranu a stala se jeho ženou. Jamie je ve vězení a má být co nevidět oběšen, už se pro něj nedá nic udělat. Claire s odporem odmítá Dougalovy návrhy a chce se okamžitě vydat Jamieho zachránit. Dougal nebrání svým mužům, aby ji doprovodili, je přesvědčený, že nikdo nepůjde na téměř jistou smrt. Když se ale jako jediný přihlásí mladý Willie, ostatní muži se zastydí a rozhodnou se jet také. Skupinka dojíždí na kopec a v dálce vidí hradby pevnosti, v níž je uvězněn Jamie... (TV Prima)

(více)

Galerie (17)

Reklama

Reklama