Reklama

Reklama

Kiseidžú: Part 1

  • Japonsko 寄生獣 Part 1 (více)
Trailer 4

Izumi Šin-iči je obyčejný středoškolák, který si žije svůj život. Ale jednoho dne si prostě tu hudbu nemůže v klidu doposlechnout, napadne ho totiž mimozemská forma života. Mimozemšťan je parazit, který se chtěl dostat do chlapcova mozku, ale nevyšlo mu to, a tak se uhnízdil v jeho pravé ruce. Ostatní lidé ale dopadli hůř a mimozemšťané se jim uhnízdili v jejich mozcích. A čím se takový parazit živí? Dalšími lidmi. Nakonec je to tedy na Šin-ičim, aby se postavil těmto cizopasníků, skamarádil se svojí pravačkou a zachránil lidstvo. (Zíza)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (30)

Luicy 

všechny recenze uživatele

No, asi to nesedne každému, film určitě není něco, z čeho by si divák sednul hned na zadek, ale podle mě to není zas tak špatná adaptace na původní mangu/anime. Je pravda, že anime Kiseijuu jsem viděla tak 5 let zpátky, takže zas tak moc porovnávat nemohu, nicméně i tak mám pár menších výtek. Od Migiho bych očekávala trochu apatičtější přístup. Na parazita by mi to sedělo mnohem více, ale i tak se to vcelku dalo. Herci mi moc nesedli, ale to se dá u adaptací na anime čekat. Efekty trochu lídl, ale taky jsem neměla velká očekávání, takže zklamaná nejsem, naopak hudba za mě vcelku dobrá. Nicméně i tak bych spíše doporučila animovanou verzi, nežli filmové zpracování. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Díky tomu, že tady filmaři musí nacpat skoro 8h seriálu do dvou filmů je děj patřičně nahuštěný a scénář krásně osekaný o všechny ty přiblblé pseudofilosofující monology a tím pádem jde bezesporu o stravitelnější záležitost.. Na druhou stranu, celé by to šlo natočít (zahrát, zrežírovat, nasnímat) rozhodně lépe a ve výsledku nejde o nic strhujícího. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaspávať s "mp3-kou" na ušiach sa niekedy oplatí! Kým sa iným ľudom prostredníctvom tohto orgánu dostáva do mozgu mimozemský parazit, ktorý ich následne mení v monštrá, prežívajúce na základe konzumácie ľudského mäsa, Izimu si práve vďaka týmto okolnostiam zachráni život. Teda, nie tak celkom. Parazit sa síce nakoniec vtelí do jeho tela, no podarí sa mu zmocniť iba jeho pravej ruky. Obaja si po krátkom "zoznámení" uvedomia, že sú na sebe závislý. Kým parazit potrebuje schránku na prežitie, Izimu zas silnú zbraň, ktorá obstojí v boji s meniacimi sa obyvateľmi. Musím sa priznať, že som "Kiseiju Part 1" podcenil. Nie, že by sa jednalo o nejak mimoriadny horor s votrelcami, či parazitmi, ktorí sa prišli na svet kŕmiť ľudským mäsom, no musím uznať, že v porovnaním s takou Inváziou (2007) mi je tento počin rozhodne sympatickejší. Fanúšika hororu by mohli potešiť solídne spracované premeny ľudskej rasy v monštrá, či zopár gore scén, ktorých predsa len mohlo byť o niečo viac. K žánrom Horor / Sci-Fi / Thriller by sa kľudne mohla pridať aj komédia, nakoľko podaktoré pasáže pôsobia naozaj humorne. Príjemne prekvapený - 60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Magický úvod i záver naznačoval niečo veľkolepé a nadčasové, niečo ako kultový Matrix, ale potom očakávania prirýchlo opadli. Zaradenie do kategórie horor-komédia je v poriadku, ale práve s týmto mám problém. Na komédiu málo vtipné a na horor málo temné a strašidelné. Nápad ako taký je skvelý, ale spracovanie má veľké rezervy. Viem si predstaviť čo za kult by z tohto scenára dokázal dostať napr. taký James Cameron, ale japonský režisér ním samozrejme nie je. V Japonsku mal vraj film veľký úspech, tak neviem či sa so mnou niečo deje alebo jednoducho nie som z Japonska...Dám ešte šancu pokračovaniu, ale toto iba priemer. 60%. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

GORE LOUTKOVÉ DIVADLO VE STILU PARASITE EVE, ŘÍZNUTÉ THING A PROTOTYP... Z neskutečně parádními triky. Jako že závěrečný působyví šavlink byl nic moc v porovnáním ze vším co na vás během filmu hodí oko, či chapadlo... nebo jinou nepravděpodobnou část těla. Či přerod hlavního hrdiny od vystrašeného běžného šprta v elitního zabijáka který se tak vydává na cestu mstitele, který se s tím věru moc nesere" Víz Part. 2 Tak.. takhle to podle mě funguje dobře... otravná až infantilní simbióza chlapce a simbionta (parazit?) která se postupem času mění na oboustrané porozumnění a přátelství... kdy si snaží pomáhat obě strany... navzdory velmy ponurému a táhlému příběhu (na 110min) Je už věc druhá... Holt podivná východní kultůra. V jednom je odbivujem... a v jednom absolutně nechápem. Takže tohle ani neřeším. Mě to přišlo zabavné, leč místama nudné... a natahované .. schingi, ačkoliv jeho osobnost tvořilo jen oko.. a vše komentující ústa z párem vkusných šavliček. :) Které skryvají nejedno překvapení v rukávu. :D Mě velmy oslovila a na druhý díl se určitě rát podívám.. což potom anime samotné. :) Co bych chtěl určitě vystihnout je desing monster, který je skutečně děsivý a originální... Gore scény k tomu už tak nějak patří, to vystihovat nebudu. No a tradičně sound, parádní... Jen ještě trošku oživit tu atmosféru a bude to dokonalí. Za mě rozhodně to 4 hvězdy má... a vy neznavýchoďnáci... si můžete třeba... víte co, trhnout rukou! :D ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama