Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V rámci zdravého rozumu jsem to ani nedokukal.. Volek si na začátku dal atmosférickyuměleckou chvilku aby předvedl, že umí zachytit hezký obraz a že není jeho vina, že se vám bude chtít z dalšího obsahu už jen a jen zvracet. Zatím (z toho co jsem viděl) první díl kmenů který opravdu vypovídá o dané subkultuře.. a výpověď je to vyčerpávající.. Osobně bych tady snad ani nic víc než tupost, mentální zaostalost, extrémní vulgárnost a nechutnost nečekal.. vejškrabek z absolutního dna žabích sraček..... Jako záznam je to dobrý a Volek zaslouží minimálně 4 stárs, že to ustál a hned první den s děsem v očích neutekl na psychiatrickou pohotovost.. Ten obsah je ale tak silná káva, že prostě reálně nemůžu hodnotit víc než jednou rudou... K tomu by mělo být varování ministerstva zdravotnictví jak na cigárkrabkách. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co scházelo dílu o punkovém hnutí v Čechách, je obsaženo v Kmenech o plzeňských hooligans. Jiří Volek pochopil, že musí mezi ně, teprve s kamerou uvnitř dané subkultury má daný projekt nějakou vypovídací hodnotu. Tihle ,,hooligans" jsou to, čemu američtí sociologové říkají ,,white trash", plebs, bílý odpad společnosti a Volek to ,,jenom" natočil, nebylo ani nutno surový materiál nějak zvlášť upravovat (ty efektní zpomalené záběry na začátku byly vlastně nadbytečné). Osobně jsem docela překvapen, že jsou dotyční lidé tak omezení, že se nechají dobrovolně natáčet při těch nejprimitivnějších úkonech, sledovat jejich všednodenní zábavu skoro až bolí, jak jsou její aktéři tupí a buranští. Umaštění dělníci ze čtvrté cenové zpívají své odrhovačky a vystavují tuny špeku a sádla, sem tam taky holou prdel. Neskonale vulgární prostředí fanouškovského autobusu kontra nezletilý syn jednoho z primitivů plus jeho nesoudná matka v objetí láhve s rumem. To, že její dítě kdosi celkem surově tahá zezadu za vlasy, asi neregistruje. Tyhle kmeny jsou námětem spíš pro sociálku... ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plzeň rád nemám a jejich rychlokvaškový fans ještě míň, to však ale není nijak zkreslujícím faktorem při posuzování tohoto pseudodokumentu od pochybného Jiřího Volka. Jediným odpustkem pro něj může být fakt, že ho do jiného kotle než do toho plzeňského nepustili, a tak druhý díl Kmenů vlastně není o žádných "hooligans", ale o prachsprostých plzeňských prasatech. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tu asi dvacet komentářů, které tvrdí, že režisér je úplně mimo, že to nebylo o hooligans. Ale ani jeden z těch komentářů nenapsal, kterou stránku hooligans tedy režisér opomněl? Ono je to tajemství, že to nikdo neřekne nahlas? Asi chápu, že někomu chybí zástupci inteligentních hooligans. Protože i chytrej člověk může mít chuť jít někomu rozbít držku. Já ale nevím, režisér tam mohl dát rozhovor s nějakým intelektuálním rváčem, který odcituje Hegela, Nietzscheho a Machiavelliho, a pak se jde pobít mezi primitivy, ale za sebe musím říct, že mi to tam nechybělo. Hooligans, jak je chápu já, se nestydí za svoji promitivitu, za svůj sklon k násilí. Nebo jak tu všichni vyčítají Volkovi ty mobilové záběry. Jak si to jako představujete, že pošlete oficiální žádost na hlavičkovém papíru ČT a oba tábory hooligans vás tam nechají se štábem a rváči si připnou na hruď porty? ()

666teen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten krásný slogan o koitu s nedefinovaným gerontoanálem by opravdu mělo slyšet každé děcko. Ne jen to, které si omylem stopne autobus z Pilznu do Práglu. Pak už ho totiž na Hlaváku nic nepřekvapí. A pokud (Satan s námi chlapci) ty děti patřili neandrtálům ve vozidle, tak se přikláním k soudruhovi Hitlerovi a pro určité skupiny občanů navrhuji řízenou sterilizaci. Vystihl pan režisér hůligány? Doufám, že ne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama