Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(27)

Detektiv, který se vrátil do funkce, aby pomohl zbavit město těch nejhorších zločinů, požádá o propuštění tří odsouzenců, s jejichž pomocí hodlá zločince dopadnout. (Netflix)

Recenze (9)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Absence romantiky, zajímavé charaktery (drsňáci k pohledání), hledání toho vraha. To všechno se mi na tom líbilo. Prvních pár dílů mělo švih, ale pak to najednou pro mě přestalo mít tu správnou jiskru. Nemluvě o tom, že jsem padoucha poznala hned, jak vstoupil na scénu. Ten herec na to má prostě ksicht. Takže se nemohlo konat ani žádné překvapení. Není to špatné, naopak si myslím, že je to svým způsobem nadprůměrná kriminálka (obzvláště v Koreje, protože se trapně neromantizovalo a neohrožovalo život té či oné vyvolené). Jenomže celkové vyznění mě moc nenadchlo. Ale i tak bych asi na tu druhou sezónu, pokud by byla, mrkla. Přeloženo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drsná kriminálka stylem odkazující nejen ke korejským gangsterským ikonickým filmům jako A Bittersweet Life nebo The Man From Nowhere, ale jasná inspirace francouzskou drsnou školou let 60.tých a 70.tých (filmy režiséra J.P. Melvilla, trháky, kde hrál J.P. Belmondo). Zajímavá série, s výraznými charaktery, byť ne každý je úplně rozvinut na maximum, koncem to pro mě trochu ztrácelo dech. Nicméně pořád nadprůměr sympatická délka seriálu, povedené akční scény, druhé sezóně bych se nebránil ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý počin. Nájemní vrazi jako hlavní a kladní (!) hrdinové. K nim polda, který si nebere servítky. Fakt jsem byla zvědavá, co se z toho vyvrbí. A nelituju. Zajímavý vývoj postav, o napětí není nouze a k tomu všemu famózní kamera. Za mě naprostá spokojenost. Těším se na druhou řadu, i když je s někým úplně jiným. Jedna postava mi tam ale bude chybět. Park Woong-cheol (Ma Dong-suk), jeho hlášky nemají chybu. :^) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som riskol Kórejský seriál a mal som s ním rovnaký hlavný problém ako s predošlými seriálmi. Skvelý námet, ktorý by vystačil na jeden perfektný film tu je znova neúmerne naťahovaný. Hlavnej línii sa venujú tak prvé tri a posledné tri diely a medzitým to je rutinný kriminálny seriál v ktorom jednotka zložená s kriminálnikov pátra po sériových vrahoch a sem tam to je okorenené typickou Kórejskou hromadnou bitkou. Je to škoda, lebo hlavná línia je fakt zaujímavá a riadne zamotaná. Vydarila sa aj väčina postáv. Najviac ma bavil príbeh nájomného zabijáka a potom mafiána kvôli predstaviteľovi Dong-seok Ma. Ten chlap je na Kórejca nielen mohutný, ale má aj obrovskú charizmu. A v bitkách sa zase solídne predvedie. Bavili ma aj šéf jednotky u ktorého nikdy neviete čo čakať, alebo jeho pekná podriadená. Jediný kto ma nebavil bol nudný sériový vrah s problémovou pamäťou. Síce pri vyšetrovaní pomáhal najviac, keďže mu to riadne myslelo, ale ako sa nakoniec ukázalo, tak vlastne do tímu ani nepatril. Takže výsledkom je mierne nadpriemerný seriál ktorému uprostred dochádza dych. Našťastie to zachráni uspokojivé vyústenie. Som strašne zvedavý na filmové pokračovanie s väčším rozpočtom a kratšou stopážou, čo je presne to čo tento seriál potreboval. 6/10. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Celý seriál začíná značně stupidně, vyšetřovatel násilných trestných činů je předmětnou osobou natáčení jakéhosi „dokumentu“, přičemž do kamery ukazuje fotku své rodiny, vykládá své jméno a spoustu osobních informací, kterých by někdo mohl jednoduše využít. Během natáčení začne jednoho deštivého večera nahánět sériového vraha, který jej usmrtí. Následně se dovídáme, že zabitý policista je synem náčelníka Soulské Policie a ten proto povolá suspendovaného Běsnícího psa, který si se sebou nese psychické následky po smrti jeho dcery, jenž se stala obětí jiného sériového vraha. Za pomocí svých gangsterských metod má za úkol vyhledat nedopadeného vraha náčelníkova syna, k čemuž mu má dopomáhat sebranka trestanců, které si sám vybere. Nebyl by to však korejský seriál, kdyby se jejich osudy nikterak neproplétaly. ■ Celkový rozjezd byl takový rozpačitý, všeci se tvářili jak drsňáci k pohledání, spousta věcí nefungovala a měl jsem strach, že se vše ponese v tomto přecoolovaném stylu. Víceméně se to v tomto duchu i nese (místy mě dost štvaly bitky 1 vs. 15., amatérismus, odfláknuté postupy atd.), jenomže to mělo i skvělé myšlenky. Navíc osobní příběhy každého z trestanců prolínající se celým příběhem jsou velmi záživné. ■ Jak střípky pomalu zapadaly do sebe, mělo to našlápnuté na nejlepší seriálový příběh akčních kriminálek co jsem kdy viděl, jenomže k mému nešťestí nenechali první odhalení faktem a tím to pro mě u konce ztratilo jiskru. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Tady se žádná romantika nekoná. A je to dobře. Ze začátku jsem si myslela, že to bude strukturálně klasické krimi: jeden díl = jeden případ, ale byla jsem mile překvapena, když se po pár epizodách rozjel kontinuální příběh. V polovině mi to atmosférou hodně připomínalo Ajeossiho, což jsem u televizní produkce úplně nečekala. Poslední epizody sice byly trochu slabší než ten prostředek, ale pořád dost dobré. Neříkám, že se od určitého momentu nedala alespoň část té pointy uhádnout, ale i tak jsem napjatě čekala na každou další epizodu. Navíc jsem tu viděla jeden z nejlepších cliffhangerů, co se kdramat týče. Trochu mě zklamala odpověď na závěrečnou otázku "Proč?", ale člověk asi nemůže mít všechno. Každopádně se asi podívám, co dalšího zajímavého může OCN nabídnout. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál oplývá takovým množstvím testosteronu, že chudince mojí televizi málem narostly koule.. Výborná záležitost ve stylu korejských gangsterských filmů a hodně zajímavým příběhem a perfektními herci. Na ty postavy hned tak nezapomenu a doufám, že se dočkám pokračování. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

U Bad Guys se mi opět potvrdilo, že asijským seriálům sedí menší počet dílů. Příběh pak pěkně odsýpá a hluchá místa jsou omezena na minimum. Pokud hledáte trochu syrovější detektivku, kde se ke slovu dostávají pěsti a zbraně, a kde se to drsnými hochy jen hemží, tak zkuste právě tenhle počin. Já jsem se při sledování rozhodně nenudil a bylo mi vždy líto, když jsem musel kvůli práci od monitoru po jednom díle zvednout. I já se tak řadím k lidem, kteří netrpělivě vyhlíží druhou řadu – 4* (8/10) ()

Reklama

Reklama