Alexander YellenScénář:
Peter SullivanKamera:
Alexander YellenHudba:
Matthew JanszenHrají:
Jaime Pressly, Marina Sirtis, Tobin Bell, Justina Machado, Kristen Kerr, Patrick Muldoon, Trilby Glover, Mary Pat Gleason, Kylie Rogers (více)VOD (1)
Po rozvodu se Allyson přestěhuje se svou devítiletou dcerkou Claire do starého domu za městem. Poté, co Claire najde starou panenku, kterou v domě nechali předchozí nájemníci, začne Allyson na své dceři pozorovat zlověstné změny... Poté, co se Allyson Simonsová rozejde se svým manželem Jonathanem, přestěhuje se i s devítiletou dcerkou Claire do velkého starého domu na venkově. Brzy se však dozví, co před ní její realitní makléř zatajil - že tu byla před pěti lety brutálně vyvražděna celá rodina. Jak Allyson, a později také Jonathan, s hrůzou zjistí, v domě zůstala ďábelská jihoamerická panenka. Ta dřív patřila desetiletému chlapci, jenž byl za smrt své rodiny zodpovědný. Nebezpečná hračka nakonec začne ovládat i Claire a promění ji v děsivé, vražedné monstrum, v němž už Allyson s Jonathanem nedokáží rozpoznat svou holčičku. (HBO Europe)
Srpnová bída pokračuje - tři z posledních čtyř hororů dopadly skoro tragicky, a nemění se to pro mě ani s děvkou Lilith. Ta se převtělila do jedné z nejnudnějších panenek B (C?) - filmů vůbec. Nechci moc prozrazovat... ale víte co? Já na nějaký spoilery seru, protože tahle malá svině za ten čas a nervy nestojí. Odrovná sice pěknou řádku vedlejších postav, ale k čemu to je, když všechny proběhnou off screen, a co je horší, ani u jedné z nich neuvidíte panenku v akci. Ta se za celou dobu totiž ani nepohne! Jigsaw navíc nemá co hrát a Jamie neukáže ani podprsenku. Tak vidíte, jaká je to bída! ()
Po rozvode sa atraktívna blondýna Alyson Simonová presťahuje spolu so svojou deväť ročnou dcérou Claire do malého, pokojného mesta. Kúpia si starší, veľký dom v tichej štvrti. Vôbec netušia, že pred piatimi rokmi sa tam odohrali desivé udalosti. Došlo tam k viac násobnej vražde. Malá Claire hneď prvý deň v dome nájde odpornú, starú panenku. Veľmi si ju obľúbi. Doslova začne byť ňou posadnutá. Jej správanie sa radikálne zmení. Začne ju ovládať jej desivá bábika. Je to totiž "Panenka z pekla". ** ()
Rozvedená matka sa so svojou malou dcérou presťahujú do nového domu, v ktorom pred 5 rokmi posadnutý fagan vyvraždil celú rodinu. Dcéra nájde podivnú bábiku a roztočí sa kolotoč vrážd, pri ktorom postavy umierajú ako na bežiacom páse. Dokonca by som povedal, že toľko zamordovaní ako bolo tu som v žiadnom horore už pekne dlho nevidel. Len keby boli aspoň o trochu zaujímavejšie a krvavejšie - nejaké tie výbuchy, uhorenie, pád z okna či nôž v chrbte mi v dnešnej dobe veľmi pútavé neprídu. Ale aspoň sa vkuse niečo deje, film nenudí a má dostatočne rýchly spád. Aj keď je to od začiatku do konca predvídateľné. Síce, na druhej strane, čo sa dá očakávať od televízneho béčka o vraždiacej bábike, že? Nič iné, len prostoduchú vyvražďovačku. Aspoň v týchto medziach to celkom klape. Po Annabelle tu máme Lilith, ktorá nie je ani trochu desivá, ale aspoň nikoho neušetrí a zľutovanie rozhodne nemá. Syfy tradične neohúrilo, ale ani nesklamalo. ()
Každý tu ohovára TV horory od SyFy a Asylum, ale mne sa tento napriek tomu páčil. Dievčatko sa po rozchode rodičov nasťahuje do nového domu s temnou minulosťou so svojou matkou. Nájde si tam novú hračku, bez ktorej už neurobí ani krok. Problémom je to, že to nieje obyčajná hračka ale bábika, ktorá dokáže vraždiť. A tak každého, kto sa dievčatku znechutí, bábika jednoducho zabije. Vraždy sú nanešťastie velmi slabé ale lovenie starej kuchárky nožíkmi sa mi páčilo. + herec zo všetkých Saw a Haunted + herečka z A Haunted House 2 + herečka z The Purge:Anarchy a Final Destination 2 ()
Slobodná mamina sa s dcérou nasťahuje do nového domu, kde si decko obľúbi škaredú bábiku a stane sa ňou posadnuté. Začína byť čoraz viac psycho a vynára sa otázka, či je problém iba s deckom, alebo v tom má pazúre aj ošklivá bábka... Toto by si mali pozrieť ľudia, ktorí sa sťažovali na tohtoročnú "Annabelle", aby videli, že sa to dá urobiť omnoho horšie :-) Aj keď je pravda, že toto je iba neambiciózna a nenáročná SyFy produkcia, na ktorú sa onedlho zabudne. Nič to však nemení na tom, že ide o zo všetkých strán totálne vyplagiátovaný a predvídateľný, rodinný „killer doll“ horor. Tými 2* nadhodnocujem len pre obstojné spracovanie a účasť viacerých hercov, ktorých mám celkom rád. ()
- Natáčelo se v americkém státě Kalifornie a to na místní vysoké škole Pierceově a ve studiu Remmet. (Terva)