Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izumi Šiniči musí spolu s parazitom, ktorý sa usídlil v jeho ruke a postupne sa stal jeho najlepším priateľom, pokračovať v boji proti parazitom, ktorí sa snažia ovládnuť ľudstvo. Paraziti si uvedomia, že Šiniči sa pre nich stáva obrovskou hrozbou, a tak sa snažia vyvinúť silnejších bojovníkov tým, že skombinujú niekoľko druhov parazitov v jednom hostiteľovi. Šiniči sa stáva jediným, kto môže zachrániť svet, a tak musí bojovať proti obrovskej prevahe, a pri tom všetkom ochrániť i svojich najbližších. (Marceloo)

(více)

Recenze (18)

honajz2 

všechny recenze uživatele

První díl není dokonalý, ale líbilo se mi na něm, že si na nic nehrál a byl takovou oddechovou blbinkou, která svižně utíkala a z hlavního hrdiny a jeho parazita, který se mu usídlil v ruce, dokázala udělat sympaticky sehraný tým. Zde se tenhle sympaticky sehraný tým vrací, ale v podání, které chce být akčnější, ale zároveň i vážnější a plný zvratů, až se stává poněkud přehnaným a pro mě i nudným. A bohužel ta nuda u mě přetrvávala většinu času a to i v momentech, kdy mě to naopak mělo bavit. Být to v podobně "odlehčeném" duchu jako jednička, dal bych víc, ale v tomhle podání mě to nebavilo a ani mi to do toho stylově nesedělo. Asi dobře, že nevznikla trojka, ale až teď jsem zjistil, že k tomu vzniklo i anime, tak doufám, že tam si s tím námětem poradili líp... I když na něj asi koukat nebudu. 2* ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Prvně musím dodat že dle mého je ten název "poslední parazit naprosto scestný blábol. Už jen z toho faktu že izumiho druhé já mluví v tom duchu vzájemné symbiózy tedy nejen svojí. Takže ten super pomalej kripl... co ještě kriplovsky blbě skončí, rozhodně NEBYL finální parazit! Víc by se podle mně hodil víc název ODHALENÍ nebo tak. Za druhé Bohužel musím jednoznačně říci že jsem ze závěrečného vyvrcholení upřímně dost zklamán. Už jen z toho důvodu že jsem se na tok těšil. (SAKRA JÁ JSEM FAKT NASRANEJ!)Protože z jakou gradací končí první půlka.. Druhá půlka je naprosto ale, naprosto utahaně sere až k úplně nejračkouidnímu Růženkovému konci který jsem vážně nečekal. Všichni se začnou chovat naprosto iracionálně, GORE je pomálu jako parazitů! Lidi stojí jen tak ve frontě na zabijačku... a souboje a mutace naprosto nestojí za řeč. Napříkat od královny jsem čekal nejvíc... než že se prostě nechá... Jako že materiálu bylo vcelku dost. Hrdina který se probudí a začne lovit sobě podobné. Královna která se polidštila víc než chtěla.. atd. Materiálu bylo opravdu dost. Bohužel, stejně jako je východní kultura tak překvapivá, ten důraz na lidskou stránku a hodnoty je v tomto případě až destruktivně otravný! Takže na probuzení se jaksi úplně zapomnělo , též na nějaké souboje... Jen jeden kripl co okolo sebe máchá svýma packama a všichni před ním padají jak mouchy, fakt trapárna. Vzhledem k bleskové rychlosti těch parazitů z první části... tenhle típek je učiněnej šnek a přesto na něj Kitske nemá... Jako vizuál je naprosto originální a dechberoucí, ten finální šefík je naprosto vy-mazlený a děsivý... opravdový král parazitů. Bohužel jeho proměna má jen jediný debilní účel a ještě debilní vysvětlení jeho sklonu. Je alergickej na špínu, COŽE? O.o No prostě úlet ale totální úlet od původního badass kulervoucího part I. nakopnutí ... až do zaražený boty scénáristy do řitě diváka Part .II, kterému se očividně jak tak čtu.. ta PENETRACE ještě líbí! No fakt debilita vážně! Jako že neříkám že Východní kultůru nemám rád, ale tohle šlo prostě mimo mě! NAPROSTO MIMO mě! Fakt mě to naštvalo, jak se tohle vůbec mohlo dostat do červených čísel... lidi asi vážně už ztrácejí soudnost a hodnotí pod vlivem, protože jinak si to nedokážu vysvětlit! Na tohle jít do kina tak chci vrátit lístky jako vážně! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po vydarenom prvom diely som sa na toto pokračovanie dosť tešil, ale predsa len som trochu sklamaný. A môže za to hlavne samotný dej, ktorý síce očakávane ani moc neprekvapí, všetko podstatné sa už dalo dozvedieť v predchádzajúcom diely, ale ten mi prišiel aj podstatne pestrejší, zábavnejší a celkovo zaujímavejší, toto sa prakticky po celý čas nesie v tom istom štýle. Tešil som sa na ten hlavný posun, že sa o prítomnosti parazitov dozvie verejnosť, ale nakoniec to ani nemá moc priestoru, čo je škoda, keďže práve toto ma tu bavilo najviac, miesto toho je v popredí súboj hlavného hrdinu s najsilnejším parazitom, ktorý sa vlastne tiahne celým filmom a to ma v takomto type filmu zase tak moc nezaujíma. Ale zlé to aj tak určite nie je, stále sa mi na to celkom dobre pozeralo, za čo môže aj tá výborná chladná atmosféra, výraznejšie slabšie miesta tu nie sú a stále to dokáže niečím zaujať, napríklad nápad s vrahom nebol najhorší, ale nájdu sa tu aj nejaké zbytočnosti, ktoré pre dej nemali žiadny väčší význam, hlavne tá línia s mužovou pomstou. Čo sa akcie týka, tie hlavné súboje jeden na jedného ma vlastne vôbec nezaujímali, ale bavili ma všetky tie strety s presilou, len škoda, že viaceré situácie, ktoré by ma veľmi zaujímali nakoniec neboli v obraze. Ale taká razia zásahovej jednotky sa mi páčila. Obsadenie ostalo očakávane prakticky totožné, takže sa tu nájde dostatok hercov, ktorých vždy rád vidím, ale ani jedna z hlavných postáv ma už nebavila až tak, ako v predchádzajúcom diely. Jedine charizmatický Tadanobu Asano ako hlavný záporák nesklamal. VIizuálne je to stále prvotriedne, efekty sú skvelé a to drsné prevedenie tiež zostalo zachované. Takže hlavne kvôli slabšiemu deju ma to nebavilo až tak, ako predchádzajúci diel, ale väčšina ostatných stránok si svoju kvalitu zachovala a tak nie som ani výrazne sklamaný, celkom ma to bavilo. 66% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Od vidění prvního dílu před půlrokem se stalo několik věcí: Shota Sometaniho považuji za "značku". Ai Hashimoto jsem viděl v jednom seriálu, dvou filmech a už pro mě není "neznámou" přítelkyní hlavního hrdiny. A zapomněl jsem docela dost z prvního dílu. I tak mám ale pocit, že to jde jinam, neříkám, že zle. Asi se na první díl budu muset podívat znovu. Každopádně zajímavé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Izumiho boj s monštrami sa ani z ďaleka neskončil. Vďaka experimentu, ktorý paraziti podstúpili, ho čakajú omnoho silnejší protivníci. Podarí sa mu napriek neľahkej situácii definitívne poraziť najväčšieho nepriateľa, aby tak konečne zachránil svet pred inváziou parazitov? Tešil som sa na druhé pokračovanie, pričom keď "Parazit 2" dosiahol úroveň červených políčok, moja zvedavosť nabrala na obrátkach. Výsledok nie je ani sklamaním, ani údivom. Aziati ako takí (nie len Japonci) sú proste vďaka kultúre svojho národa úplne odlišný, a tak isto pôsobia ich originálne snímky. Takmer vždy vedia neskutočne prekvapiť, no pravdou je, že toto čaro sa vytratilo prvým príbehom. Jedinou možnosťou ako zvýšiť kvalitu pokračovania bola sazka na akciu, masky a gore. No a to sa im z časti aj podarilo - 65% ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama