Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu fiktivní svět vodníků, který je propracovaný, na straně druhé politická satira? Tak si tvůrci měli vybrat - vybrali si ty vodníky, jen hlavní postava je z polticko-kriminálního prostředí, s přibývajícími díly přibyla nuda a pak církev a nyní je to vcelku zajímavé a jsem zvědavý jak to dopadne (dopadlo to tak nějak smířlivě). Ale směs to je celkem nesourodá. A ještě jsem zapomněl na (ne)vyřešenou romanci a zmizení dvou postav, které jsem zprvu pokládal za hlavní, tak nejspíš tak hlavní nebyly. Pochvala k Barboře Polákové za dobré zahrání blbé blondýnky - zlatokopky. ()

Matty

všechny recenze uživatele

Chápu, že se tvůrci snažili v první epizodě představit co nejvíc taháků seriálů, ale mohli tak učinit uvážlivěji. Nesnažit se naráz vysvětlit zákonitosti komplexního fikčního subsvěta, započít a rozvést asi tři motivicky hutné dějové linie (snaha zachovat čistotu rodu, spor o způsob vedení komunity, Laušman), poukázat rádoby-satirickou formou na vazby mezi světem vodníků a světem obyčejných lidí a navrch to celé naprosto zbytečně zarámovat jako dokumentární rekonstrukci s mluvícími hlavami a využitím pseudo-zpravodajských záběrů (baví mne myšlenka, že inspirací pro tento typ převyprávění nebyla obliba dokudramat, ale Temný případ). Výsledek je jednoduše přeplácaný. Nejen motivy a postavami, ale i žánry, neboť se neustále přechází mezi vztahovou telenovelou s prvky sociálního dramatu (snaha Johanny proniknou do světa vodnické šlechty), groteskou (nezapomenutelný závod s hovnocucem) a zmíněnou satirou, která ale není důsledná (natož vtipná) a působí z celého seriálu nejnuceněji (Babiš na zdi), jako snaha jít s dobou, což ovšem moc nejde dohromady s fantastickým, od reality odtrženým jádrem vyprávění. Přestože nejsem velkým obdivovatelem vodních bytostí, českým vodníkům bych přál konzistentnější seriálový svět, do něhož se nebudou diváci vracet jenom kvůli známým hercům (z nichž nejméně přehrává Sobota, což po Okresním přeboru ani není tak překvapující) a naději, že sem tam narazí na vtípek hodný uchechtnutí. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Když jsem úplně poprvé uviděla upoutávku v televizi, říkala jsem si, co to proboha zase vymysleli za hovadinu. Nakonec mě ale přece jen zlákala vidina Kryštofa na obrazovce, a tak jsem se na seriál začala online dívat, když už byl v televizi šestý díl ... Říkala jsem si, že to prostě zkusím, že to kvůli Kryštofovi vydržím ... Vlastně se mi do sledování ani zas až tak nechtělo ... Jenže po shlédnutí prvního dílu, kdy jsem se smála snad od začátku do konce, jsem totálně změnila názor a ještě ten den sjela všechny díly, které mě zatím chyběly. Pak už jsem netrpělivě čekala na páteční večery a nemohla se dočkat, co nám zase tvůrci naservírují. Musím říct, že svět vodníků měli scénáristi opravdu dokonale promyšlený. Navíc všechny ty legendární hlášky, kterým se směju ještě teď! Konečně po dlouhé době se zase někdo pustil do seriálu, který nesmí být brán vážně a který dokáže svým občas až primitivním vtipem pobavit snad úplně každého. Vůbec bych se nebránila, kdyby se tvůrci rozhodli pro druhou řadu! ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Já už začínám být opravdu silně alergický na takové ty české hybridní filmy/seriály, které pletou dohromady několik témat, žánrů a ve výsledku je z toho NIC. Jak může být téma vodníků zpracováno tak strašně vážně? Nebo je to moc vtipné, akorát já jsem to nepochopil? Celé to působí jako nějaký projekt pro intouše, nebo kravaťáky, kteří se v kanceláři se zapnutým notebookem u toho budou intelektuálně hihňat. A proč, do háje, všechno české vypadá tak PŘÍŠERNĚ STEJNĚ?!!! Bez nějakého rukopisu, či jinak podané formy? Proč, když vidím na scéně Langmajera s Bartoškou, tak jsem si úplně jistý, že koukám na Líbáš jako ďábel? A ty křeče v hereckých výkonech! Např. scéna, kdy Sobota před vodnickou komunitou říká něco ve smyslu, že vodník nemůže zabít vodníka, je tak nechutně amatérsky zahraná (včetně úplně nevhodně zvoleného úhlu kamery), že to beze srandy působí jako dětské představení na školní besídce, natáčené tatínkem v hledišti mezi ostatními rodiči. Odporný, nevtipný paskvil, totálně zbytečné plýtvání profesionální technikou a financemi. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Nemusí pršet, stačí když v rámci televizní produkce české provenience odkápne jednou za čas do éteru něco nápaditého, což se v tomto případě rozhodně stalo. Zpočátku jsem tomu sice příliš důvěry nedával, ale o to víc mě těší výsledek, který přenesl na obrazovky funkční vodnický svět a který svou přesně mířenou satirou a chytrým humorem plave ve vodách současné zábavy velmi zdatně. Pro mě jsou tedy Neviditelní příjemným překvapením, jemuž nechybí originalita a kvalitní herectví. Roztomilá blbka Barbory Polákové a neortodoxní páter Radka Holuba jsou naprosto dokonalí. Kámen. 80 % ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V epizodě jsou zmíněni agenti Mulder a Scullyová ze seriálu Akta X (od r. 1993). (SONY_)
  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama