Reklama

Reklama

Nežádej svůj poslední tanec

  • USA Save the Last Dance (více)
Trailer

Obsahy(1)

Středoškolačka Sara Johnsonová miluje balet a všechny naděje upíná k přijetí na prestižní taneční školu Juilliard. Zkoušky, které měly být prvním krůčkem k naplnění jejího snu, však poznamená nečekaná tragédie. Matka, kterou Sara přemluvila, aby ji přijela na zkoušky podpořit, zemře při autonehodě, když za ní pospíchá. Zlomená žalem a pocitem viny rozhodne se Sara nadobro vzdát baletu. Navíc se musí po matčině smrti přestěhovat do Chicaga k otci, s nímž si příliš nerozumí. Otec hraje na trubku v jazzové skupině a žije ve čtvrti, obývané převážně černochy. Prostředí chudé velkoměstské čtvrti jen prohloubí dívčiny pocity ztráty a frustrace. V nové škole se spřátelí s černoškou Chenille, která ji vezme pod ochranu, pomůže jí změnit šatník a seznámí ji se svým bratrem Derekem, který sní o tom, že se dostane na lékařskou fakultu v Georgetownu. Pozvou Saru do tanečního klubu Stepps, kde pozná hip hop. A právě jeho prostřednictvím se vrátí k tanci a začne se sbližovat s Derekem, který ji učí pro ni zcela neznámý způsob tance. Cvičí kdekoli, kde je místo a čas. Díky tomu vyvolají po pár týdnech svým vystoupením v klubu nadšení. Derek navíc Saru přesvědčí, že by se měla vrátit k baletu a snu o Juilliardu. Jenže se objeví jeho bývalá přítelkyně Nikki, které se vůbec nelíbí, že jeho srdce získala přivandrovalá bílá holka. A také Derekův přítel Malakai, který se dostal do potíží s brutálním gangem a žádá o poněkud riskantní pomoc. Sara i Derek se musí rozhodnout a je jasné, že to osudově poznamená jejich životy... (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo točit na akademii Mount Assisi, dívčí katolické škole v Lemontu. Když požádali školu, jestli můžou odstranit katolickou dekoraci, ředitel školy je odmítl. (HappySmile)
  • Podle původní verze scénáře žila Sára se svou matkou v Pensylvánii, než se přestěhovala ke svému otci do Baltimoru. Během natáčení se ale tato místa změnila na Lemont a Chicago. (HappySmile)

Reklama

Reklama