Reklama

Reklama

Cizinka - Série 1

(série)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Skotské posvátné kameny přenesou armádní zdravotní sestru z druhé světové války zpátky o 200 let, a ta se tak octne rozpolcená mezi dvěma světy – a dvěma láskami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priniesla niečo zaujímavé, zaujímavé zvraty. Krásne pravé pohľady na škótske krajiny. Láska ako inak je tu dominantnú pozíciu, potom sa človek dozvie prečo. Tých prvých šesť častí, bola hlavná predstaviteľka svojou nedostupnosťou robí zo sebou ešte zaujímavejšiu postavu a plnú tajností, čo nie je na škodu. Po Wedding si nám otvorila srdce. Za prvých 8- 70 %, postupne ako pribúdali časti 9 - 13 to stúpalo na 78 % a koncové tri časti poukázali doslova, na čisté šialenstvo Jacka Randalla --------> /85 %/. Caitrona Balfe ma nádherný hlas, neviem prečo sa hanbí spievať (The Watch). škoda, že nenaspievala zvučku, bolo by to o to ešte išiel (nie, žeby Kathryn Jones to naspievala zle!) Caitriona Balfe a Sam Heughan, sú výbornými rozprávačmi. Prvá séria je celkom slušná a komorná. /85 %/ ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada byla akční a nebylo moc vyplňujících dílů. Zatím ji považuji za nej. Romance a sex se snoubí z akcí. DraAmatem a také vážnými tématy. Občas trochu odlehčení malým vtipem. žánrů je v jednom hodně a překvapivě to šlape. Jako v životě přeskakujeme mezi mnoha situacemi a žánry. Je to jaksi uvěřitelnější. Jsem ráda že jsem po delší době mohla narazit na seriál který prostě baví. Kdo má rád historii může se nadechnou ve skotsku před skoro 300lety. Násilí zde také graduje. Nejsem příznivcem užívat si čisté násilí i když ve zlých časech jsou zlé věci. ()

Reklama

Estwen 

všechny recenze uživatele

Všechno skotské od přírody po přízvuk a gaelštinu - krása. Hudba - výborná. Výprava a kostýmy - opulentní. Explicitní násilí je v přímém rozporu s velkohubou (někdy až moc cheesy) romantikou. Ústřední dvojici na můj vkus příliš často herecky a charismatem válcují hvězdy jako Graham McTavish a Tobias Menzies. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Emancipovaná hrdinka se syndromem Dr. Quinn je ve skutečnosti jen sestřička, která si prošla 2. světovou na francouzský frontě a těší se na manžela, kterej na ní způsobně celou válku čekal a solitérně si taky hrál na hrdinu. Když se konečně dají znovu do kupy, aby si dopřáli druhé líbánky, prožijí pár skvělých chvilek, cestování a studování jeho pokrevní linie až do 18. století. Ona od něho dostane orální sex na nejméně očekávatelných místech jejich rozkošného reunionu... Ale co se nestane, nebohá Claire se ocitá v minulosti! A právě tehdy začíná cesta naší moderní hrdinky, která je v mnohém odvážnější, než ženy 21. století. Hrdinně se vypořádává se Skotskem krátce před Jakobitským povstáním. Neotřelé, kvalitně vyprávěné dobrodružství cele v dobré tradici Starz. Mohu jen doporučit. Ale pozor, pokud jste jemnější povahy, finále pro vás bude náročnější. ()

Fajolo 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo zaujímavé - nevšedná zápletka, dramatický dej a realistické prostredie udržiavali pozornosť. Ale tam, kde by kde by reálny príbeh spomalil a postavy by si konečne začali užívať pokojnú rutinu normálneho života, tam v tomto prípade prichádzali stále nové dejové zvraty, len aby divák nestrácal záujem. Ku koncu prvej série som už mal dojem, že so mnou scenáristi hrajú hru, ktorá sa mi nepáči. Ďalšie série už pozerať nebudem. ()

Galerie (380)

Zajímavosti (25)

  • U hradu, kde Claire (Caitriona Balfe) a Jaime (Sam Heughan) seskočí z hradeb, ve skutečnosti žádné moře není. Herci skákali z metru a půl na žíněnku před zeleným pozadím.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Autorka kostýmů Terry Dresbach vytvořila pro postavu Geillis Duncan (Lotte Verbeek) „ptačí šaty“, které odkazují na motiv ptačího hejna a ochrany jednotlivců mezi ostatními, o němž hovoří Claire (Caitriona Balfe), když s Geillis čekají na proces. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Scéna pozorování tance druidů mezi kameny na Craigh na Dun byla natáčená celá ve tmě. Světlo vycházejícího slunce bylo vytvořeno pomocí velkého světla na jeřábu. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama