Reklama

Reklama

Báječná Angelika

  • Francie Merveilleuse Angélique (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co byl hrabě de Peyrac na základě králova příkazu zatčen za čarodějnictví a posledního lednového dne roku 1661 upálen na Place de Gréve, mladá vdova Angelika najde své místo mezi ostatními opovrženými, na slavném pařížském Dvoře Zázraků, který je útočištěm lupičů a žebráků. Zde potkává svého přítele z dětství v Poitou – Nicolase, který se stal vůdcem pařížských lupičů. Stává se královnou pařížské lůzy. Má mnoho nepřátel, jak u dvora, tak v podzemí. Ale Angelika se nevzdává, zachraňuje své dvě děti a naplňuje svůj odvážný plán. Chce zpátky svou čest, tituly, majetek i postavení u dvora. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Báječná Angelika se nese ve stejném duchu a kvalitě jako předchozí díl. Bohužel jen hrabě de Peyrac v podání Roberta Hosseina chybí. Nijak to však nemění můj názor, že Angelika patří mezi TOP francouzské kinematografie. Napětí, krása a vášeň se prolíná snad každým záběrem. A mimochodem kulisy jsou skvělé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Klap klap, klapy klap.. Jeoffrey de Peyrac se blíží, Anglice se už pomalu svírá hrdlo.. Klenot červené knihovny je tu – předlouhé záběry, hluboké pohledy, přepjatá gesta, velká slova, k tomu výborná hudba a zrnitý obraz a dnešní divák ohrnuje nos, jenže ženám ročník 1970 a starším vlhnou nejenom kapesníky. Já mám tuhle pseudohistorickou limonádu roky tak nějak spjatou s tím, že se na Angeliku neustále někdo vrhá a snaží se ji dostat do postele. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Dějová linie je o hodně víc přeslazená než v "Markýze andělů", avšak nechybí romantické pohodové až naivní chvíle střídané s drsností a krutostí té doby. Zvláště scény mezi Pařížskou lůzou a v hořící hospodě s úchylným královým bratrem. Co se týče hereckých výkonů, Michéle Merciérová, Claude Giraut a Jean Rochefort předvedli svůj standart. Celkově film tak za tři. Avšak mě zaujal mladý Jean-Louis Trintignant v roli charismatického básníka Špíny. Kvůli němu si to zaslouží o tu jednu hvězdičku navíc. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

2. dil z 5. // Peyrac byl popraven za carodejnictvi a Angelika se musela uchylit mezi parizskou luzu, k bande Nicolase, sveho ctitele z mladi. Prvni tretina filmu trochu pripomina Huguv roman "Notre-Dame de Paris", akorat misto Esmeraldy je mezi cikany a sejdiri Angelika, ktera se chce pomstit predevsim kralovu bratru. Druha tretina se pak nese v podnikatelskem duchu - A. si dava jmeno Morens a zacina provozovat hospodu a pak i prvni cokoladovy salon. Tohle mi prislo trochu vtipne, protoze ziskava monopol na 50 let :-D dneska by takove podnikani asi neposobilo zrovna fer :)) Kazdopadne zalezitost s cokoladou je pry opet dle dobovych udalosti, stejne jako narozeni kralova potomka 1661 nebo cameo basnika La Fontaina. V posledni tretine se pak snazi A. ziskat moc a sve puvodni tituly. K tomu ji ma pomoct snatek s bratrancem, Philippem de Plessis-Bellieres. // I kdyz jsou zde opet skutecne dobove motivy, nejak mi to bez Peyraca prislo slabsi :) Prestoze tu je milostnych vztahu paradoxne vic. To stridani milencu ruznych povah a trid uz ale pusobi trochu telenovelovsky - zbojnik, basnik, slechtic-bratranec. Samo o sobe by to jeste nevadilo, ale opet je zde nekolik minusu, ktere z toho delaji ne zrovna pohodovou podivanou. Napr. dabing - opet v cestine "polykaji" nektera slova a jmena, takze jsem si misty pomahal jeste titulky. Par scen je opet podivne natocenych - napr. ta scena s konem a jeho bicovanim, asi aby se divakovi ukazalo, ze Philipp ma rad vse pod kontrolou - ale to by slo zrezirovat o tolik lip. Cela ta zaverecna tretina a jeji dialogy pusobi strasne krecovite a vztah Angeliky a Philippa je tak nesikovne podan, ze jsem to proste "nezral". Dlouho mi take vadilo, ze Desgrez (Peyracuv advokat z 1. dilu) zde dela policajta a divak nevi, co si o nem myslet. Je to zkratka jen takovy (mezi)sled udalosti v zivote Angeliky - na jednu stranu je jich hodne, na druhou vlastne nic podstatneho, zadne skutecne vyvrcholeni. Holt je to "serial"... ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Ano, sociální skok vpřed, od lůzy ke král. dvoru, zde byl trochu rychlý, ale to se může stát i lepších rodinách, ne? Tak proč to řešíte?:) Příjemným oživením, tedy alespoň pro mne, byla epizodní role J.L.Trintignanta, jehož výkon mne nadchnul. 4* za Trintignanta a za věrné vykreslení dobových reálií. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (8)

  • Při rozhovoru Angeliky (Michèle Mercier) s Philippe de Plessis-Bellieresem (Claude Giraud) je možné všimnout si jeho ozdoby u límečku. V jednom záběru má postraní mašle černé a sotva se otočí, tak má mašle bílé. (Pepy)
  • Když je básník ve vaně, má mokré vlasy. Jenomže když je v další scéně už z vody venku, má vlasy úplně suché. (Pepy)
  • Postava básnika prezývaného Špina (Jean-Louis Trintignant) bola reálnou postavou francúzskych dejín. Jeho skutočné meno bolo Claude Le Petit. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama