Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mr.filo k tomuto seriálu (2)

Kmeny (2015) 

S velkým očekáváním přichází velká zklamání.. ovšem musím říci, že Báhovec mě baví čím dál tím víc, ač jeho beta-sestřih Rapu hodnotím jako nejslabší ze tří prezentovaných dílů (Rap - Hipsters - Motorkáři) Zase na druhou stranu kde jinde se dozvědět v jakých drogách se hlavní česká rapová hvězda intenzivně zasypává, a kolik "kamarádek" se kolem motá. (ok, tohle asi nakonec veřejnoprávně vystřihnou) zato jak má moc botiček tak určitě zůstane... .... EDIT: Dále v pořadí viděno PUNK: Z pankáčů se stávají květinové děti, jinak by se "punkerským způsobem života" nebyli schopni dožít takto vysokého věku - aneb abstinenti a vegetariáni by mohli mít vlastní díly. Což? Následuje (c)huligánská banda - spíše jako náhled na zábavu spojenou s výletem za sportem. Takže pro sebevzdělání doporučuji "Ross Kemp on gangs", Polsko. ()

Hooligans (2015) (E02) 

(c)huligánská banda - spíše jako náhled na zábavu spojenou s výletem za sportem. Takže pro sebevzdělání doporučuji "Ross Kemp on gangs", Polsko. viz YouTube. ()

Reklama

Reklama