Reklama

Reklama

Asterix a překvapení pro Cézara

  • Francie Astérix et la surprise de César (více)
Trailer

Obelix se zamiluje do nově příchozí ve své domovské galské vesnici, ale zlomí mu srdce, když k ní přijede na návštěvu její pravý milenec. Milenci jsou ale uneseni Římany. Asterix a Obelix je chtějí vysvobodit a vydají se na nebezpečnou výpravu, na které potkají gladiátory, otrokáře a byrokracii - a také se setkají se samotným císařem Juliem Caesarem... (TV Minimax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Připravte pekáče! Môj najoblúbenejší filmový Asterix! Vyrastal som na ňom, pozerával som ho na VHSke každý druhý deň a poznám ho ešte stále celého naspamäť. Papierová predloha je však oveľa vtipnejšia a vo viacerých scénach sa úplne líši. Aj napriek tomu je však toto animované dobrodružstvo skvelo spracované. Nezabudnuteľné hlášky a humor hlavne pre dospelých. Má to však také neskutočné čaro, že to milujú aj deti. Splendid. Márvls. Vandrful. Jeden z najlepších animákov vôbec a aj po toľkých rokoch na neho nedám dopustiť. Co si říkal krtku? ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Jednoducho paráda. Asterix s Obelixom v najlepšej forme na záchrannej výprave za Falbalou obcestujú pol sveta a veľa ľudí pritom príde k úrazu. Priznávam, že filmy o Asterixovi originalitou nehýria, ale zato sú úžasne vtipné a roztomilé. V tomto diely mi vadil len trochu odfláknutý záver, inak si zaslúži absolutórium. 9/10 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

"Co!? No jenom ty dveře rozflákej, dotěro!" ~ Spolu s 12 úkoly neoddiskutovatelná pecka, tady navíc s již zmíněnou skvělou hudbou a poblázněným Obelixem. Idefix měl dostat Oscara (resp. Césara) a stačil by nějaký malý, drobný a roztomilý :) ~ "Ten chlap má děsnej kamenopis, nepřečtu to..." ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Asterix až v Římě se diví, jak jsou ti Římani divný. Docela strašidelný díl, který mě nejvíc děsil v obraze se záplavymi a Idefixovo "roadmovie" po římských kanálech. Opět plný podivínských nápadů a parodiií na burokracii "zkostnatělho impéria - říše chcete-li". A zvětšující se včela a homo vrátný do lázní nemají chybu... stejně jako - "To není zelený debil. Je to imbecil..." ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Další dobrodružství jedné odbojné galské vesnice a jejich hlavních bojovníků Asterixe a Obelixe, jenomže tentokrát se nám Obelix zamiluje do ženské, u které prostě nemá šanci. Ctižádostivý a ambiciózní Caesar dostává do Říma dárky z celé říše, kromě Galie. Nařídí Caiovi Fatuotsovi, veliteli gladiátorské školy, aby mu připravil velkolepou show, jinak bude předhozen lvům. Asterix si zase všimne, že se Obelix chová divně, nebaví ho lovit kance a Getafix odhalí, že se zamiloval do Panacey, neteře náčelníka Vitalstatistixe. Ta má ale mnohem hezčího a mladšího muže Tragikomixe, což je syn sousedního náčelníka. Oba chtějí mít soukromí a vydávají se do lesů, ale jsou přepadeni jedním příliš horlivým rekrutem, který se zachoval jako debil a napadnul Galy. Asterix a Obelix o tom informují celou vesnici a ta zaútočí na římskou posádku. Centurion prozradí, že nařídil rekrutovi, aby zajatce odvedl pryč, kvůli strachu z Galů. Asterix, Obelix a pejsek Dogmatix se tak vydávají po stopě rekruta a dozví se, že byl odvelen až do Saharské pouště. A tak se dva hrdinní Galové přidávají k římské legii a jejich velitel je z nich během výcviku samozřejmě nadšen, stejně jako kuchař. Asterix a Obelix rádi prokazují ostatním "laskavost", protože díky ní člověk získá co potřebuje a Obelix potřebuje neustále vědět, kdo je přítel a kdo není. Mezitím Panaceu a Tragikomixe, kteří utekli z římského tábora v poušti, unesou obchodníci s otroky. Do tábora dorazí také Asterix s Obelixem a dozvědí se o útěku těch dvou, a tak se vydávají po jejich stopě. Nejprve se vypořádají s obchodníky s otroky a nakonec dorazí jako "neřímané" do Říma a navštíví místní lázně, Dogmatix prozkoumá s lahvičkou kouzelného lektvaru římský stokový systém a všichni se před Julkovými zraky utkají se lvy v Koloseu. Byla to fakt sranda jako vždy, spousta vtipných situací a hlavně to, jak svérázně a bez zbytečných komplikací je Asterix s Obelixem uměli vyřešit. Hlavně se s tím nesrat, tak se mi to líbí. Akorát ten smutný Asterix na konci to trochu pokazil, ale chápu, asi se mu Panacea zalíbila. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy v kasárnách svolají všechny k jídlu, mrskne kuchař talířem přes celý stůl až k Idefixovi. Na zem talíř dopadne poloprázdný. Když do něj pes kopne a vyšle ho k Asterixovi, je opět plný. (Ozzy88)
  • Příběh filmu je kombinací komiksů "Asterix legionářem" a "Asterix gladiátorem". (Czernozub)
  • Římská provincie Afrika (Africa Proconsularis), ve které se odehrává část příběhu, byla vytvořena v roce 146 před Kristem po zničení Kartága v Třetí punské válce a rozkládala se především na území dnešního Tuniska. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama