Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Recenze uživatele Eleanor05 k tomuto seriálu (6)

Cizinka (2014) 

Nedokážu si představit, že se na tohle dívá nějakej chlap. :D Pokud se k Cizince dostal omylem, tak po prvním díle končí. Totální červená knihovna, totálně černobílé postavy (kladní jsou super hodní, zlí jsou super zlí), totálně nepravděpodobné reakce (v 18. století ženská držkuje na chlapy a jim to nevadí, občas ji lehce napomenou, aby se neřeklo). V některých dílech se děj neposune vůbec dál, a přes to se na to pořád dívám. Asi proto, že mám ráda historické filmy a seriál s tématikou Červenokabátníci vs. Skotové jsem ještě žádný neviděla, naneštěstí se zde historie až tak často neřeší, zato milostné eskapády ano. Hudba je hezká, hlavně znělka seriálu, méně hezký je ten šílený skotský přízvuk, popřípadě Gaelština. No uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet, ale jsem asi jediná divačka, která u toho zůstala, a přes to furt doufá, že se Claire vrátí k Frankovi, místo aby zůstala s tím "po všech stránkách dokonalým" Jamiem. :) PS: Je docela vtipné, když jediná zábavná a dobře zahraná postava, je hlavní ultimátní záporák - sadista, kterého by měl každý nenávidět. Zcela chápu nominaci na Zlatý Glóbus pro Tobiase Menziese za tuto roli, a doufám, že bude v budoucnu hrát i v něčem kvalitnějším, než je tahle telenovela. (Já vím, je ve Hře o trůny, ale jeho postava se vyskytuje jen v pár dílech). ()

Z obou stran (2014) (S01E08) 

A já už chtěla dát tři hvězdičky, protože scéna, jak Frank a Claire běží oba v jiných dobách k rozvalinám, byla vážně dobrá, ale ten závěr byl opět strašně trapnej. ()

Zúčtování (2015) (S01E09) odpad!

Takže manžel hlavní postavu seřeže řemenem a ona mu odpustí a na konci si to s ním rozdá? Jo, fakt skvělej model chování. Už jenom kvůli tomu je to odpad. ()

Hlídka (2015) (S01E13) 

Jenny je sympatičtější postava, než oba hlavní protagonisté. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Opravdu jenom velmi vzácně se přihodí, že je druhá série nějakého seriálu lepší, než první. U Cizinky se to stalo. Zdobností francouzského dvora, řešením časových paradoxů, celým jedním dílem o bitvě, eliminací zbytečných milostných scén mezi Claire a Jamiem a cestováním nejen mezi obdobím po Druhé světové válce a Skotskem 18. století, ale také do války samotné, do padesátých a šedesátých let 20. století, se z druhé série stala nadprůměrná záležitost. Musíte samozřejmě akceptovat určitou béčkovost celého seriálu, ale jakmile se tak stane, bavíte se tu téměř celou sérii a chcete znát následující díl a tuhle zábavnost a poutavost by mohly Cizince závidět i papírově daleko silnější a chytřejší seriály (House of Cards, American Crime Story). Čisté tři hvězdičky. ()

Do boje (2017) (S03E01) 

Na úroveň Cizinky byly ty střípky z bitvy docela dobré, našlo se i pár hezkých záběrů, jeden z nejepičtějších dílů tohoto seriálu. Akorát Claire se chová pořád jako blbka, neseznala žádné změny. ()

Reklama

Reklama