Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje devátý odvysílaný díl Tuning. V tuzemských končinách jde o početný kmen těch, kteří se zkrátka nespokojí s klasickým vzezřením svých vozů. Od šachovnicových samolepek, liščích ocasů na anténách přes zatmavení skel, výfukové koncovky či doplňky upevňované na karoserii, až po výkonnostní tuning, jež zařídí co nejnižší váhu a co nejvyšší výkon. Kategorií je celá řada a této snaze o odlišení se na silnici se již přizpůsobují i samotné automobilky. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Tuning odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tento díl mě nějak závratně nenadchnul. Jsem sice držitelem řidičáku a „vytuněné“ auta se mi líbí, ovšem zde se toho opravdu moc zajímavého nedovíme. Je pravdou, že několik pěkných autíček se tu objeví (mimo jiné i kočiček) – jenže to je tak vše. Čekal jsem od toho mnohem více, bohužel marně. Přidávám se k ostatním a skladbu Ich Bin Meine Maschine od Atomu už opravdu slyšet nepotřebuju. Ani raději nechci vědět, kde Janek Růžička tuhle sračku vytáhl. Trhalo mi to uši… ()

Uberlord 

všechny recenze uživatele

V podstatě nic neříkající dokument, který ukazuje staré a nové. O subkultuře tuningu a její podstatě, čili vylepšování sériových aut, prakticky nic neřekne. Je zde vidět chiptuning mustangu a to je vše. Žádná výprava, spousta zbytečně hluchých míst, kde se nic neděje, jen dokola hraje ta samá, ohraná část jedné písničky. Informace žádné a vyloženě tuningový krasavec, se v dokumentu neobjeví ani jeden. Čekal jsem něco úplně jiného... Tohle je spíš o amatérských závodnících. ()

Reklama

DrBuznička 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová upgradovaná verze generátoru náhodných střihů. Přesně takhle si představuju něco, co vám v blízké budoucnosti budou plivat automatické střihové programy, které video udělají za vás. Prostě jen zanalyzují množství materiálu, vyhodnotí, že 90% jsou nesouvislé klipovité zpomalené hlouposti, nabídne vám možnost postříhat videoklip, vy zadáte "fusion with documentary", program si těch pár žvástů co respondenti nablábolí připraví do tématických bloků, zadáte možnost bez jumpcutů tzn. že program mezi jednotlivé výpovědi rozhází několik super rychlých a zcela bezvýznamoých střihů, zadáte jednu skladbu (program zatím neumí pracovat s hudební dramaturgií natolik, aby kombinoval více motivů), necháte počítač pracovat a přepočítávat, a můžete vesele hodit nohy za hlavu, stáhnout kalhoty a nechat se bezprizorním střihačem-člověkem análně uspokojit. (Hudbu k tomu máte adekvátní.) ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inšpirované obrazmi Theodora Pištěka, ukazuje sa v záverečných titulkoch. Pár záberov Pištěkove obrazy zo sféry hyperrealizmu pripomenulo Zvyšok tvorila autodielenská fuška a jej výsledky v tvare dizajnového efektu, pripomínajúceho prepálenú dúhu, plnú veľmi ostrých, opalizujúcich farieb. O hudbu sa postarala pieseň tretej triedy, predeľujúca časti dokumentu v sprievode spomalených záberov. Výpovede protagonistov pri identifikácii kmeňa nepomohli. Ostal obraz. Z neho je to jasné. Tuningový kmeň sa musí nadlho zavrieť do dielne alebo garáže. Dôkladne a dlho tam všemožne oklepáva, upravuje a strieka. Autiak pôsobí nakoniec úplne odlišne ako pred vytunovaním. Podstatné je, že sa v ňom bude dať napokon pozrieť si poriadne porno! Hudbu vysmažiť na plné obrátky! V správaní sa tuningárov (a vlastne členov takmer všetkých kmeňov, založených na vyčlenení sa vecou ako podstatou kmeňa) sa paradoxne zväzuje oblasť najstádovitejšej reklamy posledných dvadsiatich rokov v podobe hesiel ako: "Buď iný! Vymaň sa zo stáda! Ukáž svoju jedinečnosť!" so svetom subkultúr, ktoré sa snažili vždy zo sveta masovej reklamy a veľkého biznisu skôr vymaniť. ()

baribal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednou v životě uslyšim "zwanzing herz, vierzig herz,.." tak dostanu killing rage! Bohužel tu moc tunningu není, a když už něco, tak se jedná o motor a ne o to co je vidět na první pohled a to co dělá tunning tunningem. Žádné neony, nárazníky, nitro, atd.. Na druhou stranu ta komunita celkem překvapila a nepřišla mi tak vymytá jako například rainbow. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama