Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jamie se obává toho, že francouzský král podpoří finančně Edwardovo tažení v Anglii, a rozhodne se uspořádat večírek, kde by se mohl Edward znemožnit před vévodou ze Sandringhamu, který ho podporuje... Jamie Fraser hraje opět šachy s Duverneym a tentokrát šla s Jamiem i Claire. V herně se objeví i hrabě St. Germain, který slíbil Claire a Jamiemu pomstu za svou zničenou loď a sotva se Claire napije vína, udělá se jí velmi špatně. Jelikož Claire navštěvuje mistra Raymonda, který se vyzná v bylinkářství, je jí jasné, jakou bylinu vypila s vínem a uvaří si čaj, který působení byliny neutralizuje. Claire druhý den navštíví mistra Raymonda, který Claire obdaří speciálním kamenem měnícím barvu v blízkosti jedu. Jamie se rozhodne uspořádat večírek pro vévodu Sandringhama, který je sice jejich nepřítel, ale Jamie potřebuje, aby Sandrigham pochopil, že podporovat prince Edwarda je nesmysl. Claire uspořádání večírku považuje za dobrý nápad, ale musí Jamiemu říci, že je Black Jack Randall stále živý. Jamie nemá v úmyslu odjet do Skotska za pomstou, jak se Claire obávala, ale Jamieho těší pomyšlení, že se s Jackem Randallem může ještě setkat tváří v tvář, při čemž hodlá Randalla zabít. Louisa de Rohan zavolala Claire, neboť otěhotněla s milencem a žádá Claire, aby jí pomohla pomocí bylinek, ale Claire tento čin Louise rozmluví. Když se v noci objeví v Jamieho domě princ Edward se zraněnou rukou, protože prchal od milenky, když se její manžel nečekaně vrátil, dojde Claire, že princ Edward je milencem Louisy a hodlají pozvat na večírek i Louisu s jejím manželem.

V den večírku musí Claire do nemocnice, neboť došlo k výbuchu a je několik zraněných, ale slibuje, že se vrátí k večeři včas. S Claire jdou i Murtagh s Fergusem a mladá Mary Hawkinsová, o níž Claire ví, že je prapředkem jejího manžela v budoucnosti. Mary přijela do Paříže, neboť se zde má provdat za starého a ošklivého muže, ale Mary se zamilovala do mladého a pohledného Alexe Randalla, který Mary také miluje. Claire skončí v nemocnici, aby byla včas doma, ale její kočár je bez kola a Claire, Murtagh a Mary spěchají domů pěšky. Cestou jsou napadení, Muurtagh je přemožen a Mary znásilněna. Násilnicí se zaleknou až v momentě, kdy se podívají Claire do tváře a začnou o ní mluvit jako o Bílé paní. Všichni se dostanou domů a Claire chce pokračovat s večeří, při níž hodlají znemožnit prince před vévodou ze Sandringhamu. Alex Randall se dozvěděl o znásilnění Mary a rozhodl se zůstat u ní, aby na svou milovanou dívku dohlédl, ale když se Mary probere, tak se přítomnosti muže zalekne a utíká domem. Alex se ji snaží zastavit, ale křik Mary upoutá pozornost všech u večeře. Najdou Mary s Alexem na zemi, myslíc, že se ji Alex pokusil znásilnit a strhne se rvačka. Hrabě St. German přesvědčí prince Edwarda, aby odešel, s tím že se o vše postará a nechá zavolat žandarmy, což nebude pro Jamieho nic příjemného... (TV Prima)

(více)

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda obsahuje mnoho detailů, kterých si běžný divák ani nevšimne. Kupříkladu sklenice na víno či příbory na večeři byly vytvořeny speciálně pro tuto epizodu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama