Reklama

Reklama

Tři mušketýři: Pomsta Milady de Winter

  • Francie Les Trois Mousquetaires : La vengeance de Milady (více)

Obsahy(1)

Na prohry spojené s potupou se nezapomíná. Mylady, Rochefort a kardinál Richelieu prohráli boj, ve kterém měla padnout královna, čímž by se definitivně posílila pozice a vliv, kterou má kardinál Richelieu na krále. D'Artagnan za pomoci svých přátel přivezl včas královniny přívěsky, které neprozřetelně darovala vévodovi z Buckinghamu. Kardinál jako muž intrik, který se drží v pozadí, ví, že nemůže zaútočit přímo, jeho nástrojem se stává Mylady, která je posedlá touhou po pomstě. Snad by dokonce svou podlostí horkokrevného a zbrklého d'Artagnana přemohla, ale ten má své věrné ochránce Athose, Porthose a Aramise. A navíc jeden z nich má s ní nevyřízené účty z dávné minulosti. Tři mušketýři, kteří jsou vlastně čtyři, tak znovu tasí kordy, aby bojovali proti nepřátelům Francie, podlosti a zradě. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženy unášejí muže ze stejných důvodů, jako muži unášejí ženy." To mohu potvrdit, ale většina těch, které mne unesly, vypadala spíš jako zmačkaný Planchet než svůdná Mylady. D'Artagnan si však na svůj únos rozhodně nemohl stěžovat a mě při něm pobavil hladový Porthos, legendární skok do sena a samozřejmě věšení mnichů na zvony. To by mě asi bavilo.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Spousta francouzského šarmu - především však nebývalé množství humoru, nadsázky a vtipné elegance. K tomu ke všemu celkem slušné herecké výkony. Vůbec ne špatná verze mušketýrů. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Borderie umí udělat postavy placaté po svém. Hrdost Angeliky spočívá v tom, že píchá je s těmi, kteří nám jsou předkládáni jako sympaťáci a s mušketýry naložil podobně zlovolně. Ani románová předloha se nijak zvlášť nenimrá v psychologické drobnokresbě, je to dobrodružná literatura. Přesto však Dumas umisťuje do svého románu scény, z nichž povaha jednotlivých mušketýrů vystupuje, kupříkladu když je Dartaňán sbírá z hospod po výpravě do Anglie. +++++ Co nabízí Borderie? Dartaňána coby chlapíka, který hoří touhou až si v Paříži zapíchá kordíkem i pindíkem, směje se každému zabitému nepříteli. Smáčí ostošest - jazyk ve víně, kord v gardistech a šulína víme kde. Nebyl to v Dumasovi nezkušený mladíček, kterého Rochefort v prvním souboji na hlavu porazil, až mušketýři ho pořádně rozchlastali, Constance s ním uměla pěkně cvičit, Mylady ho sexem téměř ovládala a jíž se opravdu lekl, když se jej chystala zabít? Trochu ještě kluk, který se před de Trévillem nechoval stylem "a tak mě vemte k vám, néé?" nýbrž s opravdovou uctivostí? Hoch, co sice pro zabité gardisty netruchlil, ale dovedl jim projevit úctu namísto toho, aby se pitomě hihňal nad jejich smrtí? Netrvám na tom, že Borderie má otrocky kopírovat předlohu, ale v tomto případě by to jistě bylo lepší. +++++ Porthos jako vesnický balík, Athos mírně zahořklý mlčoch a Aramis coby chlapík, jenž rejděním v ženských klínech získává info, sice do určité míry odrážejí, z čeho vzešli, jde však jen o drobné odchylky od stejnostejnosti. Constance se ani nezalekne své touhy podlehnout tomu odvážnému mladíkovi, Rošfór je ubožák, Bonacieux neumí žárlit, Rišelyjé má alespoň ten rozměr muže, jemuž leží na srdci blaho státu. +++++ Mám pocit, že oba filmy byly natočeny jen za účelem zapamatování ústředního hudebního motivu, jenž záhy vleze na nerv a nutnosti naštípat dříví na zimu. Tolik zničeného nábytku! Nene, já prostě těm zrůdám mušketýrským, které se ničeho nebojí, protože jim nikdy žádné nebezpečí nehrozí, nemohu dát dobré hodnocení. To film o gardistovi, který se má utkat s těmi monstrózními nadlidmi, co zabíjejí lidi po desítkách denně, by byl jistě zajímavější, než tahle odporná rozjuchanost. +++++ Musím nicméně uznat, že v porovnání se strašlivým prvním dílem je tento zajímavější, neboť mušketýři jsou občas přemoženi, občas jim něco nevyjde a zdejší scény odposlouchávání otvory v interiérech jsou poněkud temnější a hrozivější. Přesto... Silné **. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle neni ani tak pokracovani, jako druha cast, jelikoz dej presne navazuje na prvni film a dokonce tu je rekapitulace udalosti. A v podstate tu plati to samy, co u prvniho dilu. Akorat s tim rozdilem, ze je to snad jeste vic ukecany a misty to skoro az nudi a pribeh pusobi lehce nastavovanym dojmem. Navic film konci v momente, kdy je konecne zadelano na neco zajimavyho. Tenhle dil uz me proste moc nebavil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

podle mě nejlepší mušketýři na filmovým plátně. a taky to těmahle mělo skončit a neprznit tenhle skvělej film a ještě lepší předlohu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ze souboje s Lesterovou verzí vychází jako plichta. Každá má něco do sebe. Tahle má úžasnou atmosféru staré Francie, vonící po víně, kyselých hroznech a bujných dekoltech krásných dam. Gérard Barray je nejlepší D'Artagnan všech dob a na démonického Guye Delorma, coby Rocheforta, rovněž nikdo nemá. Jenom mi není jasné, proč jsou zde uváděny oba díly zvlášť, když jde o jeden film. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tito francouzští "Tři mušketýři" (jako dvojfilm spolu s druhou neoddělitelnou částí) se mi líbili nejvíce z ostatních zpracování, možná i proto, že jsem je viděl v 60. letech jako dítě, kdy jsem byl jimi zcela unešen. Škoda, že se uvádějí již obvykle jen novější verze Tří mušketýrů. Gérard Barray, co by d´Artagnan, byl náš idol. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší zakončení nejlepší verze slavného románu. Napínavé, zábavné, intriky, lsti, pasti. Jeden by si myslel, že sleduje pletichaření českých politiků. Byť jsem viděl poněkolikáté, tak opět ta mrcha Mylady propíchla půvabnou Constance! Pravda, řešení nejelegantnější - v knize ji otráví nápojem, v jednom z pozdějších zfilmování ji ( Fay Dunaway) uškrtí korály, což považuji za krajně nevkusné a trapné, i když Fay je kočka. Mylady je smyslná a proradná, jak zákon káže, a proto ji trest nemine. O proti knize, kde krásná hlavička letí dolů na ostrůvku obklopeném tichou vodou, je pouze probodena ( asi oko za oko). Nu a d´Artagnan jako správný sukničkář příliš netruchlí, vždyť Francie má krásných žen na rozdávání. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první část, patří tato verze Tří mušketýrů k mým nejoblíbenějším. Na tomto jsme vyrostli a své kouzlo to má stále, takže proč ne? ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Naprostá filmová klasika, dnes sice už poněkud antikvovaná, ale stále velmi dobrá. Výborně provedená akce prošpikovaná humorem, který naštěstí není "francouzsky trhlý" ale prostě tak mile civilní a roztomile kořenící děj. Abych nezapomněl, výborné herecké výkony a také "nenadabovatelný" francouzský zvuk. Prakticky povinnost slyšet v originále. Celkový dojem: 85% Zajímavé komentáře: sud, darkrobyk ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tak přeci jen se mi více líbí verze z roku 1973 od Richarda Lestera, nicméně i toto zpracování není vůbec špatné a má svoje kouzlo..)) hodnocení 3,5* ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Tento druhý díl se mi zdá svižnější než první. Jedno z dobrých zpracování Dumase. Vzhledem ke vzniku filmu, musím být shovívavá ke trikům a akčním scénám. Lady Winter jsem si přesně takhle představovala. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Legrácky a úsměv od ucha k uchu, i když mi před několika hodinami zavraždili životní lásku. Skvělé. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Je to opět výborné, bohužel závěr zazdil jinak skvělý film. Takže d'Artagnanovi zavraždí životní lásku a pár hodin na to je náš hrdina zas vysmátej od ucha k uchu. Jako by se nic nestalo. To Borderie nezvládl a je to škoda, protože jinak jsou tyto 2 díly bezkonkurenčně nejlepšími mušketýry. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které s jemným nadhledem ukazuje ještě více intrik a ambicí se prosadit, což vede k větší a bezpáteřnější soutěživosti těch, kteří se hodlají pomstít za to, že ve svém předešlém úkolu neobstály. A tak je unášena a různě přesvědčováne ke zradě královny dvojice D'Artagnan (Gérard Barray) a Constance (Perrette Pradier). Zatímco Constance zůstává věrná svému D'Artagnanovi a přiznání je od ní získáno lstí velmi ambiciózním Rochefortem (dobrý Guy Delorme), tak D'Artagnan neváhá strávit krásné intimní chvíle ještě s ambicióznější milady de Winter (půvabná Myléne Demongeot), kdy se jeden snaží přechytračit toho druhého. Humor opět přináší D'Artagnanův sluha Planchet (dobrý Jean Carmet). Dále je tu samozřejmě trojice mušketýrů, bez kterých by D'Artagnan nezvládl nic, Athos (Georges Descriéres), Porthos (Bernard Woringer) a Aramis (Jacques Toja), samozřejmě démonický kardinál Richelieu (Daniel Sorano) a mladičká služka milady de Winter Ketty (Anne Tonietti), která se do milého D'Artagnana zamilovala. Nakonec po několika úmrtích a hrozbě nepřátelského útoku dochýzí k účelovému smíření mušketýrů a kardinála a zdá se, že ani D'Artagnanovi moc nevadí, že Constance zemřela. On o půvabné ženy nouzi rozhodně neměl. Zábavné a poučné především svými intrikami a úskoky. ()

Reklama

Reklama