Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události sleduje osudy jihokorejských námořníků sloužících na hlídkové lodi Chamsuri 357, střežící námořní hranice mezi Jižní a Severní Koreou nedaleko ostrova Yeonpyeong. Zde 29. června 2002 došlo k tzv. "2. bitvě u Yeonpyeong", kdy severokorejská loď napadla po překročení hranic jihokorejskou hlídkovou loď, na níž během vzájemného ostřelování zahynulo 5 námořníků a 19 bylo zraněno, jeden podlehl zraněním později v nemocnici. Severokorejci zaplatili narušení hranice a vyvolání námořní bitvy životy třinácti námořníků a dvacítkou raněných. (MartinezZ)

(více)

Recenze (9)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. První hodinu se film neskutečně táhne a divák má, co dělat , aby neumřel. V půlce druhé už na nás režisér tasí přestřelky na lodích, kterým připisuji body za Rkový rating a slušnou technickou stránku, ale chybělo filmu napětí a drajv, což je velká škoda. Příběhově mě film nechal naprosto chladným. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Spor medzi južnou a severnou Kóreou sa dočkal ďalšieho filmového spracovania, tentokrát na základe skutočnej udalosti a ani tentoraz si nemôžem výraznejšie sťažovať. Na to hlavné si síce treba skutočne počkať, naplno sa to rozbehne po viac, než hodine, ale v tomto prípade s tým nemám žiadny problém, dokonca práve naopak, tá dlhá pokojnejšia fáza mi tu až prekvapivo dobre sadla. Síce námorníctvo je pre mňa zo všetkých ozbrojených zložiek najmenej atraktívne, ale tu mi prostredie nadmieru vyhovovalo, možno aj preto, že sa jednalo o menšie, hliadkujúce lode, kde je tá atmosféra taká priateľskejšia a osobnejšia, keďže posádka nie je moc veľká a každý pozná každého. Navyše je tu množstvo sympatických postáv s nejakými tými osobnými problémami, pričom mi sadli aj vzťahy medzi nimi, oživí to aj atmosféra prebiehajúcich majstrovstiev sveta vo futbale, vizuálne je to tiež veľmi dobre zvládnuté a tak sa mi na to príjemne pozeralo. Ale následná akcia už na mňa pôsobí skôr rozporuplne. Zaberá celú polhodinu, takže sa rozhodne nejedná len o nejakú krátku roztržku a očakávane nie je nijak zvlášť nápaditá, predsa len pri naháňačke dvoch lodí, ktorých posádky sa navzájom obstreľujú toho nie je moc vymýšľať, ale sklamalo ma, že to nepôsobí ani trochu dôveryhodne. Už len to, že severokórejskí vojaci zasiahnu prakticky všetko, čo chcú a juhokórejskí zase nič, čo mi prišlo už ako príliš samoúčelná hra na city, aby divák mohol každú chvíľu sledovať trpiaceho juhokórejského vojaka, čo už po chvíli stratí na údernosti. Ale zase aj táto časť ma stále celkom bavila, zaujímalo ma počínanie postáv, ktoré som si obľúbil z prvej polovice, dobrých momentov je tu dosť a v rámci tohto typu to pôsobí až prekvapivo drsne. Ale trochu ma sklamalo technické prevedenie, efekty mohli byť aj podstatne lepšie, prišlo mi to trochu umelé, ale inak hlavne z tých vzdialenejších záberov sa mi to vizuálne dosť páčilo. Takže keby to nebolo až tak moc komerčné, ocenil by som to ešte lepšie, ale aj tak ma Northern limit line bavilo o trochu viac, než som čakal, na to jedno pozretie ma to bavilo. 66% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam rad film o namornych bitkach, takze som sa dost tesil na tento film. Bohuzial vysledok je dost rozpacity. Prvy hlavny problem vidim v tom, ze film sa snazi byt dojemnou poctou juhokorejskym namornikom, takze uvodna predstavovacka postav je tak o 20 minut dlhsia ako by bolo nutne a o postavach sa dozvieme aj tie nazbytocnejsie informacie. Napriek tomu sa mi tato prva hodina pacila, lebo si ma postavy dokazali ziskat. Potom nasleduju jatky. A to je druhy hlavny problem. Neviem ako to prebiehalo v skutocnosti, ale vo filme to je znazornene dost nezazivne a ciernobielo. Lod plna demonickych severokorejcov striela do lodi plnej statocnych dobrosrdecnych juhokorejcov a nijak to negraduje. Ti dobri netrafia ani prd a ti zli roztrielavaju na sracky jedneho dobreho za druhym, ktori len krvacaju a plaču. A to je tak vsetko. Ziadne manevre, ziadna taktika. Z letargie ma vytrhli len štavnate gore efekty. Naviac je to trochu neprehladne natocene. Nie kvôli strihu ale velkym kamerovym detailom, takze som sa obcas stracal kto po kom striela. Ale akonahle to niekto schytal, tak som vedel, ze to boli ti dobri. :). No a nakoniec tu mame extremne dojimavy zaver z ktoreho sa mi chcelo skoro zvracat. Ani americke filmy nie su tak pateticke. Takze nakoniec davam aj tretiu hviezdicku, lebo mam tuto tematiku rad, ale ovela radsej by som videl tento film natoceny civilnejsie a realistickejsie bez prehnaneho tlacenia na divakove city. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Korejci si natočili válečný velkofilm, který vypráví tragické události doby nedávné, konkrétně roku 2002. Je to přesně takové, jaké budete očekávat. Nuceně dojemné, přehnaně patetické a popravdě ani ne tak silné, jak by tvůrci asi chtěli. Filmařsky jsou Korejci na výši, ale někdy se až moc podobají americkým tvůrcům. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Poměrně poutavě natočené nahlédnutí do zákulisí námořní situace mezi Severní a Jižní Koreou. Vcelku standardní válečný film se sympatickými charaktery a tradičně vyhrocenými emocemi. Vzhledem k námětu ale dává smysl. Hlavním kladem je relativně neokoukaný námět v jehož centru stojí "relativně" malý konflikt, který v mezinárodních zprávách dostane tak možná pár minut a druhý týden je zapomenut. Přesto jde pro zúčastněné strany o tragédii obřích rozměrů, která tehdy mohla dopadnout všelijak. 70% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Dalo by se vytknout dost věcí, od stopáže po "dalo se to udělat líp", ale stejně mě ten konec dostal. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to v letadle, takže jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu. První polovina byla strašně nudná, ale pak se to rozehrálo a hodinu byla krásná akce, jak bojovaly mezi sebou dve lodě. Bylo to dost brutální :) ()

TOPmoovie 

všechny recenze uživatele

prva hodina uplne nuda, desna. potom to nejako zacne, ..technicky to zvladli, ale herecky nula. prehnany patos a nekonecne heroicke spomalene zabery s rozcitlivenou hudbou . neskor pridu uplne nelogicke sceny. dost zabavna je strelecka vez z tanku t-34 na sev. kor. lodi. strata casu... sorry ()

Reklama

Reklama