Reklama

Reklama

Wood Job!

  • Japonsko WOOD JOB!(ウッジョブ) 神去なあなあ日常 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hirano Júki neudělal přijímací zkoušky na vysokou školu, jenomže všichni jeho kamarádi ano, dokonce i přítelkyně, která se s ním hned na to rozejde. Je v bezradné situaci, nechce další rok šprtat na zkoušky, a tak se rozhodne, že si udělá nějaký kurz. Přihlásí se tedy na lesnictví a to jenom kvůli tomu, že na propagačním letáku měli pěknou slečnu. Jenomže práce v lese je úplně o něčem jiném než honit sukně... Může v takovém prostředí Júki přežít? (Zíza)

(více)

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad to si jednou za čas dát japonský film. Dokonce přemýšlím, jestli jsem vůbec někdy viděl japonskou komedii. Wood Job totiž jedna taková je...a rozhodně ne ledajaká. Vlastně vypráví příběh party dřevorubců, které když průměrný Japonec ve své zemi potká, tak na tak silný zážitek pravděpodobně nikdy nezapomene. Každopádně stejně jako to umí jiné národy, i Japonci dokázali natočit příjemný komediální příběh s klasickým průběhem a pozitivní náladou. Co už ale nebylo tak klasické, tak samotný závěr a nebo postava alfa samce dřevorubce, kterej se nehodí ani do samotné japonské kultury. Mně se ale naopak moc líbil. Takže pakliže do tohoto filmu půjdete, tak respektujte les nebo Vás zabije! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POJĎTE SE MNOU PRACOVAT DO LESŮ!…“ /// Nevím jak vy, ale já teda moc zkušeností s japonskejma komediema nemám. Hrátky s peklem jsou asi jediný, který měli bejt vtipný jako komedie. Jinak se většinou jedná vo ten druh humoru, u kterýho si připadám spíš jako úchyl. Ani tahle žlutá Cesta z města do Babovřesk (hoď sem vodkaz… seš měkej, co?) vlastně není úplně normální. Júki je jouda, co les neviděl ani na vobrázku, ale lásce neporučíš, takže maže za holkou z letáku. Chová se jako idiot, ale vono si to buduje takovej ten japonskej smysl pro humor… no, ještě že všechno kolem je krásně zelený! Vesnička plná různejch lidí, chybí jen stará Škopková. Důležitá je hlavně práce v lese a vztah, k… ke všemu. Je z toho cejtit vůně dřeva, při šplhání po stromech mám závrať (sem ti říkal, ať nečumíš dolů!) a romantika z toho necáká po hollywůdsky, ale jen tak podpráhově a snad i mile. Část filmu zabere jakejsi svátek bohů stromů, hory, a všeho možnýho, takže mrkneme i na místní folklór. To v těch gore kravinách nenajdete! Júki je stejnej kokot jako na začátku, ale se všema se už sblížil, takže to jeho roční dobrodružství nemůže dopadnou jinak, než že … No, zas taková bomba to není. Ale jestli mám volit místo pro život v Japonsku, volím si vesnici! Klidně i tu dřevařskou firmu pana Nakamury. Páč kdo jednou přivoněl… (k lesu, ty vole!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Kamusari Nana Nichijo“, kterou v roce 2009 napsal Šion Miura, číst nebudu. 2.) Zjistím, že i v Japonsku maj lesy. 3.) Thx za titule ,,Belete“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Oddechový film, který nejen pobaví, ale pochlubí se krásnými záběry na japonský venkov, který ovšem není ten typicky známý – není totiž plný rýžových políček, ale vysokých stromů. Bavilo mě to, obešlo se bez patetických keců, herecké výkony byly na výbornou (obzvláště Sometani, ten kluk je tak obyčejný, až je radost na něj pohledět a užívat si, že umí hrát). Jak tomu u Japonců většinou bývá zvykem, nejedná se čistě o komedii, ale v příběhu je divákovi nastíněn i život na japonské vesnici, tradice i stále odlišné myšlení od lidí ve městě a hodnoty. Jak se říká: má to přesah. Film na mě působil krásně uceleným dojmem, kdy divák opravdu vidí tu změnu v Hiranovi (nemluvě o tom, že tuto změnu velmi dobře vyjádřil i způsob snímání kamery). Pěkný film o šíleně pyšném princi. Silné 4*. Titulky. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiná japonská Cesta z města. Kapku ňoumovitý a rozmazlený městský kluk Yuki to vezme přes náborový leták, naštvání osvaleného dřevorubce s motorovkou, držkopády v blátě, lezení po stromech, až po dvoření se vesnické sympaťačce a obskurní lesnické rituály. A je moc fajn se na to dívat. Příjemní herci, hezké scenérie, nekomplikovaný děj se subtilním nepitvořivým humorem. Pohodovka jak vyšitá. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Naprosté překvapení a nečekaný komediální zážitek. Krásný pohodový film, s vytříbeným vtipem, krásnými záběry a výtečným zobrazením tradic, historie i současnosti Japonska, mezi kterými si bude muset hlavní hrdina vybrat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Standardní komediální snímek, který je překvapivý snad jen svou téměř až západní strukturou a enviromentálním nádechem. Hirano je prototypem prostého chlapce, který se vydává na cestu za poznáním, při které se mu podaří získat sympatie lidí, kteří jej zpočátku jasně odmítali. Hiranův vývoj bohužel splňuje veškerá očekávání a i vzhledem ke stopáži k němu dochází spíše skokově než po zvolna. Zcela konvenčně je podaný i protiklad města vs. vzdáleného venkova. Město je uspěchané a emočně vyprahlé, venkov je mnohem více o mezilidských vtazích a klidném soužití s přírodou. Největší síla snímku tedy netkví v samotném příběhu, ale zejména ve výborně sepsaných /i když zcela konvenčních/ a zahraných postavách. Právě díky nim Wood Job nepůsobí jako výkřik do prázdna, ale jako opravdové dobrodružství se silným závěrem. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá komédia. Má pomerne dobrý príbeh o mladíkovi, ktorému sa nepodarilo urobiť skúšky na vysokú, pričom príde aj o priateľku a keďže má teraz rok voľného času, vďaka propagačnému letáku s pekným dievčaťom sa rozhodne prihlásiť na kurz pre lesníkov. Tu rýchlo zisťuje, že to nie je tak jednoduché, ako si predstavoval a navyše po absolvovaní prípravy sa dostane do malej dediny uprostred hôr ďaleko od mesta, kde mu ešte nanešťastie velí ten najdrsnejší z inštruktorov, ale postupne si k tomuto novému životu predsa len nachádza cestu. Spracovanie sa mi páči, jedine ešte z úvodu som mal z toho skôr len také priemerné pocity, hlavný hrdina nepôsobil práve najideálnejšie a navyše ani v tom lesníctve som necítil väčší potenciál, ale aj tak som bol zvedavý, čo z toho bude. A rozhodne nesklamalo, už po pár minútach sa začne hlavný dej a toto ma už bavilo, školenie je dobre zvládnuté, už som si dokázal vytvoriť vzťah aj k hlavnému hrdinovi a udržuje si to slušnú zábavnosť, takže sa je na čo pozerať. A keď sa dej presunie do dediny uprostred hôr, pribudne ešte niekoľko výrazných prvkov, ktoré mi tiež sadli, obzvlášť tá premena lenivého mladíka z mesta, ale aj celkovo tento spôsob života, pričom sa to celé nesie vo veľmi príjemnej atmosfére. Síce ma dosť prekvapilo, že romantická línia, pri ktorej som čakal, že bude dôležitá nemá takmer žiadny priestor, ale to nie je zápor, filmu to aj tak nijak neubližuje. Spokojný som aj po stránke humoru, síce nie je až tak nápaditý a bláznivý, ako som si pri japonských komédiách zvykol, ale aj tak som sa bavil, za čo môže hlavne postava drsného inštruktora. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina je až na ten úplný úvod ten správny sympaťák, ktorý ma bavil pri oboch svojich polohách, ale viac si ma aj tak získal charizmatický Hideaki Ito ako inštruktor. A k tomu ešte dostatok zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú bez problémov, ideálny vizuál, pekné prostredie, príjemná atmosféra a dobrý humor, tu si nemám moc na čo sťažovať. Takže určite som už videl dosť lepších japonských komédií a to aj od tohto režiséra, ale ani Wood job určite nesklame, slušná zábava. 73% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podobně jako nás režisér (a scénárista) Jaguči Šinobu dokázal ve filmu Happy Flight zavést do světa letectví a složité práce na letišti, tady nám pro změnu otvírá svět japonského lesnictví, a to velmi příjemným, poutavým a dokonce zábavným způsobem. Film mě oslovil a dojal hned z několika důvodů - nejenom, že je zde snaha o ryzí ukázku tohoto povolání se všemi jeho strastmi a těžkostmi, ale zároveň se celým filmem nese úcta k těmto druhům profesí, které mnozí lidé téměř neberou na vědomí, ale přece jsou pro nás důležité. A co víc, film Wood Job je zároveň náhledem do života v japonských vesnicích, kde stále vládne japonský folklór a tradiční zvyky, které jsou obyvatelům velkoměsta v dnešní době již naprosto vzdálené. Jagučiho cit pro atmosféru, lidskost a humor je ohromný. Z mého pohledu jde o dokonalé filmové dílo, na které se ráda v budoucnu podívám znovu. ~(4,7)~ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na bohatou kulturu a poetiku lesnictví, která se bohužel mísila s otravným a afektovaným projevem návštěvníka z velkoměsta. Mé dojmy jsou tedy krajně rozporuplné. Sledovat dvě hodiny nesympatického, neschopného a hlučného čuráka v nádherných lesích - to nebylo nic pro moje filmově rozmlsané oči a uši. Tohle byl afektovaný extrém i na poměry japonských filmů. Na poměry japonských filmů, byl tento snímek i přespříliš jednoduchý. Každopádně hezké záběry k vidění jsou, moc rád jsem se pokochal doposud mi neznámými tradicemi a na lesy se hezky kouká, když zrovna není poblíž ten otravný čurák. Tato kombinace mi opravdu krajně nesedla. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Drsné a osvěžující, až jedinečné. O klukovi, který se nedostane na vysokou školu, kvůli hezké dívce na prospektu se rozhodne skusit lesnický kurz a následně skončí v nádherné zapadlé vesnici, která může být pro městského člověka noční můrou. Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ypQi69XGs6U ■ Externí recenze od Zízy: http://ajaponsko.blogspot.cz/2015/01/recenze-wood-job.html ■ Při druhém vidění jsem si film užíval ještě víc (a našel chybu v poslední půlhodině filmu, kdy se jedna postava nachází na dvou místech současně). ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a milý snímek plný úsměvných scén, který ve mně na okamžik probudil touhu přidat se k Júkimu a žít v zapadlé horské vesničce, kde to voní dřevem a život plyne poklidným tempem. Dokonale jsem se odreagovala a pobavila. Musím se přiznat, že ačkoli je Šinobu Jaguči jedním z mých oblíbených režisérů, od tohoto filmu jsem toho moc nečekala, a o to víc jsem si ho užila. Už teď se těším na jeho další. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Potencialne to mohol byt neskutocne prijemny pohodovy film o tom ako je zivot na dedine tak nejak lepsi a pohodovejsi ako v meste. Ale cele to zhatil nevyrazny, necharizmaticky a miestami otravny hlavny hrdina. Co je dost velky problem, kedze z jeho pohladu zazivame vsetky tie drobne epizodky. Dokonca som mu ani neprial, aby zbalil tu peknu zensku. S takym volom to bude mat dost tazke. Pritom ostatne postavy su skvele. Hlavne postava drsneho instruktora. Takze vo vysledku je to len slusna jednohubka, ktora nenaplnila svoj velky potencial. 6/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádo Japonce a jejich bizarnosti, které jsou někdy větší, někdy menší, tak se vám bude snímek "Wood Job!" líbit. Už jen samotný nápad natočit příběh o lesnících jako místy hodně bláznivou, ale přesto celkem vážně míněnou komedii, je zajímavý, ale některé scény vás prostě ohromí. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Pěkný a dosti zábavný příběh na téma rozdílu mezi městským životem a tím v "divočině" jež skýtá hromadu tvrdé práce, strádání i nepohodlí, ovšem skýtá nádhernou přírodu, tradice či rituály. A především vztah člověka k prostředí v němž žije. Na romantiku se i tady najde nějaký ten prostor. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Japonská komedie? Byl jsem hodně skeptickej,ale dostal jsem skoro dvě hodiny zábavy. Júki Hirano je správnej městskej týpek, kterej nemá ani páru o tom, co se děje za hranicema města,natož jak se žije ve vesnici plné dřevorubců. Jestli máte v plánu vybírat si svoje budoucí povolání žvýkačkou,tak to zkuste. Třeba se to povede stejně jako jemu. 85% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nevšedný námet z drevorubačského prostredia. Aziatské komédie mi vždy prišli tak trochu infantilné, tak som sa spočiatku obával, či to nebude aj tento prípad. Trochu tých trápnych afektovaných situácií tam síce bolo, ale našťastie nie príliš a najmä tá majoritná časť príbehu odohrávajúca sa v lesnej divočine niekde "na konci Japonska" sa mi celkom pozdávala. Najmä tá premena Hiranovej mentality, keď si to nové lesnícke prostredie začalo získavať jeho srdce a úctu. No nebolo to nič nadpriemerné, ale tak ako oddychovka celkom fajn. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy film od Sinobu Jaguciho a hned kvalitna podivana. Hirano Juki namiesto VS siel do lesa pracovat s drevom a motat sa okolo tazby dreva. Nasledne sa vacsina pribehu toci okolo tazby dreva. Dalsi dokaz, preco sa vyhybam cinsko - hongkongskej kinematografii, ale toto je jeden z filmov, preco mylujem japonske filmy. Sinobu Jaguci sa u mna predviedol, to jo : 77 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekny film, takova Cesta z mesta po japonsku. Wood job zabavne nastini rozdil zivota ve meste a na venkove a ukaze i par starych zvyku a tradic. Vse humornou cestou z pohledu hlavniho hrdiny. Hezka kamera, ktera vyuzije kras prirodni scenerie. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Priznávam, čakal som viacej. Na mentalitu Japoncov, a ich herecké prejavy (nikdy neviem či to hrajú, alebo sú naozaj takí "teatrálni" aj v skutočnosti). Pokus o komédiu s ekologickým a patricijským nádychom. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Luxusní oddechovka, ze které je cítit, že režisér má tento žánr v malíku. Klasickou story prezentuje dle osvědčeného receptu což ani na moment nevadí. Mimořádně dechberoucí příroda by totiž film s přehledem utáhla sama o sobě. Scénář je tradiční, ale je podán sympaticky. Úroveň humoru je kolísavá a obecně spíš pohodová než za břicho se popadající. Do atmosféry filmu se to takto ale hodí naprosto přesně. Důležité je, že snaha prokomunikovat respekt k přírodě a tradicím zabírá na jedničku. Po shlédnutí tohoto snímku musí i ten nejchladnější robot dostat minimálně chuť projít se do hor, možná dokonce i se vším seknout a stát se lesníkem. ()

Reklama

Reklama