Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Recenze uživatele Maryinka k tomuto seriálu (1)

Cizinka (2014) 

Ten poslední díl první série byl fakt odvážný. SPOILER Tak realisticky a brutálně zobrazené znásilnění muže mužem jsem v TV seriálu ještě neviděla. Myslím, že natočit takovou scénu by dalo zabrat i tvůrcům Game Of Thrones. KONEC SPOILERU Jedná se o kvalitně natočenou červenou knihovnu, doprovázenou krásnou hudbou a odehrávající se v okouzlující přírodě. Dialogy místy skřípají, děj je občas jako z historické telenovely, ale naštěstí s mírou a ohledem na žánr a cílovou skupinu. Herci jsou nejen krásní, ale umí kupodivu i hrát a výprava je taky pěkná (na seriál). Avšak pozor! Outlander není cílen pouze na osamělé padesátnice. Milovníci násilí a sexu si taky přijdou na své (vztah hlavních hrdinů je totiž postavený veskrze na tvrdém sexu a vzájemném mlácení, někdy jsem si dokonce říkala, jestli jsem si omylem nepustila nějaké soft péčko). Jakkoli perverzně to může znít, mou nejoblíbenější postavou se nejspíš nakonec stal sadistický maniak Randall. Jeho charakter mě zajímá a baví, navíc je skvěle zahraný, prostě záporák, který je natolik hnusný, až ho "žeru". Taky jsem ráda, že hlavní hrdinka je silná a svéhlavá, i když mi občas tou svou dokonalostí a všeznalostí lezla na nervy. Jamie je sympaťák, někdy se ale choval jako naprostý idiot (bití Claire, nadávání vlastní sestře do děvek, neustálé hraní si na hrdinu...), že se až divím, proč ho ty holky tak žerou. Tedy částečně je chápu, musím uznat, že vypadá dobře - vlastně možná až příliš dobře. Zranění a jizev má spoustu, ale vybité zuby, rozbitý nos, jizvy na tváři, to ne, že? Očividně autorka předlohy i tvůrci seriálu potřebují, aby nedostatečně uspokojené ženy slintaly nad jeho plakátem v pokojíčku... Pfff. Konečný verdikt: Kouká se na to fajn, vizuál je jedinečný a díly jsem sjížděla jako divá. Prostě guilty pleasure. P. S. Obsah je naprosto mimo! Prosím, zjistěte si o seriálu něco, než napíšete kraviny, jako je např. zdejší poslední věta! ()

Reklama

Reklama