Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (2)

  • Před samotnou televizní premiérou proběhlo 8 předpremiérových projekcí v 8 městech, které vždy uvedl autor knižní předlohy Vladimir 518 a režiséři daných dílů. Jmenovitě jste tak mohli vidět v Praze trash metal a rap, v Brně graffiti a punk, v Českých Budějovicích motorkáře a hooligans, v Olomouci rainbow a hipstery, v Plzni hackery a cosplay, v Ostravě skinheads a tattoo a opět v Praze tuning a meathead. (MTHRFCKR)
  • Televizní seriál vychází ze stejnojmenné knihy Vladimíra 518 "Kmeny", mapující současné městské subkultury, i "Kmeny 0", zaměřené na subkltury před rokem 1989. Obě tyto publikace zaznamenaly obrovský úspěch a byly tařka okamžitě vyprodány. První zmíněná se také umístila ve své kategorii na 2. místě v anketě Nejkrásnější kniha 2011. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama