Reklama

Reklama

Kiseidžú: Part 1

  • Japonsko 寄生獣 Part 1 (více)
Trailer 3

Izumi Šin-iči je obyčejný středoškolák, který si žije svůj život. Ale jednoho dne si prostě tu hudbu nemůže v klidu doposlechnout, napadne ho totiž mimozemská forma života. Mimozemšťan je parazit, který se chtěl dostat do chlapcova mozku, ale nevyšlo mu to, a tak se uhnízdil v jeho pravé ruce. Ostatní lidé ale dopadli hůř a mimozemšťané se jim uhnízdili v jejich mozcích. A čím se takový parazit živí? Dalšími lidmi. Nakonec je to tedy na Šin-ičim, aby se postavil těmto cizopasníků, skamarádil se svojí pravačkou a zachránil lidstvo. (Zíza)

(více)

Recenze (30)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z velkých obav nakonec velmi příjemné překvapení. Na film mě nalákaly pozitivní ohlasy z Japonska a určitě nelituji. Film má perfektní vizuál a solidní myšlenku i námět. Město nakazí paraziti, vyberou si hostitele, kteří se živí lidským tělem, ovšem hlavního hrdinu nakazí mimozemský parazit do ruky místo mozku a stanou se paradoxně přátelé, kteří společnými silami eliminují zbytek nakažených. Chválím velmi originální Monster/Parazyty a pár působivých scén, především scénu s rozsekanými těly mrtvých školaček, je zde i trocha gore, ale přál bych si ještě o něco drsnější provedení, ale palec nahoru, na druhý díl se i těším. 65% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Svet napadne nebezpečný parazit, ktorý túži ovládnuť celý svet a zotročiť si ludstvo. Ovládne ludský mozog a začne kontrolovať telo človeka. Parazit napadne aj mladého chlapca, ale nedostane sa k jeho mozgu. Usídli sa v jeho ruke ale nedokáže nad chlapcom prevziať kontrolu. Parazit a chlapec sa stanú priatelmi a snažia sa zachrániť svet pred inváziou parazitov. - SciFi horory sú moje najneoblúbenejšie ale tento bol výborný. Najlepšie boli scény s transformáciami a parádne gore efekty. Hudbu som pri tomto filme ani nevnímal keďže mal film parádny vizuál. Trochu mi vadili postavy vo filme ale to nieje nič podstatné. Tento horor ma velmi milo prekvapil a teším sa na druhé pokračovanie, v ktorom by som sa rád dozvedel niečo o pôvode parazita. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Spočátku rozpačitý, až mdlý dojem z ukecaný ruky, nabýval na intenzitě postupným odhalováním pôvodu její parazitinfekce. Další japonskej přídavek do blbožánru s mohutnou digitálnou participací. Na tej totiž celý snímok stojí, aj padá. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Trochu komornejší pohľad na počiatky mimozemskej invázie, ale s tým rozhodne nemám problém. Spočiatku som sa síce dosť obával, ako si tvorcovia poradia s týmto, až takým absurdným nápadom s mimozemskou rukou, čo sa mi na prvý pohľad vôbec nepozdávalo, ale nakoniec to zvládli výborne a v priebehu mi to vôbec neprekážalo. Hlavne žánrovo je to skvelo zvládnuté, keďže film bez najmenších problémov plynulo prechádza z komediálnejšie ladených scén do tých vážnejších, pričom sa navzájom vôbec nerušia, ale fungujú presne tak, ako aj majú. A tak zatiaľ, čo som sa nejaký čas bavil pri scénach s rukou, keďže samotná ruka tu vlastne predstavuje plnohodnotnú postavu, kľudne som o pár minút neskôr bol v napätí pri nejakej temnejšej scéne a takáto ideálna vyváženosť sa zase tak často tvorcom nedarí. Inak dejovo mi to po celý čas prišlo dostatočne zaujímavé bez slabých miest, pričom z toho stále cítiť potenciál do budúcna, veľmi mi sadla atmosféra, ktorá mi prišla tak zaujímavo chladná a určite musím pochváliť aj skvelú vizuálnu stránku podporenú zaujímavými, prakticky až hororovými efektami. Na obsadenie si tiež nemôžem sťažovať, Shota Sometani v hlavnej úlohe, ktorého v posledných rokoch vídavam stále častejšie, ale zatiaľ ma nesklamal, výborná postava učiteľky a plno známych tvárí vo vedľajších úlohách. Čo sa týka tých akčnejších scén, takýto typ súbojov zase moc neobľubujem, príde mi to jednoducho až moc komiksové, ale zase musím uznať, že miestami je to napínavé, až prekvapivo drsné a záporáci sú vďaka spomínaným hororovým efektom, ktoré mi pripomenuli môj najobľúbenejší horor Vec zase dostatočne nepríjemní. Takže celkovo som príjemne prekvapený, aj keď pôvodne som tomuto filmu ani tak moc neveril, čakal som to podstatne odľahčenejšie a nie takto prakticky až surové. A vďaka vedľajším líniám, ktoré ešte teraz nedostali moc priestoru verím, že pokračovanie bude minimálne rovnako dobré, takže sa teším. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaspávať s "mp3-kou" na ušiach sa niekedy oplatí! Kým sa iným ľudom prostredníctvom tohto orgánu dostáva do mozgu mimozemský parazit, ktorý ich následne mení v monštrá, prežívajúce na základe konzumácie ľudského mäsa, Izimu si práve vďaka týmto okolnostiam zachráni život. Teda, nie tak celkom. Parazit sa síce nakoniec vtelí do jeho tela, no podarí sa mu zmocniť iba jeho pravej ruky. Obaja si po krátkom "zoznámení" uvedomia, že sú na sebe závislý. Kým parazit potrebuje schránku na prežitie, Izimu zas silnú zbraň, ktorá obstojí v boji s meniacimi sa obyvateľmi. Musím sa priznať, že som "Kiseiju Part 1" podcenil. Nie, že by sa jednalo o nejak mimoriadny horor s votrelcami, či parazitmi, ktorí sa prišli na svet kŕmiť ľudským mäsom, no musím uznať, že v porovnaním s takou Inváziou (2007) mi je tento počin rozhodne sympatickejší. Fanúšika hororu by mohli potešiť solídne spracované premeny ľudskej rasy v monštrá, či zopár gore scén, ktorých predsa len mohlo byť o niečo viac. K žánrom Horor / Sci-Fi / Thriller by sa kľudne mohla pridať aj komédia, nakoľko podaktoré pasáže pôsobia naozaj humorne. Príjemne prekvapený - 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Magický úvod i záver naznačoval niečo veľkolepé a nadčasové, niečo ako kultový Matrix, ale potom očakávania prirýchlo opadli. Zaradenie do kategórie horor-komédia je v poriadku, ale práve s týmto mám problém. Na komédiu málo vtipné a na horor málo temné a strašidelné. Nápad ako taký je skvelý, ale spracovanie má veľké rezervy. Viem si predstaviť čo za kult by z tohto scenára dokázal dostať napr. taký James Cameron, ale japonský režisér ním samozrejme nie je. V Japonsku mal vraj film veľký úspech, tak neviem či sa so mnou niečo deje alebo jednoducho nie som z Japonska...Dám ešte šancu pokračovaniu, ale toto iba priemer. 60%. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dějově temnější, než jsem čekal. Ke kvalitě ... nediskutabilně chci vidět druhý film ... takže 4*. A definitivně (po čtyřech filmech) si zapamatovávám jméno Shota Sometani. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že tady filmaři musí nacpat skoro 8h seriálu do dvou filmů je děj patřičně nahuštěný a scénář krásně osekaný o všechny ty přiblblé pseudofilosofující monology a tím pádem jde bezesporu o stravitelnější záležitost.. Na druhou stranu, celé by to šlo natočít (zahrát, zrežírovat, nasnímat) rozhodně lépe a ve výsledku nejde o nic strhujícího. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ach ti Japonci. Chvíli nebudete vědět, jestli je to komedie, nebo film pro celou rodinu. Za další chvíli ale budete vrženi do jistoty, že tohle opravdu pro rodinu není. Tady je gore, za které by se nemusel stydět žádný hororový film. Navíc digitální triky jsou skutečně povedené a já je většinou moc neoceňuji. Na druhý díl jsem rozhodně zvědavý. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

No, asi to nesedne každému, film určitě není něco, z čeho by si divák sednul hned na zadek, ale podle mě to není zas tak špatná adaptace na původní mangu/anime. Je pravda, že anime Kiseijuu jsem viděla tak 5 let zpátky, takže zas tak moc porovnávat nemohu, nicméně i tak mám pár menších výtek. Od Migiho bych očekávala trochu apatičtější přístup. Na parazita by mi to sedělo mnohem více, ale i tak se to vcelku dalo. Herci mi moc nesedli, ale to se dá u adaptací na anime čekat. Efekty trochu lídl, ale taky jsem neměla velká očekávání, takže zklamaná nejsem, naopak hudba za mě vcelku dobrá. Nicméně i tak bych spíše doporučila animovanou verzi, nežli filmové zpracování. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z filmů o študácích kteří superschopnostmi zachraňují celý svět se mi zvedá dekl a něčeho takového jsem se dost bál i tady, ale nakonec mi to docela sedlo a vypadla z toho celkem příjemná kravina, která je překvapivě spíš komorněji vedená, než aby v ní byl přehršel akčních scén. A ani s těmi schopnostmi to není tak horké. Navíc se to celé bere s humorem a i přes pár pitomých zvratů a nahodilých změn chování to má sympatické hlavní duo a docela mi sedla i ta zápletka. Vlastně je to taková lehce brutální pohádka po Japonsku, takže už z tohohle je krapet jasné, co člověka čeká. Takže jo, víc jak tři sice nedám, ale rozhodně to pro mě nebyla ztráta času, spíš jsem si to celkem užil a na dvojku se někdy vrhnu taky. Ačkoli ta už od pohledu vypadá jako to, čeho jsem se přesně na jedničce obával. Ale třeba to nakonec bude jinak, uvidím. 3* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

GORE LOUTKOVÉ DIVADLO VE STILU PARASITE EVE, ŘÍZNUTÉ THING A PROTOTYP... Z neskutečně parádními triky. Jako že závěrečný působyví šavlink byl nic moc v porovnáním ze vším co na vás během filmu hodí oko, či chapadlo... nebo jinou nepravděpodobnou část těla. Či přerod hlavního hrdiny od vystrašeného běžného šprta v elitního zabijáka který se tak vydává na cestu mstitele, který se s tím věru moc nesere" Víz Part. 2 Tak.. takhle to podle mě funguje dobře... otravná až infantilní simbióza chlapce a simbionta (parazit?) která se postupem času mění na oboustrané porozumnění a přátelství... kdy si snaží pomáhat obě strany... navzdory velmy ponurému a táhlému příběhu (na 110min) Je už věc druhá... Holt podivná východní kultůra. V jednom je odbivujem... a v jednom absolutně nechápem. Takže tohle ani neřeším. Mě to přišlo zabavné, leč místama nudné... a natahované .. schingi, ačkoliv jeho osobnost tvořilo jen oko.. a vše komentující ústa z párem vkusných šavliček. :) Které skryvají nejedno překvapení v rukávu. :D Mě velmy oslovila a na druhý díl se určitě rát podívám.. což potom anime samotné. :) Co bych chtěl určitě vystihnout je desing monster, který je skutečně děsivý a originální... Gore scény k tomu už tak nějak patří, to vystihovat nebudu. No a tradičně sound, parádní... Jen ještě trošku oživit tu atmosféru a bude to dokonalí. Za mě rozhodně to 4 hvězdy má... a vy neznavýchoďnáci... si můžete třeba... víte co, trhnout rukou! :D ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když to budu brát spíš jen jako film inspirovaný původní mangou/anime, který si z předlohy sice něco vzal, ale pojal to spíše svým stylem, si nemohu nějak víc stěžovat. Nečekal jsem od toho nic a docela příjemně to překvapilo. Huděbně výborné, příběh podaný docela poutavě a efekty slušné. Samozřejmě, výtky jako takové mám. Je jí třeba fakt, že Migi by se měl jakožto parazit chovat více apaticky a neprojevovat tolik emocí (což ho ale učinilo o něco více sympatickým, než třeba v anime). A výběr herců trochu divný, kdy své předloze skutečně nesedli už vůbec. Ale jak říkám, jako samostatný film dobré. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Kreativní japonský bizár. Každému to nesedne. Mě se však líbila vtipná - roztomilá - light gore míchanice. Je to asijské, je to své, je to fajn. 73%. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý sci-fi filmík od Japoncov. Technicky aj napriek staršiemu dátumu na úrovni, myšlienka totálne uletená a originálna, ale zaujímavá. Je to aj celkom drsné, krvi resp. mŕtvol je viac než dosť. Druhá časť je jasná povinnosť. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Manga Kiseijuu patří mezi mé oblíbené. Když jsem se minulý rok dozvěděl, že se chystají adaptace tohoto 25 letého klenotu, tak jsem zpozorněl. První jsem viděl anime adaptaci a přišlo obrovské zklamání. Absolutně nevystihly atmosféru knih, Šiniči je tam nesympatický, hudba k tomu nesedla a animace taky nic moc. Nemluvě o cenzuře (vynechání pár žhavějších scén). Začal jsem se bát jak dopadne hraný film. Film nakonec není vůbec špatný, jde o volnější adaptaci a vůbec to nevadí. Přeci jen 8 knih nacpat do dvou filmů, který nemaj ani po 2 hodinách by bylo nemožné, když to nedokázali ani v anime, které mělo délku přes 8 hodin. Postavy jsou fajn, hudba perfektní, animace hodně povedená. Celkově hodně slušný kousek. Rozhodně se už těším na druhou část. S cz titulky u Hanabi. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Hezký příběh, efekty, soundtrack a sympatické postavy, až na tu ruku, mohla být víc hororovější, ne jak z anime. Po Rurôni Kenshin: Kyôto Taika-hen nejlepší japonský film. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu jsem se dostal úplnou náhodou, ale když už jsem ho tedy viděl, podělím se o své dojmy. Za prvé - ačkoliv jde o dvoudílný film, nestaví se atmosféra na začátku, ale až během filmu. Na začátku se jde rovnou "na věc" (kterou to mimochodem docela připomíná). Za druhé - ačkoliv je to film japonský (natočil ho Japonec a hrají v něm Japonci), působí naprosto "západně", což já se svým nedostatkem pochopení pro Asii beru jako slušný plus. Teď už bez pořadí: neokoukaní a dobří herci, velmi slušný hudební doprovod, prapodivná 3D animace (podle mě odporná, ale asi to nějak souvisí se stejnojmenným animovaným seriálem, co já vím). Kdybych k tomu býval neměl ty příšerné angrycké titulky (nebo jak jinak nazvat něco, co vyleze přes dva jazyky týmu retardovaných makaků z Google Translatoru), možná bych tomu byl přihodil i čtvrtou hvězdu, protože jsem přesvědčen o tom, že v tom bylo o špetku víc. Na druhý díl se nejspíš taky podívám, jen si počkám na něco, co se nikdo nebude moct stydět vydávat za titulky, protože japonsky neumím ani žble. ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Něco mezi hororem a komedií. Je to vlastně celkem roztomilé malé stvoření, které chce zachránit svět? Těžko říct, neměl jsem úplně nejlepší překlad a proto mi spousta point unikla a ztratila se v překladu. Ale nakonec to vůbec nevadilo. Všechno co potřebuju od současné japonské hororové tvorby. ()

KNTRFKT odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud si to děláte rádi rukou a o holku nezakopnete ani, když vám spadne pod nohy, bude tenhle parazit celkem příjemnou vychytávkou ve vašich prohoněných životech. Orální sex s hlavonožci totiž velice letí, tudíž si teď můžete pořídit místo ruky malou chobotnici a nechat se vysát každý večer. Tvoreček na vás ještě bude rozkošnicky poulit očko a hýkáním vás povzbuzovat. Co víc si přát? ()

Reklama

Reklama