Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asterix a překvapení pro Cézara dokládá rozmanitější možnosti animovaného filmu oproti sešitovým předlohám, byť jsou sami o sobě kultem. Romantické linie jsou divácky atraktivní, a když k tomu připočteme nemotornou těžkopádnost prostoduchého siláka, je o slibnou základní zápletku postaráno. Je hřmotnější a zběsilejší, s jízlivou drzostí si vychutnává výdobytky vlastního výsostného postavení a vše směřuje ke svému cíli, kterým je demonstrativní přehlídka nejmocnější říše a porobených barbarských národů. Nebýt té zpropadené galské vesnice v zapadlém koutě Armoriky! Římští legionáři jsou blázni, obchodníci s otroky nemají vždy zaručený výdělek a pro oba hrdiny je aréna gladiátorského cirku jen příjemným zpestřením na cestě za spravedlností. Překvapen je Caesar i celá jeho říše, nikoli ovšem hlavní hrdinové. Příjemné k odreagování, více netřeba. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Čo toto hľadá v rebríčku nechápem. Pri "12 úkoloh..." mi to dávalo zmysel, lebo tam bol ten monty pythonovský absurdný humor. Ale tu je mimo tej archaickej animácie samá vata. Zasmial som sa presne dva krát ("Jeho kamenopis je hroznej, nedokážu to přečíst" a "kde jsou tady informace? - nevím, zeptejte se na informacích") Aj na tú krátku stopáž je to žalostne málo. No dobre, aj odhalenie ako Rímske koloseum dnes vyzerá ako vyzerá bolo milé. Díky Obe. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako animovaný buran, ale mě tento díl nějak nevzal. Snažil jsem se celou dobu najít něco, proč by se mi to mělo líbit. Neúspěšně! Vtipných scén je sice možná hodně, ale mě nerozesmály. Charaktery postav suché a ke konci mě už nudilo, jak Obelix pořád všechno kolem sebe mlátil a bořil. Fandům Asterixe nechci nic brát, ale pro mě to byl průměrný animák. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V tejto časti sa známi, galskí hrdinovia Asterix a Obelix vyberú oslobodiť krásnu Falbalu, neter ich náčeľníka, z rímskeho zajatia. Budú musieť vstúpiť do Legií, dostanú sa až do srdca ríše, do Ríma, podstúpia gladiatorský výcvik, stretnú sa s Cézarom a zdemolujú Koloseum. Pohodový, rodinný, animovaný film. Klasika z Francie. **** ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Geniální animovaný film, který jsme se sestrou sledovali na videokazetě, dokud nám ji táta nepřemazal. PŘEKVAPENÍ PRO CÉZARA je ukázkou toho, že i převracení historických faktů (Koloseum v Cézarově době ještě nestálo, Bretonci rozhodně nemluvili anglicky a Španělsko neexistovalo) nemusí nijak vadit, když je podáno vtipně a s nadsázkou. Navíc si myslím, že takhle nádherně sprostý dabing by pro děti už dnes nikdo nevyrobil. "Vždyť to jsou Galové. Ten debil!" (85.) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Scéna závodů vozatajů paroduje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (L_O_U_S)
  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Finále snímku se odehrává v římském Koloseu, které však v Cézarových dobách ještě nestálo. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama