Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje devátý odvysílaný díl Tuning. V tuzemských končinách jde o početný kmen těch, kteří se zkrátka nespokojí s klasickým vzezřením svých vozů. Od šachovnicových samolepek, liščích ocasů na anténách přes zatmavení skel, výfukové koncovky či doplňky upevňované na karoserii, až po výkonnostní tuning, jež zařídí co nejnižší váhu a co nejvyšší výkon. Kategorií je celá řada a této snaze o odlišení se na silnici se již přizpůsobují i samotné automobilky. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Tuning odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak nemáte vzťah a autám a téme tuningu, podobne ako ja budete tento diel brať len ako také malé okienko, cez ktoré nahliadnete do tohto sveta. Opäť ako pri niektorých iných dieloch sa však veľa nedozvie o histórii tuningu, skôr vám majitelia nadupaných mašín budú rozprávať o tom, aké to je sa na podobnom stroji voziť. Treba uznať, že Ford Mustang GT500 je krásne vozidlo, ale zo strany jeho majiteľa v dokumente mi to prišlo iba ako chválenie sa na spôsob "ja mám, vy nie." Ale či už to tak myslel alebo nie, je jedno. Obsah sa prekvapivo dal počúvať a sledovať takisto. Minimálne tie neónovo nasvietené vytunené autá, v ktorých útrobách na obrazovkách beží tvrdé porno a okolo tancujú slečny vo vypasovaných kožených sukniach. Áno, na túto časť by som sa pozeral aj dlhšie. Ten zvyšok o motoroch, koňoch, rámoch, podlahách, oknách a iných častiach áut by mohol byť pokojne vynechaný. Ale nie. Kmeny: Tuning vám síce ako divákovi zrejme veľa o tuningu ako takom neprezradia, ale práve tento diel patrí k tým priemerným, ktoré neurazia, ale ani nenadchnú. Zlatá stredná cesta, ktorú však deštruktívne ničí ten hrozný výber nemeckej elektro hudby. Pesničku z tohto dielu už nechcem nikdy v živote počuť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani tento díl mě nějak závratně nenadchnul. Jsem sice držitelem řidičáku a „vytuněné“ auta se mi líbí, ovšem zde se toho opravdu moc zajímavého nedovíme. Je pravdou, že několik pěkných autíček se tu objeví (mimo jiné i kočiček) – jenže to je tak vše. Čekal jsem od toho mnohem více, bohužel marně. Přidávám se k ostatním a skladbu Ich Bin Meine Maschine od Atomu už opravdu slyšet nepotřebuju. Ani raději nechci vědět, kde Janek Růžička tuhle sračku vytáhl. Trhalo mi to uši… ()

Reklama

Mijagi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kupodivu mě, oproti jiným Kmenům, tenhle bavil a to se v tuningu nevyznám, ani se okolo něj nemotám (takže zatvrzelí tuningáři dále můj komentář nemusí číst :-) ). Líbilo se mi rozvržení z více pohledů – od ručního tunění starých aut po počítačové nabušení moderních luxusních kár. V rámci stopáže pěkné záběry z akcí. Hudební podklad katastrofa, neustále se opakující jedna skladba. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem auto bílé, viděl jsem auto modré, viděl jsem pána v montérkách, viděl jsem pána bez montérek......zřejmě je to tím, že s touto subkulturou mám společného pouze vlastnictví řidičského oprávnění, ale tady jsem usínal už po prvních pěti minutách. Na druhou stranu, když už tuning, tak v tomto balení a ne v podání 20letých šampónků a jejich "tuc tuc tuc tuc" znějícím ze stažených okýnek. ()

DrBuznička 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová upgradovaná verze generátoru náhodných střihů. Přesně takhle si představuju něco, co vám v blízké budoucnosti budou plivat automatické střihové programy, které video udělají za vás. Prostě jen zanalyzují množství materiálu, vyhodnotí, že 90% jsou nesouvislé klipovité zpomalené hlouposti, nabídne vám možnost postříhat videoklip, vy zadáte "fusion with documentary", program si těch pár žvástů co respondenti nablábolí připraví do tématických bloků, zadáte možnost bez jumpcutů tzn. že program mezi jednotlivé výpovědi rozhází několik super rychlých a zcela bezvýznamoých střihů, zadáte jednu skladbu (program zatím neumí pracovat s hudební dramaturgií natolik, aby kombinoval více motivů), necháte počítač pracovat a přepočítávat, a můžete vesele hodit nohy za hlavu, stáhnout kalhoty a nechat se bezprizorním střihačem-člověkem análně uspokojit. (Hudbu k tomu máte adekvátní.) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama