Reklama

Reklama

Soudruh Don Camillo

  • Itálie Il Compagno Don Camillo (více)

Obsahy(1)

Dedina starostu Pepponeho (Gino Cervi) a kňaza dona Camilla (Fernandel) po dlhej rozprave podpíše zmluvu o priateľstve s partnerskou dedinou v Sovietskom zväze. Peppone sa spolu s niekoľkými kamarátmi rozhodne zúčastniť sa uvítacej ceremónie na opačnej strane železnej opony a don Camillo si vezme do hlavy, že sa k nim pridá. Peppone najskôr ostro protestuje, ale keď mu don Camillo pohrozí zverejnením informácií o jednom jeho starom prehrešku, nakoniec s kňazovou účasťou súhlasí. Don Camillo sfalšuje svoje osobné údaje a stane sa z neho súdruh Tarocci. Peppone a ostatní dedinčania sú jediní, ktorí poznajú jeho skutočnú totožnosť. Ich návšteva v ZSSR zahŕňa viacero kultúrnych podujatí: balet, operu, rybársku súťaž a rôzne oslavy. Jedno je isté: naši hrdinovia sa v Sovietskom zväze nudiť nebudú. (Incantator)

(více)

Recenze (8)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že od prvního dílu uběhlo docela dost let, oba hlavní představitelé se vlastně vůbec nezměnili. Ani jejich postavy. Pořád je to ta laskavá zábava, s prvky lumpáren. Tak nějak mě už ale přešlo to prvotní nadšení z předchozích dílů. Navíc jsem to opět viděl jen se slovenským dabingem. Ale jo, bylo to fajn... ()

1Evica1 

všechny recenze uživatele

Príbeh za moc nestál. Ale čo ma najviac vytáčalo bol rozprávač Dušan Jamrich ktorý, podľa mňa hrozne zle komentuje alebo dabuje aj čo to býva na RTVS1 o osobnostiach alebo čo sa udialo v daný deň výročia vyrušuje a hlavne ma v slove ktoré obsahuje ,,ä´´tak to slovo tak potiahne a zvýrazni. Až ma zamrazí.Podobne hovoril ako komentátor vo filme Prerušená pieseň. Jednoducho ma to vyrušuje. ()

Reklama

protonpost 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je pro Talijány něco jako pro nás Švejk. Je to odraz jejich nárdní povahy, střídání silných emocí, napřátelství i přátelství, ale vždy usmíření a ochota si vyjít vstříc. Pro mne je toto lepší národní poselství než kripl co se ze všeho vykroutí, vylže a vypodvádí, pro kterého je i kradení náramná legrace, vše prošpikováno prdelemi homosexuální Haška, toť poselství Švejka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Pátý a poslední příběh dona Camilla i jeho milovaného nepřítele Peppona. Tentokrát se ctihodný páter vydává do samého centra "Říše zla", do Moskvy, kde v převleku za přesvědčeného komunistu zkouší rozvrátit nenáviděný režim zevnitř... Nikdy jsem nepochopil, proč bylo za čtrnáct let natočeno jen pět dílů tohoto veleúspěšného "seriálu". Nicméně, je to smutné, ale Fernandel i Gino Cervi zestárli a dívat se na hárající staříky, by asi nebylo to úplně pravé. PS: To, co se stalo při natáčení Don Camillo e i giovani d'oggi, má slova jenom potvrzuje. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama