Reklama

Reklama

Hellions

  • Velká Británie Hellions
Trailer

VOD (1)

Dora Vogelová (Chloe Rose) je průměrná teenagerka, která si chce na Halloween užít zábavu a dostat se dál se svým přítelem Jacem (Luke Bilyk). Je šokovaná, když jí její doktor (Rossif Sutherland) oznámí, že je čtyři týdny těhotná. Podle ní by to nemělo být možné. Jde domů rozrušená, aby počkala na Jace, zatímco její matka Kate (Rachel Wilson) bere jejího malého bráchu Remiho (Peter DaCunha) na „halloweenskou krádež". Doru navštíví několik dětí v podivných kostýmech. Jejich přítomnost je čím dál hrozivější a vrcholí, když jí v pytli přináší oddělenou hlavu Jace. Od tohoto okamžiku musí Dora bojovat proti zrůdným dětem. Čin se stává obtížnějším, když její těhotenství postupuje zrychlenou a nepřirozenou cestou. (noelcoward73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

POMO 

všechny recenze uživatele

Snová spatlanina v ktorej nič nedáva zmysel a nič v nej nefunguje ani z hladiska napätia, ani "fantasy" sveta. Navyše s najhorším možným, filtrami lacne prefarbeným vizuálom, ktorý jej má akože dodať unikátnu atmosféru. A nevkusným elektronickým soundtrackom. Otehotnieť v sedemnástich musí byť psychicky deprimujúce a mätúce, ale toto superlacné filmové stelesnenie onoho stavu je fakt špatný pokus. Ak teda neulietavate každodenne na LSD alebo houbičkách. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mcdonald překvapil komorním Pontypool. Bohužel tohle překvapení není. Tohle není ale nic pro mě. Nudná kravina která si hraje na umění, ale padá na hubu vším. Herci příšerní, hlavní představitelka je ukňučená a nezajímavá, Patrick v roli fízla nezabodoval a vypadal poměrně obtloustle. Nebavilo mě to ani na chvíly, a je tu minimum kvalitních scén. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Mám rád psychologické alebo umelecké horory, ktoré sa snažia byť niečím viac, než len štandardnou žánrovkou, ale v tomto prípade skutočne zostalo len pri tom pokuse. Už z úvodnej dvadsaťminútovky, kedy sa ešte nedá presne určiť, akým smerom sa film bude uberať som nemal najlepší pocit, ale keď sa to už rozbehne, vôbec ma to nebavilo a aj napriek veľmi krátkej dĺžke som sa dosť nudil. Pochváliť môžem jedine solídny vizuál, teda až na ten zbytočný filter, ktorý film má v celej v hlavnej fáze, ale inak sa na to po tejto stránke nepozerá zle a Robert Patrick, ktorý stvárnil charizmatického šerifa, no očakávane nemá moc priestoru, keďže prakticky celý priestor si berie hlavná hrdinka, ktorá takmer nezmizne z obrazu, ale moc si ma teda nezískala. Inak tu vôbec nie je o čo stáť, ako horor to nemá najmenšiu šancu fungovať, keďže divák celý čas vie, že sa to hlavnej hrdinke len zdá, tak to nie je napínavé a nanešťastie ani drsné, ale ani tá psychologická rovina nestojí vôbec za nič. Pri podobných filmoch očakávam, že to bude inteligentné a nápadité, ale v tomto prípade ani omylom, celé je to až príliš sterilné. A nanešťastie ani ten záver už obyčajnejší a predvídateľnejší ani byť nemohol. Napríklad takí Francúzi by sa s niečím takýmto pohrali určite neporovnateľne lepšie, čo už mnohokrát dokázali. Takže pár kladov to síce má, ale vôbec ma to nebavilo, no našťastie aspoň ani výraznejšie neotravovalo. Ale v každom prípade to aj tak môžem označiť len za stratu času. strong>40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se režisér se scenáristou sjedou, z jejich halušek vznikne něco takového. A jen málokdo pobere tenhle psychedelický trip. Mladé děvče Dora zůstane o Halloweenu sama doma. Aby se to celé očekávání něčeho pekelně hrozného ještě znásobilo, té noci je ohlášen úkaz zvaný Krvavý měsíc. U jejích dveří se zjeví malí koledníci, v pytli mají uříznutou hlavu jejího přítele a domáhají se jejího nenarozeného dítěte. Potud celkem ok. Mohl se z toho vycinkat solidní exploiťák, popřípadě něco ve stylu home invasion. Jenže nic takového. Snad jen drobné náznaky. Od prvního zaklepání na dveře se celý film zvrhne v jeden nepříliš srozumitelný halucinogen koncipovaný a inscenovaný v téměř surrealistických obrazech, v němž je poměrně těžké rozeznat, jak přesně chápat tvůrčí záměr, s jakým je to celé předkládáno. Předpokládám, že těch diváků, kterým by vyhovovaly výjevy jak ze zlého snu, je podstatně méně než těch, kteří by raději viděli jasně a přehledně vedený příběh. S přemírou nedomrlého surrealismu se také odbouralo veškeré napětí. Skupinka dětských koledníků vyhlíží zlověstně a i jejich provolávání po krvi je poměrně působivé. Plod, který je v Dořině bříšku, je něco jako z Lynchových filmů. Neméně zajímavé je, že mladá dívka je těhotná jen měsíc, ale plod už (nevysvětlitelně) dorostl na velikost čtyřměsíčního embrya. Dost rušivě ovšem působilo znázornění svitu zlověstného Krvavého měsíce. Režisér použil primitivní a buzerantsky narůžovělou filtraci, což filmu hodně ubralo. To byl příšerný nápad. Byly ale i lepší chvilky "zfetovaného" tvůrčího dua. Herecké obsazení adekvátní. Chloe Rose v hlavní roli určitě zajímavá i sexy, zkušenější Robert Patrick svoji roli (málem) protlačil do temnějšího vyznění. Scény odehrávající se v domě docela fajn, ty v exteriérech byly o poznání slabší. A ještě jednou ta celková nesrozumitelnost. Režisér Bruce McDonald kdysi získal i nějaká ta ocenění za své režijní počiny, nerežíruje nijak špatně, nicméně se měl se scenáristou Pascalem Trottierem lépe domluvit na tom, co přesně chtějí točit. Ještě lepší by bylo vykašlat se na surrealismus a jít do toho reálně. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Koledu nebo neplechu." Halloweenské drama se ani nestihne proměnit v horror, jelikož se zvrhne v jakousi surrealistickou hříčku s odkazy tu na Vetřelce, tam na Terminatora a ze všeho nejvíce vypadá jako klon Kukuřičných dětí říznutý lehce Noční můrou s Freddym. Jen kvůli tomu, že se z filmu postupně stává podivnost, kdy nevíte, co je sen a co skutečnost, dávám třetí hvězdu. Některé momenty byly moc pěkné - útěk mezi vybuchujícími dýněmi doprovázený říznou hudbou či rozpadající se kostýmované děti, na celý film jich ale moc nebylo. Navíc hlavní hrdinka je na jednu stranu vynalézavá - když zjistí, že je zabíjí sůl, naplní jí patrony, na druhou stranu je ovšem blbá, když pobíhá mezi pověšeným prádlem a následně si vystřílí patrony (kromě jedné) naslepo Pánubohu do oken... Nic světoborného, na jedno podívání dostačující. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama