Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Schyluje se k Americké revoluci. Jamie neví, na čí stranu se přidat, Claire dosáhne převratného lékařského objevu a Briannu trápí znepokojivé zjištění. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série pro mě byla asi zatím nejhorší. Když vezmu v potaz, jak moc mě pohltily první tři a čtvrtá na to vcelku plynuje navázala, tak u tohohle jsem skoro usínala. Rádoby drama střídá rádoby drama spolu s nějakou tou bitkou nebo pokusem o zabití, tak častými až to zabíjí děj a úplně ho pozastavuje. Některé postavy mi tam přišly vyloženě otravné a zbytečné a z Claire se stal spíš takový pozorovatel toho rodinného kolotoče, který se sice snaží vše napravit a zlepšit, ale nevede se jí to. Ona a Jamie už jsou prostě ta babča a děda a víc se do popředí cpe Bree a Roger, který je tu opravdu už na hranici snesitelnosti a akorát mě tam sral. Celé je to zkrátka natahované a uspávající. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série Hořící kříž je už zcela jiný seriál, než jakým byla Outlanderová na počátku. Pokud člověk přežil tento díl i v knižní podobně, tak už zřejmě zvládne od Gabaldonové všechno. Ale představa, že jsme teprve v polovině, je fakt náročná. Sice mám pořád zájem i do budoucna o všechny ty komiksy a audioknihy, nicméně po zkušenosti s touto sérií se seriál stává tou nejméně zajímavou částí celého rozvětveného světa o dynastii Fraserových. Problémy života v Severní Karolíně před rokem 1772 jsou lemovány tolika fatálními situacemi, takže na závěr, kdy už to bylo skutečně maso, jsem naprosto otupěla. Pomalu každý díl jde někomu z hlavních hrdinů o život, znásilnění a jiné extrémní násilí je na denním pořádku a do toho se Claire snaží o takové legrácky jako je výroba penicilinu nebo vynález injekční stříkačky. O naprosto chybném užití němého filmu ani nemluvě. Ale tak hlavně, že smlouvy jsou podepsané už na 7. sérii... ()

Reklama

fandadofilmu 

všechny recenze uživatele

No, takže moje trpělivost je u konce. První dvě série se mi velice líbily, u třetí zazněl varovný tón, ale ještě budiž. Čtvrtou jsem už jen přežil a pátou evidentně  nebudu schopen ani dokoukat. Najednou je vše jiné, žádné napětí, vše uměle natahované, nudné dialogy, hloupé a banální zápletky, děj je o ničem a úplně jako bych slyšel, jak se autorům námětu a scénáře vaří mozky a zoufají si: "sakra, no tak, co by se jim tak ještě mohlo přihodit...!" - a prohrabávají i zaprášené šuplíky scenáristického archivu Hollywoodu. A samotná Anglánka se už tváří jen jako otravný svatý utřinos, i Mirek Dušín by vedle ní vypadal jako padouch, prostě ta charismatická krasavice z prvních sérii se nenávratně kamsi vytratila...  Normálně by to byl už jen šedivý podprůměr, ale ve srovnání s vysokou kvalitou prvních dvou sérií si to koleduje o "Odpad!". ()

vecnevysmata 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiná Cizinka, kde každý díl je vlastně samostatnou ucelenou kapitolou s vlastní zápletkou, a dalo by se na ně tudíž koukat i jednotlivě bez znalosti zbytku. Celkem se to dá, byť té lásky a empatie na Fraserově hřebeni už je nějak moc, tehdejší doba byla určitě drsnější. Každopádně s původní sérií už to má málo společného. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Razantní posun od boje o přežití k niternému boji hrdinů se svými traumaty mě dokázal silně vtáhnout. To, co bylo v tomto ohledu ve čtvrté sérii nakousnuto, je zde plně a efektivně rozvinuto. Takže pátou sérii Cizinky řádím na čelo tohoto seriálu. ()

Galerie (481)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama