Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (597)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, pri jednotke som si hovoril, že ak sa doladia nejaké tie nedostatky, napríklad tempo a ešte viac sa budú tvorcovia dvojky držať atmosféry pôvodnej japonskej Godzilly a jej podobných monster-filmov, tak to bude konečne to prvavé orechové. Lenže po už čisto hollywoodskej dvojke vo viac menej emmerichovskom štýle mám skôr chuť zdvihnúť hodnotenie práve nevýraznému Nemcovmu filmu z roku 1998. Niektoré scény sú samozrejme super, dizajn monštier skutočne poteší, lenže dialógy sú tentokrát obzvlášť dementne vypečené, že by aj Dean Devlin krútil hlavou a tempo nie príliš vyvážené. Najhoršie však je, že film nemá skutočnú vlastnú tvár. Takže tri hviezdy s odretými ušami, vďaka spomínaným zopár pozitívam. 50% ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Pokleslá zábava, hihi. Až na přemrštěnej počet monster v pohodě, hlavně, že je Godzilla nejlepší! A ta malá holka s klučičím jménem je tu fakt dobrá, zaujala mě už ve Stranger Things. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Čekání se vyplatilo. I přes velké negativní ohlasy jsem spokojený. Možná, že stačí jen u filmu vypnout a moc nepřemýšlet. Líbilo se mi celé prohloubení mytologie kolem Godzilly. Akorát může člověka trochu otrávit ekologická agitka celého filmu. Bitky mezi jednotlivými monstry jsou vážně famózní. Na lidech už tolik nezáleží. Vymírají po milionech. I když se tu občas snaží hrát na nějaké to hrdinství. Po pár nešťastných pokusech nastolit jakýsi řád lidem stejně nezbývá nic jiného, než se spojit a čelit těmto monstrům. Moc mi třeba nedávalo smysl, kdo by celé ty roky financoval onu organizaci zvanou Monarcha. Dost se mi líbily závěrečné titulky. Uvidíme, co bude příští rok v souboji s King Kongem. "Sbohem, starý příteli." ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se debilita scénáře rovná monstrozitě Godzilly a celý to řádění zaobalíte do hudebního paskvilu Beara McCrearyho, mohl by tam naběhnout Kong, Jack Black i dinosauři a pořád by to byla naprostá sračka, která v místech, kde mají téct slzy blaha, vzbuzuje jen nechtěný záchvaty smíchu a nepochopení (předchozí Godzilla měla alespoň parádní atmosféru a budila pocit tajemna). Přitom potenciál je tam i při vší tý debilitě obrovskej a příběhy z toho jenom srší, jenom to prostě dali do rukou tupce, kterej neví jak a s čím pracovat, a tak místo pompézního nářezu natočil dvě hodiny hašteření obřích draků, plazů a můr v domnění, že mu to publikum už dostatečně zdegenerovaný Marvelem spolkne. Pěkný hovno! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Godzilly jsem viděl před týdnem, ale nechával jsem si film uložit v hlavě. Rovnou říkám že se mi film hodně líbil. Co mě totálně dostalo byly vzhledy monster. Konečně Americká verze kde mezi sebou bojujou monstra....Ehm. Bojujou? Tohle je největší průser protože boje mezi monstrama jsou vždycky nějak přerušená a je to otravné. Nezajímá nás postavy ale monstra tak proč kamera od nich furt uniká? Nejlepší nástup měl Rodan který mi v Japonské verzi přišel slabý tak tady byl parádní, když odmyslím konec kde byl prakticky godzillý děvka. Jeho nástup a likvidace letadel byl parádní. Škoda že tu nebylo více monster. Jo a King Gidhora byla luxusní. Film se mi hodně líbil ale chce to více bojů mezi Godzillou a monstrama. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi budu znít jako kacíř a koleduji si o to, že do mě Godzilla cvrkne, ale ta z roku dva tisíce čtrnáct byla lepší. A opět budu znít jako hříšník, ale i lidský postavy byli v té předchozí Godzille lepší, tady za zmínku a celkový respekt stojí hlavně Ken Watanabe, který ve filmu hraje božsky. Ve filmu je i dost momentů, které působili naprosto úžasně a heroicky, dost tomu pomáhá i soundtrack, až se mi párkrát zježily chloupky i na místě, na kterém bych to nečekal. Ale tenhle film, je prostě až moc Hollywoodský, zatímco předchozí film se snažil držet při zemi a všechny své karty hned neukázat v prvních dvaceti minutách a to velký si šetřil až na konec. Tady těch velkých věcí, velkých monster a velkých akčních scén, je dost už od začátku, což je právě chyba, jelikož tomu v polovině začne docházet dech, ale naštěstí finále se drží v té napínavé rovině. Lidských postav je tady až moc a co se s nimi stane vás ani moc nezajímá, samozřejmně až na Kena Watanabe. I první film v tomhle případě vede, Aaron Taylor-Johnson sice nehrál bůhví jakou postavu, ale film ho uměl dobře podat, takže sem s ním lépe ztotožnil. Samotná Godzilla je trochu naivní a mohla být víc údernější. Kameraman si z nějakého neznámého důvodu, řekl, že bude fajn narvat každému monstru do nosních dírek kameru, to asi aby to působilo epicky. Soundtrack je úplně parádní. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď to vyzerá parádne, tak reálne to nemôžem ohodnotiť ako dobrý film. "Godzilla: King Of Monsters" je pre mňa až ukážkovo skalkulovaný blockbuster v kombinácii s katastrofickým filmom. No nebudeme tu mať koniec sveta, alebo počasie, ale obrovské monstrá. Inak to spĺňa úplne všetky klišé definície. Vyriešime problém nukleárnou hlavicou? Jasné. Rodina sa spojí? Jasné. Budeme tu mať obrovské množstvo efektov v plytkom príbehu? Jasné. Môžeme mať z toho spracovanú mega sériu mega filmov? Samozrejme. Okey. Nebudem tvrdiť, že toto je zlý film. Väčšinou vyzerá celkom dobre (aj keď niektoré efekty sú trošku horšie), film je dostatočne akčný a Kyle Chandler je podľa mňa dobrý hrdina. No hlavná myšlienka, ktorá sa tu povie, je podľa mňa skutočne veľmi zle podaná a reálne nedáva zmysel. Prebudíme obrovské monstrá, ktoré vyzabíjajú veľkú časť ľudstva, časť ale nech sa ukryjú v nejakých bunkroch. Monstrá majú schopnosť obnovovať planétu a keď bude ľudstva málo a monstrá budú kráľmi sveta, tak budeme s nimi žiť v harmónii alebo ich znovu pošleme na spánok a život začne odznova. Čo mám k tomu povedať? Je to proste šialené. Nebudem veľa spoilovať, no myslel som si, že Charles Dance tu bude mať väčšiu rolu. Ale viac-menej je tu tak na okraj. A je to škoda. Jeho výraz je veľmi vhodný do role skvelého padoucha. Je to proste jednoduchý akčný film s veľkými monstrami. Príbeh je starý a moc neponúka a je to skôr len na to priniesť obrovskú dávku veľkolepých efektov. A moc viac tam toho nie je. Ak vám to stačí, tak super. Ja som osobne dúfal, že to nebude až tak plytký príbeh. Hodnotenie: C- ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Film nemá být o hlubokých dialozích s přidanou sdělovací hodnotou, protože je nemá a všechny dialogy jsou debilní až to bolí, film není o náročném příběhu plný zvratů, twistů, protože nic takového tam ani není, dokonce není ani o postavách protože ty jsou tam jen aby to nebylo čistě o Zille. Ne není to žádný intelektuální film, je to film o bitce velkých ještěrek, o padajících městech a to plní film dokonale a já nic jiného nečekal a co jsem chtěl jsem dostal. V kině to muselo být úžasné... Každopádně debilní příběh a ještě debilnejsi postavy a ještě arci debilní dialogy mi brání dát pět hvězd... ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Tak je to GODZILLA proboha!! Tak nechápu, co kdo čekal jako... Docela striktně se to drží tématu, tedy Japonských monster movies. A podle toho to taky vypadá. Je to docela akční, velkolepé, obrovské, gigantické, trošku ekologické. Prostě klasika. Lidské postavy jsou náhodou ok, herci a jejich výkony (opět - v rámci žánru!) v pohodě. Dá se u toho v klidu v pozornosti vydržet. A hlavně... Prostě Godzilla, "Long live King!" /70%/ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak Vera Farmiga sa občas bojí ako keby videla ducha, ale asi zabudla, že už nie je v Conjuringu. Každopádne ona je jediným pozitívom tohto nezmyslu. Dej sa neoplatí ani hodnotiť a tí, čo tu ospevujú triky tak neviem čo doteraz videli, ale mne sa zdá, že aj v Ceste do praveku boli lepšie. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ty píčo, tak sem se včera v leťáku málem posral smíchy. První nová Godzilla bylo docela slušné béčko, kde perfektně fungovala dramaturgie a herci předváděli na monster béčko až neuvěřitelné herecké výkony, ale selhávala akční stránka kdy byla spousta soubojů brutálně krátká, střižená nebo ve tmě. No tak ve dvojce je akce monumentální, efekty naprosto vymazlené a pro změnu scénář je totální sračka k zblití a herci naprosto odporní. Millie Bobby Brown je mrdka naprosto na tečku. Kunda bez špetky talentu která se před kameru hodí asi jako Sylvester Stallone do muzikálu a její protlačovaní díky úspěchu dementního seriálu pro retardy Stranger Thinks je opravdu jeden z největších facepalmů dnešního Hollywoodu srovnatelný snad jen s obsazováním gumáka Jasona Clarka do hlavních rolí. Další kapitolou samou osobě je Kyle Chandler, kdo to kurva je? Co to je do hajzlu? Herec jak z nového Dallasu nebo Dynastie. Herec který má svým umem tak na doktora ve Dnech našeho života ty pičo. Příšerný casting, naprosto příšerný. Navíc ten scénář to mě poser. Dialogy napsané pro děti ze zvláštní školy dětmi ze zvláštní školky a píča, která ovládá monstra pomocí ultrazvuku. Chvilku jsem přemýšlel, jestli v těch třech pivech před promítáním nebylo LSD. Dougherty je debil a doufám, že nezabil monster univerzum navždy. Vera Farmiga je skvělá herečka a i v sebemenší sračce ve které kdy hrála, byla ona jediným světlým momentem. Jenže i ona je tady naprosto příšerná, jak asi musíte být mizerný kokot, když dokážete jako první za dvacet let herecké kariéry Very zničit její herecký um. Dougherty dí se vysrat a už nikdy nic netoč. Mumie s Cruisem je o proti tomuhle dokonalý film a nechápu, že nedokázal rozjet hororový vesmír, když takováhle bídná sračka ho nedokázala pohřbít. Nebýt dobrého začátku a naprostého nářezu na konci, dal bych v klidu odpad. Protože to co je mezi začátkem a poslední půl hodinou je doslova ta nejodpornější Hollywoodská filmařina, která se svojí příšernou kvalitou rovná snad jen ubohosti nového Jurského světa, který byl akorát takhle příšerný pro změnu ne jen uprostřed, ale od začátku do konce. Díky bohu za osobitého Konga s perfektními herci, hudbou a dobovou atmosférou. Protože druhá Godzilla je příšerný fail, který snad napraví někdo ve trojce, protože taková dementní čurákovina už Vám po třetí nevyjde.30%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože se nová verze Godzilly z roku 2014 netěšila u diváků velké oblibě, našla si celou řadu diváků, kterým styl, jak byla natočena sedl a mezi ně patřím i já. Měl jsem k ní určité výhrady, ale ve výsledku jsem jí bral jako výborný a možná i trochu novátorský, velkolepý film s vynikající technickou stránkou. Jedním z bodů, které byly Godzille Garetha Edwardse vyčítán, bylo minimum akce a právě to slibovalo pokračování, které lákalo úžasnými a skoro až neuvěřitelnými ukázkami, kde nechyběla velkolepá akce ani celá řada zajímavých monster a to je přesně to co diváci chtějí. Bohužel film nesplnil to co slíbil a jedná se o typickou ukázku toho, jak celý film udělá, správně sestříhaný a ozvučený trailer. Nová Godzilla rozhodně je velkolepá, je na ní vidět obrovský rozpočet, akční scény nejsou nepřehledným digi bordelem, ale naopak jsou skutečně velkolepé a monstrózní, stejně jako celá řada scén, ze kterých by bylo několik desítek krásných obrazů na zeď. Film má však několik zásadních problémů a tím nejhlavnějších jsou lidské postavy. I když jsou hrány slušnými herci, zde jsou pouhými loutkami z příšerného scénáře, které se chovají tak, jak jak je zapotřebí v té dané scéně. Veškeré postavy se chovají naprosto nelogicky až dementně a divák absolutně nechápe proč se postavy chovají každých pět minut jinak. Je to opravdu tak velkým problémem, že to kazí celkový zážitek z více než dvouhodinového filmu, protože s lidskými postavami, logicky stráví divák daleko více času než s digitálními velikány. Po vyškrtání veškerých scén s lidskými postavami, tak zůstane cca 25 minut velkolepých soubojů, které mají slušné vizuální nápady, ale ve výsledku také nedokážou strhnout natolik, aby alespoň v tu chvíli, byl divák skutečně ohromen. Godzilla II Král monster je jednoznačným zklamáním, které nezaujme ani příznivce původní Godzilly ani milovníky velkolepých spektáklů, kvůli kterým se chodí do kina. Velice slabé 3* za to, že film vyloženě nenudí a má několik opravdu pěkných momentů, které zabraňují tomu, aby byla nová Godzilla vyloženým propadákem. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Nemecký deštruktívny režisér Roland Emmerich by mal normálne radosť, keď by si pozrel, (avšak, ak už nevidel toto stupídne pokračovanie Godzilly), lebo vtedy by asi sám sebe povedal : „Sakra, to je mi akosi povedomé, akoby som to už voľakedy niekde videl” ? _ ĺsť na takýto film do kina v troj-rozmernom kabáte, a ešte k tomu s poriadne ozvučeným audiom (7.1 surround sound), tak vám definítivne garantujem, že po jeho skončení, si budete pripadať, akoby ste zrovna vyšli z „filmovej diskotéky” , pretože tie dve, predlhé f. hodiny ste museli vkuse vstrebávať = brutálne ohlučané, monštrózne, kolosálne, ničivé a pustošivé sekvencie, a to jednu za druhou, keď začínate byť z toho celého digitálneho chaosu naprosto otrávený a zdeptaný, že to nezachránia ani „debutanti” - King Ghidorah, Mothra, Rodan a iní, i keď priznávam, že typické, blockbusterové, hollywoodské finále je dostatočne “vťahujúce” , aby ste aspoň na ten malý okamih mali lepší pocit z výsledného produktu, na ktorý si o chvíľu už ani nespomeniete, lebo nemáte na to žiadny dôvod. Taktiež, scenár a postavy mi boli totálne ukradnuté. Nemal som dôvod sa o ne bližšie zaujímať, škaredo ma podrazili, až to nie je pekné ! Každý zatracuje Gojiru z roku 2014 (i na tej som bol v kine), ale mne sa vidí viac prospešnejšia, ako táto, nezaujímavá, ktorá ma maximálne znechutila ! Slabý film ako čaj ! Rejža Mike Dougherty je podľa mňa - obyčajný vizuálny fušer ! PS : A niečo trochu pozitívnejšie na záver ? Jednoznačne - Ziyi Zhang. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem se na druhou Godzillu těšil jako malé děcko na výlet do cukrárny. Zároveň jsem ale počítal s tím, že půjde dost možná o zklamání. Po zhlédnutí filmu se musím přiznat, že jsem čekal od nejnovějšího kaiju-snímku něco trochu jiného. Druhá Godzilla má rozhodně svižné tempo, v kině hezky utíká a obsahuje v porovnání s jedničkou mnohem více akce, ale také o dost více rodinně laděných scén, které tomu poněkud škodí. Musím ocenit, že trailery nijak nevyzradily pozadí okolo postavy s tváří Charlese Dance, tudíž šlo o milé scenáristické překvapení. Na druhé straně se tvůrci bohužel nevyhnuli siláckým průpovídkám, rádoby hlubokým moudrům a několika logickým nedostatkům, které by však divák mohl podobnému snímku odpustit. Nechybí tomu patos, ani typicky americká klišé o důležitosti rodiny a sebeobětování se pro všeobecné dobro. Nicméně mně se tyhle plytce promyšlené, ale audiovizuálně působivé a megalomanské popcorňáky prostě líbí. Pravda - místy byl vizuál nepřehledný a temný (ehm, BvS) - ale budiž, za bílého dne by to nemělo kýžený účinek. Dvojka navíc nabízí lepší herecké obsazení než jednička - viz Vera Farmiga a Millie Bobby Brown. Jsem zvědavý na další film s King Kongem, kterému druhá Godzilla svým závěrem otevřela dvířka. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Istá snaha dať poctu starej japonskej klasiky sa nedá uprieť, platilo to i o predchádzajúcom filme, ale to nestačí. Druhá Godzilla je monštroózny monstr film s prehnanou minutážou, nudou a je v podstate zbytočným. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tak i toto pokračování mě hodně bavilo. Parádní akční souboje monster, ve filmu jich je několik a tak si divák libuje v akci. Příběh také super, klaďasové v čele s Kylem Chandlerem a Kenem Watanebe a záporačka Vera Farmiga. Těším se na Godzilla vs Kong. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Někdy má člověk chuť na jednoduchou oddychovku, tuhle ale stvořili až příliš jednoduší lidé - eufemisticky řečeno. Většinu času není jasné, co se na plátně děje, a to ani slovy, ani obrazem. Jakýsi zmatený děj nás tahá z místa na místo, neznámo proč. Odevšad se vynořují monstra a bojují spolu. Některé snad na straně lidstva, ale je to vlastně jedno, protože souboje jsou nepřehledné, zmatené. Většinou se to odehrává v modrém příšeří, některé potvory jsou podsvíceny rudě. Nějaké jsou patrně mimozemského původu. Do toho ekologie (asi) a odbornice na mýty. Všichni hned vytuší, co potvory chtějí a zamýšlejí, přestože je vidí prvně v životě. Sem tam se někdo obětuje - spíš, aby z filmu konečně vypadl, než kvůli vyšším cílům. A celé je to hrozně otravné. SHRNUTÍ: Hodná Godzillka, hodná! (Ale v jiném filmu). ()

Hurley 

všechny recenze uživatele

Zatímco Edwardsův Godzilla byl smrtelně vážně se beroucí rýmejk původního Gojiry z 50. let, kterej byl svýho času víc politickou a enviro­mentální alegorií než jen příše­ráckou mlátičkou, novej Král monster je naopak perfektní rýmejk všeho, co na Gojiru nava­zovalo. Od přero­stlý můry a lávovýho ptero­daktyla přes trojhlavýho draka z ves­míru­(/budnou­cnosti) až po osekání původního alego­rickýho poselství o abso­lutně jakou­­koliv nuanci. víc » ()

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama