Reklama

Reklama

Wood Job!

  • Japonsko WOOD JOB!(ウッジョブ) 神去なあなあ日常 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Hirano Júki neudělal přijímací zkoušky na vysokou školu, jenomže všichni jeho kamarádi ano, dokonce i přítelkyně, která se s ním hned na to rozejde. Je v bezradné situaci, nechce další rok šprtat na zkoušky, a tak se rozhodne, že si udělá nějaký kurz. Přihlásí se tedy na lesnictví a to jenom kvůli tomu, že na propagačním letáku měli pěknou slečnu. Jenomže práce v lese je úplně o něčem jiném než honit sukně... Může v takovém prostředí Júki přežít? (Zíza)

(více)

Recenze (41)

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Šinobu Jaguči je nekorunovaným králem japonské komedie. A to si vždy vybírá témata, u kterých je strašně snadné spadnout do jámy trapnosti. On vždy kráčí na její hraně, mnohé situace jsou rozehrány tak, že se divák skutečně začíná bát. A ono nakonec nic. Neúspěšný uchazeč Júki v podání klasicky výborného Šóty Sometaniho je skutečně trubka troubovitá, od kterého jsem prostě trapné chvilky očekával, ze začátku na mě dokonce působil jako jedinec s lehčí mentální retardací. Ale divák se nesmí nechat zmást - když náš hrdina vystoupí z prázdného motoráku a vypadne mu mobilní signál i samotný mobil z ruky, začne se vlivem prostředí postupně měnit. Zatímco v minulých Jagučiho filmech se outsiderští hrdinové snaží plnit své sny ve městech, někdy i v přetechnizovaném prostředí (především ve snímku Robo-G), zde se režisér obrací k přírodě, konkrétně k lesu. Úcta k lesu je cítit z každého záběru, který kameraman v lese nasnímal a neméně je cítit i úcta k místním lidem a jejich tradicím. Jaguči navíc snad poprvé ve filmu použil jisté nadpřirozeno, což z něj svým způsobem dělá konkurenta Mijazakiho. Ale hlavně je to film, který se člověku zapíše do srdce, ve stejném okamžiku baví i dojímá. K mému výslednému dojmu z celého filmu vydatně přispívají i výborní herci, kromě Sometaniho i jeho drsný šéfík v podání Hideakiho Itóa a jeho vyvolená, velmi sympatická fena, Masami Nagasawa. A jsem rád, že jsem viděl Naomi Nišidu v nějaké pořádnější roli. P. S.: Ale upozorňuji předem, že do těch končin se stěhovat opravdu nehodlám, je tam totiž na můj vkus příliš mnoho zmijí.100% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová věc, plná nádherné japonské přírody a velice reálně, až bukolicky vykresleného venkova. Humor je tak napůl, ale není zlý, postavy uvěřitelné a sympatické a má to fakt nádech úniku od shonu a ruchu, místama jim člověk i závidí., až na ty zmije teda ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Japonci ty filmy prostě umí, krásná komedie z prostředí lesnictví. První polovina byla naprosto skvělá, jak se "pijavice" postupně zaučovala ve slušného dřevorubce. Bohužel druhá půlka byla trošku slabší, hlavně se mi moc nelíbil ten dřevorubecký svátek nebo co to bylo. Jinak jsem se ale bavil a Wood Job! se mi moc líbil, můžu jen vřele doporučit. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mám v mysli tu nádhernou přírodu a život, který se v téhle kráse natáčel. Sladký Š. Sometani byl pro tuto roli jako stvořený. Příběh Júkiho je plný, a ani trochu nezapomenutelný. Wood Job má v sobě kouzlo, které jen tak nepopíšete, jste úplně v jiné světě, s jinými lidmi a povinnostmi. Když si pustíte Wood Job, zapomenete aspoň na chvilku, na ten každodenní rutinní život..Zasníte se. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie s docela zajímavým zasazením a velice příjemnou, feel-good atmosférou. Jasně, film někdy trochu moc (a doslova) tlačí na pilu s tím všudypřítomným ekologickým podtextem, a určitý spirituální motiv mi tam taky moc neseděl. Nemůžu ale popřít, jak moc jsem se u sledování tohoto filmu bavil. Pokud hledáte nějakou vtipnou oddychovku, vřele doporučuji. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Film o lesnictví jsem snad ještě neviděl, i když ono to vlastně není jeho prvořadé téma, ale přesto... Wood Job! se totiž rozjíždí až po příjezdu Hirana na kurz a snad ještě více při jeho odjezdu do vesnice. Zde se totiž objevuje Yoki Ida, kterého výborně hraje Hideaki Itó a také hlavní hrdina se konečně stává sympatičtějším, nebo alespoň snesitelnějším. Zde také dostává menší prostor romantická linie filmu, naštěstí vše zůstane u menšího prostoru, což vnímám jako klad filmu. Šinobu Jaguči se naopak více věnuje komedii, stromům, lesům, jednoduše přírodě a místní mytologii z ní plynoucí. Což film ještě více obzvláštní a mě potěší, protože mám taková témata rád. Velice povedený je i tak trochu "Prášilovský" závěr a jemu předcházející pohod na horu. Vůbec okolní krajina je nádherná, to se to potom točí. 75% ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

nebyt hlavni hrdina typicky japonsky filmovy polodement trpici samomluvou, rozhodne by to bylo zajimavejsi. mimodek jsem se tez dozvedel, jak se kaci stromy, proc se osekavaji vetve a za kolik se v japonsku proda poradny kmen :) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Waterboys, Happy Flight, a teď Wood Job! Šinobu Jaguči je pro mě osobně čím dál zajímavější a je živoucím důkazem toho, že japonské filmy nemusí být nutně plné přehrávajících herců; anime; otřesných slaďáckých výlevů či plné potoků slz. Velice stravitelné i pro Evropana neznalého japonskou kinematografii. - 80 % ()

animario 

všechny recenze uživatele

Naprostá oddechovka s úžasně prdlým,ale funkčním námětem.Takovou story bych si chtěl i prožít.Japonskej horskej venkov je krásný místo,stejně jako jejich tradice a úcta k přírodě.Hl.hrdina byl v komediální rovině fajn,jen do tý romantický mi moc nepasoval.Každopádně,u finální jízdy na kládě jsem si málem cvrknul do fundoši..😂 ()

Ducke 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě hrozně překvapilo jak dobrý je to film, asi jeden z nejlepších z Japonska co jsem viděl. Srší z něho hrozná pohoda, oddech i člověka trochu poučí o Japonském způsobu života na vesnicích. 5* zaslouženě. ()

Gallienus 

všechny recenze uživatele

Vtipné, hezké, poučné a s nádechem mystična, zasmál jsem se. Postava co hraje Hideaki Itó je perfektní, dokonalej vidlák a buran (myslím to v dobrém), hezky se vyvíjí jeho vztah k hlavnímu hrdinovi, od pohrdání k respektu, až po přátelství. Scéna, kdy hrdina následuje kami v lese, prokazuje, že mít místní bohy v úctě, není jistě na škodu, ta trocha duchovna a mystična nebyla v příběhu vůbec na závadu. Velmi pěkný film. ()

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Pan režisér si vybírá tak různorodé a neobyčejné náměty, že se těším s čím přijde příště. Ale bohužel podává to tak velmi dětinsky až obyčejně někdy, že je to na škodu, protože by z toho jinak byla nezapomenutelná podívaná. Výsledný pocit ze snímku je nepopsatelný, takovou lehkost a smysl pro humor jsem dlouho neviděl. ()

xpaja 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání. Toho teartrálního, doslovného přehánění a laciných pubertálních vtípků tam na mě bylo trochu moc. Ale pokud to je film určený pro žáky lesnického učiliště, obor dřevorubectví, pak to je asi na místě. Já mám ale v hlavě trochu méně suků než studenti tohoto jinak bohulibého oboru, a tak nedokážu tuhle japonskou komedii šmrclou českým Troškou dostatečně docenit. Dávám --- == 60 % == --- . ()

ZeldaZ 

všechny recenze uživatele

Parádní příležitost poznat život v Japonsku z úplně jiné strany a (občas doslova) vyšší perspektivy :-) Příjemný film. ()

kubixix 

všechny recenze uživatele

Japonská komedie! No ne, musím přiznat, že i když kultura tohoto světa je mi stále ještě hodně vzdálená, velmi jsem se bavil. A přesto, že se mezi Japonskými filmy mnoho komedií nevyskytuje, tato je velmi povedená. Odnesl jsem si mnohé a myslím, že mnohé je zde promítnuto , a to i to s pradávnou Japonskou kulturou tolik nesouvisí. Ne jednou se mi totiž stalo, že jsem se nechtěl z přírody vrátit do stereotypního moderního života. Myslím, že tenhle snímek by si měla pustit dnešní mladá generace těch, kteří se "mají rádi", aby pochopily, že mnohem krásnější a vznešenější (i když v některých ohledech těžší) svět "tam venku" a ne doma před zrcadlem. ()

Krumphanzl 

všechny recenze uživatele

Super komedie. Super Sometani. Super zabava. Neni co dodat. Komedie si ordinuji velmi zridka, ale Sometani je pro mne proste pozvankou do kina. Jeho herectvi je silnejsi nez ja, mam ho hodne rad. ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi klade jednu otázku. Žijeme správně? Tím myslím to, jak jsme závislí na moderní technice atp. Je to úžasné téma, ale nakonec mě film celkem zklamal. Tohle téma šlo určitě využít více. Komedie mi v tom naprosto chyběla. Zasmál jsem se zhruba 2x za celý film. Myslím, že by film neměl být moc označován jako komedie, ač se o to film pokouší. Určitě by filmu prospěl více propracovaný děj. Jedním z plus je krajina, člověk se tou krajinou prostě kochá. I co se týče krajiny, myslím si že zde mohlo být více záběrů přímo na tu krásnou krajinu. Největším plus pro mě bylo srovnání moderního světa s tím vesnickým :) ()

studentice 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání-velmi nesympatický hlavní hrdina a moc velká nadsázka prolínající se s okamžiky nudy. Ani jednou jsem se při sledování neusmála a to je u komedie velke minus ()

Reklama

Reklama