Reklama

Reklama

Paní ministryně

(seriál)
  • USA Madam Secretary
USA, (2014–2019), 86 h 58 min (Minutáž: 41–46 min)

Tvůrci:

Barbara Hall

Hrají:

Téa Leoni, Tim Daly, Patina Miller, Geoffrey Arend, Erich Bergen, Patrick Breen, Keith Carradine, Kathrine Herzer, Marin Hinkle, Željko Ivanek, Mozhan Marnò (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(120)

Elisabeth McCordová bývala geniální analytičkou CIA, svou práci však z etických důvodů opustila. Teď se na žádost samotného prezidenta vrací do veřejného života jako ministryně zahraničí. Kromě rozsáhlé politické agendy má ale ještě jeden složitý úkol: zjistit, jestli smrt jejího předchůdce ve funkci při letecké havárii byla skutečně nehoda... (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele HonzaBez k tomuto seriálu (1)

Paní ministryně (2014) 

No House of Cards to na jednu stranu opravdu není. Ale jinak to není vůbec špatný seriál o zákulisí americké zahraniční politiky. Hlavní postava (nová ministryně zahraničí Elizabeth McCorde) je lidsky velmi sympatická, jakoby se vůbec nehodící do politiky. Hodně prostoru je zde věnováno jejímu rodinnému životu, což je ze začátku docela příjemné zpestření, protože tato vypravěčská linka nabízí i vcelku humor. Bohužel postupem času humoru ubývá a vše se nějak divně propojuje s tou "politickou" linkou, hlavně proto, že muž hlavní postavy je profesorem náboženství a zároveň tajným agentem, což na mě působilo poněkud nevěrohodně. Naopak velmi věrohodně je konstruována většina zahraničně politických zápletek, které musí paní ministryně řešit (většinou úspěšně). Setkáváme se zde s problémy na středním východě, v Rusku, v Číně či v Africe. Pokud máte chuť se podívat do zákulisí diplomacie, tak tenhle seriál mohu vcelku doporučit. ()

Reklama

Reklama